veļas mazgājāmie līdzekļi

28. Jul, 03:46 princesemince princesemince

gribētu veļas mazgājamo līdzekli, kurš būtu gan dabai draudzīgs, gan pašiem veselīgs, gan traipus labi tīra, gan ekonomisks :) it kā jau nekādas pārdabiskās vēlmes nav, bet parasti vismaz viens no šiem kritērijiem neizpildās. šobrīd mazgāju ar Amway pulveri - dabai draudzīgs it kā ir, traipus tīra superīgi, ekonomisks - arī, bet ar to veselīgumu ādai man īstas pārliecības pēc tā pulvera ķīmiskā sastāva nav. varbūt ir kādi ieteikumi?

princesemince princesemince 30. Jul 2010, 18:59

twixija, es savam bērnam sāku mazgāt ar to parasto Amway pulveri, jo konsultants saslavēja, ka dikti labs, negribēju domāt, ka tad būs slikts arī bērnam. un ar to arī sākās mūsu drēbju kopā mazgāšana. neko sliktu nesaku par šo pulveri, bet, kā jau daždien gadās, gribas izmēģināt vēl kaut ko, varbūt gadās kas vēl labāks 😀 cilvēks jau nekad nav mierā, kad ir labi 😉
Kastanis ir diezgan labs, bet sanāk padārgi.
Šodien pētīju atlaides Drogās - sarēķināju, ka Persil Sensitiv želeja iznāk kādi 15-17 santīmi par vienu mazgāšanas reizi. šobrīd no finansiālā viedokļa tas ir reālākais, ko izmēģināt, kā arī zināms, ka tiešām izmazgās (vai arī optiski noslēps) grūtos traipus 😀

princesemince princesemince 30. Jul 2010, 08:42

ā, Ecover pazīstams zīmols 😀 to arī pati lietoju kaut kādām konkrētām tīrīšanas darbībām, gan jāatzīst, ka ar veļas mazgājamiem līdzekļiem pieredzes nav. bet, tāpat kā Sonett, šis nav no tiem, kurš lietošanā būtu ekonomisks attiecībā uz finansiālo labumu.
man tas nejaukais profesionālais ieradums - meklēt visus par un pret, kādēļ kādu lēmumu pieņemt, lai tas nebūtu pēc tam apšaubāms 😃

princesemince princesemince 29. Jul 2010, 22:48

burbulitis, Pirkumiņā pētīju, ka tie Frosch ir daudz un dažādi, Tu esi daudz no tiem lietojusi?
ja konkrēti par traipiem, tad man ir metodes da jebkādu traipu izņemšanai, bet dikti gribas atrast mazgājamo līdzekli, kurš to izdara bez manas piepalīdzēšanas😀

princesemince princesemince 29. Jul 2010, 15:28

lusy, Latvijā arī tos kaut kā var iegādāties? vai arī caur kādiem i-veikaliem uz LV pasūtīt?

princesemince princesemince 28. Jul 2010, 22:36

gazele, tie indijas rieksti diez der arī lielākiem netīrumiem, vai arī tikai "atsvaidzina" jau tīras drēbes?
es savam pēc gada vecuma sāku mazgāt drēbes kopā ar mūsējām. savādāk pārāk ilgi tā krāšana. man kaut kā šķita - ja jau dabīgs līdzeklis, tad jau jebkurā gadījumā draudzīgāks nekā ķīmiskie. nu jā, bet tikai te tas stāsts, ka dabīgais izrādījās ne tik dabīgs 😀
veļas mīkstinātāju nelietoju kādu gadu vismaz. bija reize, kad mazgāju to atvilktnīti veļasmašīnai, kur lej mīkstinātāju un pulveri ber (nebiju kādu ilgāku laiku to darījusi, šķiet, gads bija pagājis vismaz). tad nu tas trauciņš, kurā lej mīkstinātāju, bija tā aizaudzis ar kaut ko stipri līdzīgu parafīnam, ka vairs mīkstinātāju negribu lietot.

princesemince princesemince 28. Jul 2010, 19:58

gazele, tas E.D.L. laikam jāpērk dažādi veidi, tad sanāk izdevīgi, ja? vienkārši skatījos, ka tur dažādām veļas "kategorijām" līdzekļi.
es žults ziepes arī Pirkumiņā pirku.

princesemince princesemince 28. Jul 2010, 16:49

susiite, es tieši tā arī darīju, kad ar Neutral un MiniRisk, vai Sonett pulveri mazgāju - vispirms ar žults ziepēm, tad veļasmašīnā. bet apnika! 😃 gribu, lai ir labi uzreiz 😃

princesemince princesemince 28. Jul 2010, 16:48

muuna, man jau tas Amway patīk, bet es aplauzos, ka dažiem produktiem sastāvi nudien nav tie ādai draudzīgakie, lai gan tiek pasniegti kā eko. nesaku gan nevienu sliktu vārdu par tīrīšanas līdzekļiem, lai arī pirmais ieguldījums sanāk tiešām iespaidīgs!
varbūt jāizmēģina tas Persil Sensitive, kurš želejveidīgs, tad jāparēķina, kas man ilgtermiņā sanāk izdevīgāk 😀

princesemince princesemince 28. Jul 2010, 16:44

diancix, Neutral un MiniRisk ikdienas lietošanai man tomēr sanāca visai padārgi. it kā ir maz jāliek, bet pakas dikti ātri izbeidzās 😀 pārējais viss šiem pulveriem gan bija labs. gan tie mani minētie mašīnas eļļu traipi reizēm ar pirmo reizi neizmagājās.

Muuna Muuna 28. Jul 2010, 16:35

es arī esmu par Persil Sensitive un lietoju šķidro variantu. Ļoti neuzbāzīga smarža un, kad dr'wbes izžūst, tad praktiski vispār nesmaržo. Arī esmu Amway fane un esmu mēģinājusi to SA8 pulveri. Ļoooti labs un ļoooti ekonomisks, bet šobrīd neceļas roka pirkt par to naudu. Pati lietoju turpat pusgadu to pulvera paku. Citus līdzekļus gan vēl joprojām no Amway lietoju 😀

28. Jul 2010, 16:30

Nu to gan man grūti komentēt.... 😀

princesemince princesemince 28. Jul 2010, 16:27

elza, uz šito skatos un domāju kādu nedēļu jau 😀 bet nevaru atrast tuvāku vai tālāku paziņu vidū kādu, kurš lieto. ir tikai tādi, kuri Nowex magnētiskās bumbas lieto.
it kā būtu gatava ieguldīt, neskatoties arī uz negatīvajiem komentāriem, ja vien kāds uzņemtos atbildību un pateiktu - ar 1x dienā veļas mazgāšanu pēc 1095 dienām es izmazgāšu no drēbēm mašīnas eļļas traipu!

28. Jul 2010, 16:22

Biowashball mazgāšanas bumba - ir gan ekoloģiski tīra, gan pilnīgi nekaitīga bērnam, kā arī labi izņem traipus. Tiesa gan ir padārga - aptuveni 30 Ls, bet derīga ir trīs gadus. Tā ka domāju atmaksājas!

princesemince princesemince 28. Jul 2010, 16:21

vispār Amway sanāk diezgan lēti. es mazgāju veļu 1x dienā (vidēji), uz pilnu veļasmašīnu lieku kādu pusotru ēdamkaroti pulvera. ar esošo paku (kura maksāja, šķiet, 18 latus ar astīti, iepakojuma lielums laikam 2kg ar astīti)) mazgāju jau 6 mēnešus un sanāks vēl kādam mēnesim. tātad vidēji 10 santīmi par veļas mazgājamo līdzekli dienā veļas mazgāšanai. nemaz nesanāk tik dārgi 😀 kaut kad rēķināju, ka Ariel un Persil izmaksā tikpat, tikai pirmreizējais ieguldījums nav tik liels.

princesemince princesemince 28. Jul 2010, 15:59

vispār Persil Sensitive it kā skaitoties dabai tikpat draudzīgs, cik Amway, kā arī tas veselīgums pret ādu ir līdzīgs, tā ka šobrīd nosacīti sliecos iegādāties šo 😀

princesemince princesemince 28. Jul 2010, 15:58

more, tas E.D.L. izņem traipus labi? ekoloģiskie parasti traipus (mašīnu eļļas, zāle, asinis, ogas) izņem tikai ar otro, trešo reizi. it kā jau nesatraucos par traipiem, bet tas tomēr ir kritērijs, pēc kura vērtēt labu mazgājamo līdzekli. un cik ekonomisks (lietošanas daudzums un finansiālais ieguldījums) šis līdzeklis ir?

princesemince princesemince 28. Jul 2010, 15:46

gribētu veļas mazgājamo līdzekli, kurš būtu gan dabai draudzīgs, gan pašiem veselīgs, gan traipus labi tīra, gan ekonomisks 😀 it kā jau nekādas pārdabiskās vēlmes nav, bet parasti vismaz viens no šiem kritērijiem neizpildās.
šobrīd mazgāju ar Amway pulveri - dabai draudzīgs it kā ir, traipus tīra superīgi, ekonomisks - arī, bet ar to veselīgumu ādai man īstas pārliecības pēc tā pulvera ķīmiskā sastāva nav.
varbūt ir kādi ieteikumi?