bērnudārzs un iesnas

12. Sep, 01:49 princesemince princesemince

interesē bērnudārznieku mammu viedoklis - laižat savus mazos puņķainus? mani fascinē tas arguments "tur jau visi tādi". kā jūsu ģimenē pieņemts? kāda ir bērnudārza personāla attieksme?

princesemince princesemince 29. Sep 2011, 09:51

medicīniski esot normāli, ka bērnam 14 dienas no vietas ir iesnas, bet tad 1 dienu esot jābūt tā kā pārtraukumam - sajūtai, ka iesnas beigušās, tad atkal varot būt 14 dienas no vietas. tad tas esot NORMĀLI.

mums atkal sanāca, ka veselu nedēļu nogāja, nākošās nedēļas pirmdienā audzīte zvana pēcpusdienā un saka, ka vēdervīruss. protams, paturēju bērnu 2 dienas mājās, viņam nekādu izpausmju, toties es pati nolikos kārtīgi ar to vēdervīrusu 😃

princesemince princesemince 15. Sep 2011, 08:17

pienākusi šodiena, kad ārsta zīme beigusies. nu, ko, ja man būtu jāiet darbā, bērnu laistu, jo no skata it kā diezgan vesels. bet nolēmu, ka laidīšu tikai pirmdien! negribu, lai pēc atkal 2 dienām, nedēļas nogalē sāktos jautrība ar puņķošanos, jo tā nenoliedzami sāksies. tad vismaz varbūt sanāks, ka noies b/d 4-5 dienas un sāks puņķoties.
un es nekā nespēju pārkāpt pāri tai robežai, ka vedīšu savu bērnu vēl mazliet slimu, kā rezultātā viņš slimību pielaidīs kādam citam, jo es zinu, ka tas kāds cits pēc tam viņam to slimību "atdāvinās" atpakaļ, kad pats pusslims atgriezīsies.

princesemince princesemince 14. Sep 2011, 09:46

sīpolus, ķiplokus mazais ēd biezā slānī. imunitātes uzlabošanai vēl neesam sākuši, bet pavasarī sākām lietot un patika Immunokind. kārtīgi rūdās un uzturs ir veselīgs un sabalansēts.

maarcis, Tev mazā bērnudārzā iet un maz slimo? tas ir apsveicami! eh, es jau arī cerēju, ka mums tā būs, tiešām neticēju, ka sāksies tik ātri, jo puika ir tiešām veselīgs.

par to Stodal - to lieto pie sausa klepus, ja klepus mīkstāks, tad jau labāk Hedelix.

mamma27 mamma27 14. Sep 2011, 09:34

paldies par ieteikumu. mums šobrīd sākās baigais klepus, temperatūras nav,bet klepus traki moka, tākā nebija kur atstāt vedu uz dārziņu. islandes ķērpja tabletes devu pasūkāt, un ACC pulveri uztaisīju.
mēģināšu arī padot Umkaloru. jo tas rudens periods jau ir tas trakākais.

princesemince princesemince 14. Sep 2011, 09:08

dakteres zīmē šodien pēdējā slimošanas diena, no rītdienas uz bērnudārzu. skatos uz savu bērnu un roka neceļas viņu ievest pa grupiņas durvīm un teikt "viņš ir izveseļojies!". tā jau jūtas labi un darbojas, kā ierasts, bet iesnas ir! un pavadošais klepus arī.
varbūt laika gaitā sirdsapziņa notrulināsies un varēšu to izdarīt...

princesemince princesemince 13. Sep 2011, 09:20

man tā grūti objektīvi izvērtēt, jo mums bērns sagurst, kad temperatūra ir pāri 39 grādiem. pārējā laikā viņš iet kā atspole, lai arī puņķi var gāzties no deguna un klepot vienā laidā - šis jau ir pārbaudīts.

princesemince princesemince 13. Sep 2011, 09:01

taschinka, manam kaut kā līdzīgi - vienkārši esot bērni, kam ausis vārīgā vieta, bet otrai daļai - bronhi.

taschinka taschinka 13. Sep 2011, 08:57

Manam dēlam parasti sākas iesnas,tad šķiet,ka jau tūlīt beigsies tās,bet tad uzreiz piemetas klepus un šitā katrā slimošanas reizē.

princesemince princesemince 13. Sep 2011, 08:16

madde, kā kuram bērnam tās iesnas izpaužas, jo ir organisma īpatnības. piemēram, dažam it kā tikai iesnas, bet pēc 2 iesnu dienām parādās vidusauss iekaisums (parasti gan vecāki šo zina un pie pirmās iesnu pazīmes nesūta uz b/d), vai arī, kā tas ir manam bērnam - kā ir iesnas, tā klepo, jo tie puņķi tek rīklē, kaut kas satek elpceļos, nenoliedzami šķiet, ka bērnam ir arī klepus, parasti klepus turpinās 2 nedēļas vēl pēc iesnu pilnīgas izbeigšanās.
nav jau nozīmes, ko saka audzinātāja - es mēģinu saprast, kā ir labāk un kā ir pareizāk, kā ir labāk tieši manam bērnam un kā ir pareizāk attiecībā pret citiem bērniem. tas ir mans iekšējais konflikts, jo es saprotu, ka tur tādi ir visi un, ja savu aizsūtīšu pilnīgi veselu, pēc 3-5 dienām atkal viss sāksies no gala, atkal negribas savu tādu puņķainu sūtīt, jo pieņemu, ka imūnsistēma tajā brīdī nav 100% atjaunojusi savus spēkus, tātad pieķers ko no citiem atkal klāt, tikai nesūtot ar tādu sīkumu kā iesnas es laupu viņam tās dienas un iespējas atrasties bērnudārzā, tā kā ļoti sen jau esmu pamanījusi, ka viņam ar mani vien nepietiek.

princesemince princesemince 12. Sep 2011, 20:46

man te apkārt mazie, kas sāka pagājušā gadā iet, šogad sākumā tieši tāpat slimo. varbūt turpmāk ziemā būs retāk, bet tāpat - kā atgriezās pēc vasaras pārtraukuma, tā iesnas klāt.

princesemince princesemince 12. Sep 2011, 20:29

aniya, es tieši par to arī domāju, ka ir jau tik tiešām daudz to vecāku, kuri beidzot to b/d rindu sagaidījuši, atkal var atsākt strādāt un beidzot kaut ko nopelnīt, bet bērnam ir tie puņķi, taču mājās arī katru reizi nesēdēsi. ja godīgi, es to saprotu. nu, jā, tad nu man atliek savu nelaist. tajā pašā laikā - jā, man tas visticamāk rada materiālus zaudējumus, bet es jau esmu atbildīga par sava bērna veselību, nevis cits vecāks.
nezinu. es tiešām nezinu, kā ir labāk šajā situācijā - vai laist, tādēļ, ka visi tur ir tādi, vai arī turēt mājās, iespējams, bērnam laupot prieku par būšanu kopā ar citiem bērniem.

taschinka taschinka 12. Sep 2011, 19:58

Tieši tādēļ,ka zinu,ka mans dēls tik loti slimo,es nestrādāju.Protams,par laimi,ka es varu atļauties nestrādāt.
Ja nu es strādātu un dēls slimotu es nezinu,pat grūti atbildēt.

princesemince princesemince 12. Sep 2011, 19:36

taschinka, ko Tu iesāktu, ja nāktos strādāt?

taschinka taschinka 12. Sep 2011, 18:59

Patiesībā es manīju to,ka dēls saslima vienmēr,kad kāds atnāca jau slims uz bērnu dārzu.
Tā kā pat gribētos teikt,ka mans dēls tik daudz nosēdēja mājās,jo citi bērni nāca slimi un aplipināja.Jo līdz tam slimoja tiešām reti,arī tad,ja mēs mājās slimi,dēls turējās vesels.

taschinka taschinka 12. Sep 2011, 18:57

Mans dēls saslima trešajā bērnu dārza dienā un uz veselām divām nedēļām.tad uz nedēļu izveseļojās un tad atkal uz pāris nedēļām saslima un šādi tas turpinājās līdz pat maija mēnesim.
Kopumā no 10 mēnešiem dēls bija bērnu dārzā ap 3-4 mēnešiem,ja saskaita visas dienas.
Lielāko daļu slimoja,bet tas izrādījās dēļ tā,ka viņam atklāja astmu.Ja ne astma,tad jau nebūtu tik traki.

princesemince princesemince 12. Sep 2011, 18:53

taschinka, pieņemot, ka ir iespēja ar katru tekošo degunu mājās turēt, cik apmēram daudz tajā pirmajā mācību gadā sanāk apmeklēt b/d?

taschinka taschinka 12. Sep 2011, 18:49

Mūsu grupiņā esmu bieži manījusi,ka bērni atnāk ne tikai mazliet puņķaini,bet pamatīgi klepojot un šķaudot.
Dažiem vecākiem šķiet tas sīkums,bet domāju,ka arī pats bērns nejūtas diez ko labi bērnu dārzā,ja tek deguns un klepus moka.
Vismaz manam dēlam,ja ir kaut nedaudz iesnas vai mazliet klepo,jau jūtas slikti un prasa vairāk uzmanības un līdz ar to labāk turu mājās.Gan tādēļ,ka nav ko aplipināt citus,gan tādēļ,ka tā jūtas pats labāk.

taschinka taschinka 12. Sep 2011, 18:44

Es esmu pret to,ka laiž apslimušus bērnus uz bērnu dārzu.kaut tikai mazliet iesnas vai tikai mazliet ieklepojas,tas ir slikti pašam bērnam un arī citiem bērniem.
Jā,no citas puses es arī saprotu strādājošos vecākus,ko lai dara,ja jāiet uz darbu un nevar palikt ar bērnu mājās.Bet,ja tomēr ir iespeja,tad labāk nelaist apslimušu bērnu.

princesemince princesemince 12. Sep 2011, 15:36

manam režīms nebūtu problēma - gadu dzīvojam pēc tāda pat, kāds ir bērnudārzā 😀 viņam bija bēda ar to, ka gribēja iet spēlēties citas grupiņas spēļu laukumā un tad audzinātāja man teica, ka viņš bēgot, lai es parunājot pa to mājās (it kā mājās es prastu iestāstīt, kur ir robežlīnija viņa grupas laukumam!) 😀 bet nedomāju, ka šis būtu iemesls, kādēļ viņš saslima - tas būtu muļķīgi. šis tad bija vienīgais, kas viņam netika b/d, bet ko būtu gribējis. nu, jā, pusdienās vairāk gaļu gribēja, jo mājās gaļu ēd daudz. es tiešām nevaru atrast loģisku cēloni, kādēļ lai kārtīgi norūdījies bērns pēkšņi sāktu slimot!

12. Sep 2011, 15:31

njā, "fīča" tur ir 😀

jo nu, ne vnm bērnam ir stress, bet uz to tik viegli visu "nogrūst" 😀

princesemince princesemince 12. Sep 2011, 15:29

es te kaut kur biju lasījusi, ka tādiem pašpietiekamajiem bērniem pietiekot ar 3-4 dienām bērnudārzā, tad viņiem apnīkot, jo visu laiku esot viens un tas pats 😀

princesemince princesemince 12. Sep 2011, 15:20

inguce, nu tā gribētos to "fīču" atkost! saka, ka stress, bet nu stress mēdz būt arī tad, kad mamma blakus. un tādi fiksie bērni mierīgi bez tās mammas iztiek, jo ir taču tik daudz citu interesantu lietu, ko darīt, bez mammas vaktēšanas 😀

princesemince princesemince 12. Sep 2011, 15:19

aniya, es pie sava jūtu, ka viņam ar mani vien nepietiek, bet bērnudārzā, cik nu sanāca, tik ļoti patika. esmu viņam līdz šim bijusi vairāk kā vajag, tad nu mierīgi var iztikt arī bez manis. protams, zinu, ka sāksies protesti, kad beidzot sāks normāli un regulāri iet, taču, ja tik ilgi jātur mājās pēc tik īsa b/d apmeklējuma, gribētu teikt - pirmajā gadā ij nepamanīs, ka gājis bērnudārzā!

12. Sep 2011, 15:18

aniya- par kautrīgumu laikam nepiekritīšu... pati gāju b/d un noteikti esmu no kautrīgajām 😃 tagad ar vecumu jau tas mazliet pārgājis, bet pamatskolas laikā un vēl arī vēlāk... uhh!! bija smagi 😀 tas drīzāk no kā cita atkarīgs. Esmu tipiska sava horoskopa pārstāve gandrīz par visiem 100% (kautrīgums ir viens no faktoriem, kas atbilst 😉 )

princesemince- arī manējais mierīgi ielien ūdenī, kur es knapi spēju pirkstgalu iemērkt 😃 un pēc tam- nekādu problēmu. Dārziņš, citi bērni- tur ir kkāda "fīča", kas slimdina vairāk par aukstu ūdeni un vēju vienlaicīgi 😃

princesemince princesemince 12. Sep 2011, 15:11

letia, joks ir apstāklī, ka mēs bērnam esam veikuši visus tos imunitāti stiprinošos pasākumus, kādus vispār var veikt! pagājušā gadā viņam 2 draudzenītes aizgāja b/d, tad nu šis arī, līdz ar viņām, kā no oktobra tā līdz aprīļa vidum sirga ar iesnām. cerēju - tā kā vienu gadu ziemu ar b/d iesnām (pats tajā neejot) ir nopuņķojies, būs kaut kas labāks. nu, nav!
man šķiet, ka bieža slimošana tieši grauj imunitāti. jo biežāk tai ir pārslodze, jo lielāka iespēja, ka tā vājāk strādā. kaut kāda daļa taisnības tajā ir - speciāli negrūst vīrusainā vidē, lai nav tā pārslodze.
jāsaka, paldies Dievam, līdz šim nav nācies antibiotikas lietot.
domāju, manam tā bēda ir tajā, ka viņš vienmēr slapju galvu, tagad vēl tas vējiņš vēsāk, tur arī visa saaukstēšanās. tas nekas, ka visu vasaru varēja noskrējies slapjš mierīgi līst ezerā ne pārāk siltā ūdenī un dzīvot tur līdz zilām lūpām, bet pēc tam ne miņas no saaukstēšanās.
es nesaprotu, kas tajā bērnudārzā ir tas faktors, kas visus saslimdina. nu nepaspēja mums viņš nemaz aptvert, ka aizgājis bērnudārzā! nedomāju, ka tas no stresa. bija tik pārlaimīgs tās divas pusdienas, kad bija b/d apmeklējis.

12. Sep 2011, 15:08

letia- bērns ir vakcinēts, neesmu domājusi, ka to nevajag.

bet nedomāju gan, ka regulāra aplipšana stimulē imunitāti, runājot tieši par puņķošanos 😃 tad jau kaut vai tā pati meitene pie aukles sen jau būtu beigusi puņķoties, ja tik regulāri "stimulējusi" imunitāti 😃 😃

savam bērnam cenšos veidot imunāti dabiski, cik jau tas iespējams.

princesemince princesemince 12. Sep 2011, 15:02

inguce, manam tās iesnas bijušas-nebijušas, stresoju es 😀 viņam tas absolūti diskomfortu nesagādā, naktī guļ normāli, cik nu normāli viņš spēj gulēt, vismaz bez izmaiņām. jā, tā ir, ka visiem tos degunus nenoslaucīsi, vai arī slaucīs visiem ar vienu salveti, kad bērns, kuram varbūt ir gadalaiku maiņas iesnas dabūs vēl vīrusainās iesnas.

12. Sep 2011, 15:00

letia- būtu jau labi, ja tur ietu tikai ar nelielu puņķi. Bet biežāk vismaz vienam bērnam tek straumēm nepārtraukti. Un staigā puņķaina viena meitene- gandrīz visu laiku, kopš ejam pie aukles (vairāk kā 3 mēn.). Jo vecākiem nav variantu.

tieši tāpēc, ja ir iespēja- nekur neejam 😀

12. Sep 2011, 14:57

pēc pieredzes- besī, ka citi atved savus puņķainos, kam tek līdz grīdai. Nu nespēj aukle visiem (3-5 bērniem) apslaucīt/izšņaukt/iepūst kko tai degunā. Tādejādi mans veselais bērns noķer tās iesnas. Ko es- man besī 😃 JO- normāli pagulēt nevar neviens, naktī jāceļas iekārtot bērnu, lai var paelpot, varbūt pat jāatsūc deguns. Mokās visi, ne tikai puņķainais bērns. Un tas ir kā likums- vismaz nedēļu līdz 10 dienām.

ja būtu iespēja- tad jā, nelaistu gan pie tiem puņķainajiem (ko arī cenšos darīt!). Neveidojas nekāda imunitāte. Tas ir pierādījies- nekontaktējot ar slimajiem, arī pats nepaliek slims. Domāju, ka ir normāli nelaist, jo nevēlos ne bērnu mocīt, ne sevi.

princesemince princesemince 12. Sep 2011, 14:43

bet vispār ir iespējams kaut kāds risinājums? kaut vai tik galējs, ka nelaist savu bērnu bērnudārzā un uzreiz skolā, ka tad var izvairīties no iesnām ziemas laikā?

1 2