mazs bērns, pirmais gads bērnudārzē, jauns darbs māmiņai

08. Sep, 12:54 princesemince princesemince

kā risināt situāciju, kad mazais aizgājis pirmos gadu bērnudārzā un, kā likums, bieži slimo? meklējat aukles vai vienkārši nemeklējat jaunu darbu? runa ir par situācijām, kad neatgriežas vecajā darbā, bet tieši tiek uzsāktas jauna darba gaitas. un runa ir arī par situācijām, kad nav blakus omes, radinieki, kā arī tētis nekādā gadījumā nevar paņemt slimības lapu.

princesemince princesemince 29. Sep 2011, 10:13

smieklīgi, bet man bija taisnība - par 98% sev interesējošā darbā tiku. pietrūka tie 2%, ko izteica tas, ka man ir mazs bērns...
bet, atzīšos, pagaidām nenožēloju, jo mazajam kāda veselības liksta ir katru nedēļu - lai arī varbūt tikai 2 dienas nedēļā, bet mājās paturēt nākas.

princesemince princesemince 09. Sep 2011, 08:01

yeljena, paldies 😀 principā jau līdzīgu scenāriju biju izdomājusi arī es sev - līdz jaunam gadam nemaz nemeklēšu darbu, bet tad patrāpījās šie izsludinātie konkursi. nevar jau zināt, vai tik mazā pilsētā atkal kas tik labs uzradīsies pēc 2-3 mēnešiem. tomēr tas ir bērns, ar ko šajā gadījumā riskēju, jo mazliet slimu līdz nopietnākai slimības stadijai b/d sūtīt negribu, kā to redzu darām pie citiem vecākiem.

princesemince princesemince 08. Sep 2011, 20:51

protams, tikšu, man tikai gribas, kā bērnam labāk, jo pati jūtos laimīga, kad abi vīrieši apmierināti 😀

princesemince princesemince 08. Sep 2011, 18:40

nē, bērnu es sūtīšu bērnudārzā jebkurā gadījumā. jautājums ir tikai par to - ko darīt ar mani! 😉

princesemince princesemince 08. Sep 2011, 18:24

tā īsti neko, izņemot to, ka būs beigušies termiņi pieteikumu iesūtīšanai 😃

princesemince princesemince 08. Sep 2011, 18:17

es nezinu, vai mans bērns ir vai nav gatavs bērnudārzam. tās divas dienas pusītes, ko tur pavadīja - smaids uz lūpām, mājās nenāk, mani nevajag. nav ne jausmas, cik ilgi šī ideālā iejušās turpinātos, bet man tas radīja pārliecību - jā, pieteikumus sūtīšu. bet tad pienāca svētdienas vakars un aizsmakusī balss... tagad esmu tiešām dziļās pārdomās. neesmu tik aukstasinīga, lai upurētu bērna labsajūtu.

princesemince princesemince 08. Sep 2011, 18:04

yorri, nav man radinieku, kuri pieskatītu. mamma dzīvo 250km attālumā, protams, atsevišķās reizēs varu palūgt, lai viņa uz nedēļu atbrauc, bet tās būs atsevišķas reizes.
es jau, protams, ceru, ka neslimos - šī tāda sagadīšanās, bet neticu, ka neatkārtosies bieži.

princesemince princesemince 08. Sep 2011, 17:01

jā, taisnība ir - agrāk vai vēlāk tāpat tā diena pienāks. tikai nevaru atrisināt iekšējo diskusiju - vai vienlaikus ar b/d, būtu īstais laiks bērna dzīvē ievest vēl papildus svešu cilvēku mājās. kaut kā tā.
pieņemt lēmumu par bērna plānošanu bija vieglāk 😉

princesemince princesemince 08. Sep 2011, 16:57

yorri, mani īsti netraucē tas, ka ilgi neesmu strādājusi. man nav specifiska izglītība, tā ir visai universāla, varu pielāgoties jebkuriem apstākļiem 😀

princesemince princesemince 08. Sep 2011, 16:50

uba, Tu saki apmēram tāpat, kā mans vīrs 😀 viņš vēl piebilst, ka atalgojumam jābūt tādam, lai pa nullēm būtu, ja algojam aukli.
es tik domāju - turpat 2arpus gadus esmu diendienā dzīvojusi ar bērnu, reāli es nemaz nezinu, kāda ir ikdiena bez viņa, vai spēšu atstāt viņu slimu svešam cilvēkam, bet pati iet prom no mājām? kā ar šo emocionālo pieķeršanos? kā mammas tiek galā?

princesemince princesemince 08. Sep 2011, 16:13

apstākļi nespiež iet strādāt 😉 vienkārši domāju, kā aizpildīt tās dienas, kad bērns apmeklēs bērnudārzu 😀 un papildus tam - parādījās dažas vakances, kas tiešām man patīk, par 98% esmu pārliecināta, ka vienā mani pat paņemtu. tad nu tagad dilemma - ko un kā labāk.

princesemince princesemince 08. Sep 2011, 15:21

amorins, nezinu, vai b/d pie vainas, vai vienkārši sanāca tādēļ, ka sanāca, bet - jā, pēc 2 b/d dienām, vētraini aizvadīja 2 brīvdienas un svētdienas vakarā manīju, ka nu būs slims. visu šo nedēļu nelaižu, lai nepieķer b/d ko nopietnāku. grasījos sūtīt pieteikumus darba vietām, bet tagad nezinu, vai ir jēga. tik ļoti izslāpusi pēc darba neesmu, ka varu ignorēt bērna slimību.

princesemince princesemince 08. Sep 2011, 14:49

mazzuliite, diemžēl es nevarētu apvienot bērna aprūpi ar darbu mājās, jo mājās bērns pieprasa no manis 100% uzmanību. pa naktīm strādāt neesmu gatava veselības dēļ - tas grauj to pamatīgi.

princesemince princesemince 08. Sep 2011, 14:40

yorri, kā Tu rīkotos, ja nebūtu iespējams paņemt vecvecmammu, kas mazo auklē?

princesemince princesemince 08. Sep 2011, 13:28

click, tad līdz bērna 4 gadu vecumam nemaz nestrādāja, bet sēdēja mājās?

princesemince princesemince 08. Sep 2011, 12:54

kā risināt situāciju, kad mazais aizgājis pirmos gadu bērnudārzā un, kā likums, bieži slimo? meklējat aukles vai vienkārši nemeklējat jaunu darbu? runa ir par situācijām, kad neatgriežas vecajā darbā, bet tieši tiek uzsāktas jauna darba gaitas. un runa ir arī par situācijām, kad nav blakus omes, radinieki, kā arī tētis nekādā gadījumā nevar paņemt slimības lapu.