spilvens

06. Apr, 02:30 princesemince princesemince

varbūt kāda māmiņa ir interesējusies, vai ir kāds vecums, kad bērnam noteikti vajadzētu sākt lietot spilvenu?

princesemince princesemince 06. Apr 2011, 18:13

mani vairāk interesēja tāda info kā dianella - kad izaudzis no redeļu gultiņas, vai arī kā wrumite no Ziņģītes "pūra lādes", jo tiešām neesmu sastapusies, kur kāds norādītu - tāds vai šāds ir vecums, kad tomēr bērnam jālieto spilvens, jo spilvena nelietošana negatīvi ietekmē mugurkaulu kakla zonā.

princesemince princesemince 06. Apr 2011, 15:29

man ir tie 2 gadi un nepakam negrib spilvenu. it kā varu apmānīt, paliekot zem palaga vai zem matrača, bet tad tas sanāk tikai kā galvgaļa pacelšana. ja ielikts spilvens - labākā gadījumā tiek izsviests, parasti vienkārši guļ tā, lai galva ir vietā, kur spilvens beidzas, bet tad gultā kājām vairs vietas nav.
ja 2 gadi būtu vecums, kad mugurkaula veselības nolūkos spilvenu vajadzētu, tad kaut ko domātu, ja jāskatās pēc bērna nepieciešamības - acīmredzot viņam vēl joprojām uz taisnas virsmas tīk gulēt 😀

princesemince princesemince 06. Apr 2011, 15:06

bet tad sanāk, ka no bērna mugurkaula viedokļa ir ieteicams nelikt pirmajā dzīves gadā spilvenu (ar izņēmumiem), taču laiks, kad sākt lietot, ir jāsajūt, nevis ir kāds, no kura speciālisti tomēr iesaka sākt lietot.

princesemince princesemince 06. Apr 2011, 14:57

mjā, no redeļu gultām izaug dažādi - no pusotra līdz piecu gadu vecumam...

esmu dzirdējusi, ka pieaugušajiem vajag, lai kakla izliekumam nerastos problēmas. neesmu lasījusi, cik nepieciešams tas ir bērnam, tādēļ interesējos 😀

princesemince princesemince 06. Apr 2011, 14:30

varbūt kāda māmiņa ir interesējusies, vai ir kāds vecums, kad bērnam noteikti vajadzētu sākt lietot spilvenu?