Kā barojat bēbīti 7 mēnešos?

05. May, 09:03 kristianna20 kristianna20

Sveikas, mammas! Padalieties, lūdzu, pieredzē, ko dodat mazulim ēst 7 mēnešu vecumā. Mans mazais ir krūtsbērns, ēd pēc pieprasījuma (tas nozīmē - ļooti bieži, īpaši naktī). No 6 mēnešiem sāku iepazīstināt ar dārzeņiem, vienu reizi dienā dodu dažas karotes dārzeņu (ķirbis, kālis, saldais kartupelis vai brokolis) un pa virsu mans piens. Esmu par to, ka bērnam līdz gada vecumam pilnīgi pietiek ar mammas pienu, bet tā kā viņš tik bieži pa nakti grib pupu, sāku domāt, vai viņam kaut kas nepietrūkst (lai gan krūts viņam vairāk ir kā mierinājums).

Kādus dārzeņus vēl var dot? Un kad sākāt dot ko citu, izņemot dārzeņus?

siintiija siintiija 01. Jun 2016, 11:36

Mans dēliņš arī ir krūts bērns, naktīs ēd kā kuro reizi - ja nāk zobi, tad biežāk, bet tā parasti 2-3 reizes. Bet es jau esmu sākusi ar piebarojumu - esam nogaršojuši putriņas, bet tās īpaši negaršo, bet dārzeņi garšo - ķirbis un puķkāposts. Pagaidām arī dodu divas reizes dienā, pēc tam arī dodu vēl krūti. Neteiktu, ka miegs ir palicis labāks, tāpēc ka ēdam dārzenīšus.

kristianna20 kristianna20 06. May 2016, 16:21 Gunita_P

Izklausās ļoti pazīstami par to nakts ēšanu.😀 Mans mazais no 1 mēneša līdz 3 mēnešiem pa nakti vairs neēda, bet tad 4 mēnešos sāka nākt zobi (tūlīy jau būs 7 gabali) un tad pierada ik pēc stundas prasīt krūti. Bet gan jau tas kādreiz beigsies! NU vismaz man sirds mierīgāka, ka var šausmīgi nesteigties ar cieto pārtiku, jo visur, kur luasu, 7 mēnešos mazie jau tiek baroti gandrīz vai kā pieaugušie. Mans mazais ar manu pienu vien mēnesī gandrīz par kg pieņēmies, tā ka laikam jau nav par ko satraukties, ka tik bieži ēd, droši vien tikai nomierināties vajag. 😀