operētas vēnas un grūtniecība

27. Oct, 02:59 princesemince princesemince

dilemma: ja reiz grūtniecība atslābina muskuļus un saites, vai gadījumā tad, ja esošās bojātās vēnas ir izoperētas, pie nākošās grūtniecības neradīsies jaunas, kas radīs kosmētisku defektu ar iespējamām veselības problēmām nākotnē? vai ir kāda mamma, kurai ar lāzeru operētas vēnas, bet pēc tam iznēsāta grūtniecība? cik ilgi vēl pēc operācijas un pēc grūtniecības nav nekādas problēmas (atkārtota vēnu paplašināšanās) radušās?

princesemince princesemince 29. Dec 2011, 20:03

šo to rakstīju šeit http://www.maminuklubs.lv/ipasas-rupes-par-kajam/venu-varikoze-pec-grutniecibas/

vizuāli ir OK - tas bija mans galvenais mērķis 😀
jāatzīst, man nedaudz rodas diskomforts, kad nākas ilgāk pasēdēt (>30min). diskomforts ir tieši tad, kad pieceļos, bet ārsts skaidro ar to, ka tā "aizkausētā" vēna šobrīd ir kā svešķermenis organismā, kamēr uzsūksies, tikmēr tās izjūtas tādas varētu palikt.

pozitīvais ir tas, ka laikam man ir bijusi tūska, kuru pati neredzēju un nekā nejutu, bet kāja apakšstilbā kļuvusi maķenīt slaidāka. man ir arī samazinājies vispārējais nogurums, jūtos pati možāka - teorētiski pieļauju, ka man sagurumu kaut kādā mērā radīja nogurums tieši kājās. lai arī pirms tam staigāt nešķita grūti, tagad ir vieglāk, bet to lielā mērā saistu arī ar to, ka vēl joprojām valkāju kompresijas zeķes.

man grūtākās šķita pirmās 2 nedēļas, pēc tam situācija kopumā uzlabojas, nedaudz patraucē nieze no dzīstošajām vietām.

princesemince princesemince 29. Nov 2011, 21:59

es jau vairs nevaru izmantot, savukārt Rīgā dzīvojošām sievietēm varbūt ieinteresē šeit ievietotā info http://www.flebomedika.lv/view_18663_282.html

princesemince princesemince 25. Nov 2011, 10:33

katrā ziņā, tās sāpes, kas bija/ir, nav tādas, pie kurām jebkāds atsāpināšanas līdzeklis jālieto 😀 kad man puika uzlec uz kājām pie savām staujajām darbībām, sāp vairāk 😃
jā, kājas ir jutīgākas - tomēr taču notikusi iejaukšanās un likvidēts šis tas, kas visu mūžu tur bijis, bet nu nav tā, ka es tagad sāpēs mocītos 😉 es jūtu ierobežojumu pēc būtības straujākām kustībām, kā arī pēcoperācijas plāksteri ierobežo pietupšanos (ko drīkst darīt - ārsta vārdi!), bet tas arī viss - nav tā, ka es būtu no dzīves izmesta uz mēnesi.
vienīgie ārsta ierobežojumi - ilgstoši (>1h) nestāvēt uz vietas nekustīgi vai nesēdēt, ja sagadās auto braukt lielāku gabalu, turpat sēdus "jāpadarbina" ikra muskulis. protams, atzīstu, ka mājās šobrīd ir ērtāk gulēt, kad kājas augstāk paceltas, bet pārvietoties varu bez sāpēm.

princesemince princesemince 23. Nov 2011, 13:39

es tikai nedaudz esmu vīlusies tajā, ka jūtos šobrīd nedaudz sasaistīta, jo ir tie pirmās dienas pārsēji, bet tas jau rīt tiks likvidēts 😉

princesemince princesemince 23. Nov 2011, 13:20

nu, lūk, sajūtas par operāciju - nedaudz nopietnāk nekā aiziet pēc maizes uz veikalu, bet nekas īpaši trakāk par 3 zobu labošanu vienā reizē 😀 operācijas ilgums abām kājām sanāca ap 1h40min, bet man jau šķita, ka bija īsāks tas laiks. vienīgais, ko brīžam jūt, ir adatas dūrieni, vairāk neko. pirms operācijas kādas 30-40min ir sagatavošanās, pēc operācijas kādas 20min sanāk apsēju uzlikšana un kompresijas zeķu uzvilkšana.

princesemince princesemince 23. Nov 2011, 07:40

sheba, vai tas ir pēc lāzeroperācijas?! jūtos viegli pārsteigta, jo ārsts teica pilnīgi pretēji...

princesemince princesemince 22. Nov 2011, 18:37

tieši rīt operācija būs 😉

princesemince princesemince 02. Nov 2011, 14:00

nezinu, kā nu būs, bet nolēmu tomēr vēnu operāciju taisīt.
pirmkārt, es nemaz nezinu, vai saņemšos otram mazulim.
otrkārt, es noteikti tagad zināšu, ka man ir tādas vēnas, kurām regulāri jāpievērš uzmanība, it sevišķi tādas slodzes apstākļos kā grūtniecība.
līdz ar to ceru, ka otrreiz mūžā man vēnu operācija tomēr nebūs jāpiedzīvo 😀

princesemince princesemince 27. Oct 2011, 20:57

pašus pēcoperācijas pasākumus es tā kā sapratu. es vairāk domāju - ja reiz cilvēkam ir tendence uz paplašinātu vēnu veidošanos, tas nozīmē, ka pēc esošo bojāto izņemšanas, viss var atkārtoties, arī ja ievēro tos rādītājus kā svars un slodze.
manas pārdomas ir vairāk uz to - ja reiz ir 1 paplašināta vēna, vai nav vērts to likt mierā, jo tad jaunas neveidojas? vai arī var būt tā, ka skaitliski vienā kājā tās var būt vairākas?

princesemince princesemince 27. Oct 2011, 20:20

reāli sanāk, ja vienreiz tās vēnas ir bijušas paplašinātas, tad tas atlikušo mūžu turpināsies, ja? un vienīgā iespēja ir atlikušo mūžu staigāt kompresijas zeķēs diendienā arī pēc operācijas? šodien krustu šķērsu izlasīju rakstus internetā par to, kas notiek pēc grūtniecības, kad pirms tās bijušas operētas vēnas, diemžēl tie bija tikai dakteru viedokļi. ļoti gribētu "pacienta" pieredzi.

princesemince princesemince 27. Oct 2011, 14:59

dilemma: ja reiz grūtniecība atslābina muskuļus un saites, vai gadījumā tad, ja esošās bojātās vēnas ir izoperētas, pie nākošās grūtniecības neradīsies jaunas, kas radīs kosmētisku defektu ar iespējamām veselības problēmām nākotnē?
vai ir kāda mamma, kurai ar lāzeru operētas vēnas, bet pēc tam iznēsāta grūtniecība? cik ilgi vēl pēc operācijas un pēc grūtniecības nav nekādas problēmas (atkārtota vēnu paplašināšanās) radušās?