Sveiki.
Man radies jautājums par marinēšanu, tieši par to daļu kur burkas jasterilizē. Cik skatos receptes google.lv ir cilvēki, kas burkas sterilizē un ir kas nesterilizē. Gribēju vaicāt kā rīkojaties jūs? Un kādi ir iznākumi. Šogad pirmo gadu sāku visu ieziemot,tāpēc ir lietas ko īsti neizprotu.
tad ieliec mums te to savu seno recepti.
esmu marinējusi dažādi, un karsējusi daāžādi, un ja nav lustes krāmēties ar lielo katlu, tad pēc 2.reizējās apliešanas, burkas aizvalcēju apgiežu otrādi, ja ir veco laiku vāciņi, un ietinu siltajā segā., no rīta nesu uz pagrabu.
jap, stāv gan 😀 nu šis variants ir priekš manis un daudz vieglāks 😀 kaut kad pasen netā uzgāju receptīti, tur tieši bija rakstīts, ka var darīt divējādi 😀
es daru tā! pirms ko lieku burkās. uzzsildu cepeškrāsni līdz 150grādiem! tad liku burkas iekšā un 15min lai karst. izņemu burkas ārā, lai atdzīst, tad tālāk daru kas jādara! 😀
sveika.
Es burkas nesterilizēju, lai gan kaut kādā mērā sterilizēju gan.
kad marinēju gurķus, salieku visu burkās un pārleju verdošu ūdeni, paturu 5-10 min.
Tad uzvāru marinādi, to ūdeni no burkām izleju (uzliekot nedaudz vāciņu, lai viss neizkrīt ārā), un tā vietā pārleju marinādi, aizvākoju. viss gatavs. tā pirmā ūdens liešana laikam skaitās sterilizēšana, tik zinu, ka citi vēl sarežģītāk to dara.