Bernudarzs

10. Apr, 07:16 taschinka taschinka

Sveikas,maminas,kuram berni jau iet bernudarza! Veletos,lai padalaties pieredze kadas bija sajutas jums un bernam,kad pirmo reizi palaidat uz darzinu.Piebildisu,ka mans dels 2,6 gadu laika nepieviena nav palicis,visu laiku dzivojies pa maju ar mammu un teti. Man ir loti liels satraukums,ka tas viss bus.Kaut gan dels ir loti aktivs,komunikabls,tomer tas ir kaut kas jauns un nezinams.

taschinka taschinka 14. May 2011, 20:18

Mums sākumā nezinaja,kapēc tā slimo bija klepus iesnas un nekas vairāk un tad atklajās,ka vioegla astma.Man jau liekas,ka šo 8 mēnešu laikā dēls kopā varbūt ir bijis 3 mēnesus,varbūt pat mazāk.Jo sanāca,ka paiet 3 dienas un tad 2 nedēļas slimo,tad atkal 5 dienas vesels un tad atkal uz pāris nedēļām slimo.

taschinka taschinka 14. May 2011, 09:09

Mans dēls sāka iet 3 gadu vecumā 1.septembrī 2010gadā.Pirmās 3 dienas un saslima uz 2 nedēļām,tad atkal izveseļojās un atkal saslima.Tā mums pagaja šis gads vienā slimošanā,ka pat īsti nesanāca pierast.Katru rītu ļoti raudāja,ka negrib iet,ķērās man kājās,kad gāju prom.Bet visu pārējo dienas daļu pavadīja labi,gans pēlējās,gan ēda,gan mācījās,gan gulēja bez problēmām.Un tikai tagad šo maija nedēļu mēs ejam bez asarām,dēls jau sāk teikt,ka grib iet uz b/d.Bet žēl,ka jau vasara un būs brīvlaiks,atkal var atradinaties.
Mēs vasarā neiesim,jo tad ir jauktas grupiņas,sāksim iet,kad mūsu grupiņa būs pilnā sastavā augustā.

13. May 2011, 10:16

Meitu palaidu b/d 3 gadu vecumā.
Man bija ļoti droša, aktīva, komunikabla meitiņa, kas draudzējās ar pieaugušajiem un vienaudžiem.
neskatoties uz to, pirmais gads mums bija ļoti grūts-no pirmām dienām negribēja palikt dārziņā, raudāja dikti.
Bērns raudāja grupiņā, mamma grupiņu pametot, pa ceļam uz darbu.
Mums bij smagi! Pagāja nepilns gads līdz aprada pa visam, labāk palika jau pēc pusgada.
Čučēt iet bērni tiešām pēc bara instinkta, audzītes māk nomierināt, izlasa pasaciņu! Būs labi, mazajam ieiesies tāds ritms.

Tāds ieteikums, ja mazajam sāp sirsniņa, kad ved mamma, pamēģināt, lai tētis aizved kādu rītu, ja iespējams.
Mums sanāca tā nejauši to atklāt, bija labāk.
Tad pēc tā pusgada veda tētis un rīti bija mierīgāki!

bet ir arī tādi bērniņi, kuriem patīk no pirmās dienas un negrib mājās iet 😀

13. May 2011, 09:16

mana dāma bērnudārza gaitas uzsāka 2,2 gadu vecumā. Jutām, ka ir ineterese par citiem bērniem un tāpēc īsti nesatraucāmies. Bija dzīvojusies bez mammas un tēta pie omēm diezgan regulāri, bet uz svešiem vienmēr raudzījās ar neuzticību. Pirmās dienas b/d nobirdināja pa vienai asariņai šķiršanās brīdī, bet nu audzinātājas lieliskas - spēja bērnu atraut no sliktajām domām. Jau pēc 3 dienām palika uz visu dienu un vakaros pat mājās nevēlējās doties.
Diendusa ir apmēram no 12-15, bet, kad mums slimošanas un dzīvošanās pa māju, tas ritms pazūd, taču atgriežoties b/d, tur viņiem ir tik liela gan fiziskā, gan emocionālā piepūle, ka jau pirmajās dienās bērns mierīgi iet gulēt pusdienlaiku ar visiem kopā. Visvairāk jau tur ir bara instingts - visi tā dara, tad visiem tā jādara 😀

taschinka taschinka 08. Jul 2010, 15:15

Man dels iet gulet no 3-5 majas,tadel radas tads jautajums,jo driz jau jaiet darzina.

taschinka taschinka 08. Jul 2010, 15:11

gribeju uzprasit,cikos bernus liek gulet bernudarza?

taschinka taschinka 13. Apr 2010, 19:29


ki4ija
paldies,ka padalijies.Man dels ies b/d tikai septembri tad vinam bus 3 gadini.Tur es piekritu,ka atrak visu iemacas gan labo,gan slikto.Vienkarsi so gadu laika,vins ne reizi nav nepieviena palicis,tadel ari ir satraukums.

taschinka taschinka 10. Apr 2010, 19:16

Sveikas,maminas,kuram berni jau iet bernudarza! Veletos,lai padalaties pieredze kadas bija sajutas jums un bernam,kad pirmo reizi palaidat uz darzinu.Piebildisu,ka mans dels 2,6 gadu laika nepieviena nav palicis,visu laiku dzivojies pa maju ar mammu un teti.
Man ir loti liels satraukums,ka tas viss bus.Kaut gan dels ir loti aktivs,komunikabls,tomer tas ir kaut kas jauns un nezinams.