Mājdzīvniekam - jā vai nē?

Kā Jūs domājat, no kura vecuma ieteicams mājdzīvnieks mazulim? Vai jāgaida, kamēr viņš uzņemsies atbildību? Kādi vēl faktori jāņem vērā? Vai 3 gadi ir pietiekams vecums, lai mājās būtu mīļš mājdzīvieks, piemēram, pundrutrusis?

28. Apr 2010, 21:38

Man vienmēr ir bijuši dzīvnieki un arī tagad ir! Nav svarīgi cik vecs ir bērniņš, jo par dzīvnieku turēšanu vienalga adbildīgi būs vecāki! Ja vien patīk uzņemties rūpes par dzīvniekien, tad var turēt! Ja mazāk laika un vietas, tad kaķi labāk.

28. Apr 2010, 15:26

Es uzskatu, ka mājdzivnieku vajag iegādāties , tad kad bērns pats par to var rūpēties un izjust atbildību par to! Jo tad jau vāirāk sanāk, ka mājdzīvnieks būs jākopj vecākiem, bet kaut gan biežāk jau tā arī ir😃 Piemēram suni dzīvoklī vai kaķi noteikti negribētu. Personīgā mājā, kur dzivnieks var izskraidīties atbalstu!

23. Nov 2009, 19:33

Es saku tikai JĀ!!!Bija kaķis mums,Meitiņa piedzima,auga un ĻŌOOTI patika kaķi,pārcelāmies jaunā mājvietā,kur mums nebija dzīvnieku.Mazajai palika 2gadi,gāja laiks un ievēroju,ka ieraugot suni,kaķi uz ielas tālumā-prieki,bet līdz ko līdzās tā lielas izbailes,pat trīcēja brīziem!Tad nu sapratu,ka jādara kas lietas labā!Uz 3g.jubileju uzdāvinājām mazu kaķiti.Auga abi kopā!Šodien ir pagājuši 2gadi un lieli draugi!Pati gan izrāda rūpes,gan sabar ja vajag,kopā spēlējas!Kopē jau īstenībā pieaugušos!Kaķis gaida kad pārnāks,pavada...Pati kad vajag ved pie veterinārārsta un ir lepna!!!
Protams,ka katram dzīvniekam ir raksturiņs,bet visi pierod pie jaunās ģimenes.Noder arī teritorijas ierobežošana!Mums kaķim ir sava gultiņa vannasistabā un pa natki viņš zin un labprāt guļ tur,arī ja traucē tad sūtam uz viņa istabu!!!😀Ta ka visu var atrisināt!

19. Aug 2009, 17:56

Mana maza jau no dzimsanas aug kopa ar kakjeni, un nekas slikts nav noticis, macu vinjai, ka pret dziivniecinju jaizturas labi, ka driikst papaijaat, bet nedriikst sist, mana mazaa to saprot, ja sanaak paraustiit asti, tad kakjene uzšņāc un maza jau laizhas prom....

Ljoti dusmojos uz tiem vecakiem, kas nav iemacījushi,ka dzīvnieku sist nedrikt, un tad ienak mūsu maja, pieskrien pie kakja un klapee, vinjsh nabadzinjsh jau nav vainiigs, ka beerns neauzdzinaats,,,,tagad runaju par vienu 3gadiigu puisiiti, kursh naak ar vecakiem pie mums ciemos un neprot uzvesties, no shiem momentiem, man vinjus vispaar kaa cieminjus negribas uznjemt.......!!!!!!

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 06. Aug 2009, 11:11

Kā Jūs domājat, no kura vecuma ieteicams mājdzīvnieks mazulim? Vai jāgaida, kamēr viņš uzņemsies atbildību?

Kādi vēl faktori jāņem vērā?

Vai 3 gadi ir pietiekams vecums, lai mājās būtu mīļš mājdzīvieks, piemēram, pundrutrusis?