Superbēbītes māmiņa: Ziema? Nekas, mēs ejam peldēties!

Superbēbītes māmiņa: Ziema? Nekas, mēs ejam peldēties!

10. Feb 2014, 17:28 Liene MāmiņuKlubs.lv Liene MāmiņuKlubs.lv

Pie debesīm spoži spīd saule un ja vien nepaskatamies ārā pa logu, šķiet, brīnišķīga vasaras diena! Caur logu laužas saules stari, kas silda pret tiem pagriezto muguru un veido rotaļīgus saules zaķēnus uz istabas sienām! tas atgādināja par tiem bērnības mirkļiem, kad istabā, mazi būdami, mēģinājām tos noķert! Dažreiz izdevās! Un kas tā bija par laimes sajūtu! Noķert kaut ko, kas nenoķerams un izbaudīt to, kas neiespējams! Tieši par to arī būs šis stāsts! 

skaidrs, ka ārā ir ziema. To noteikti pamanījušas esam visas! Lieki teikt, ka pēdējo dienu gaisa temperatūras paaugstināšanās ir iepriecinājusi ne tikai mammas, bet arī tās mazās sirsniņas, kurām tik ļoti patīk doties laukā pastaigās! Bet, kas par priekiem par peļķēm - gumijas zābaki kājās un atkal varam nedomājot lēkāt pa tām! Tieši to arī darīju šodien, kamēr mazā ratos gulēja, bet mūsu ceļā - viena peļķe pēc otras! Tāda pavasarīga sajūta! Bet tā plunčāšanās - ja vien varētu peldēt. to darīt varētu ik dienas! Vismaz es, noteikti! Ja vien miljons manā kontā, sen jau pagalmā būtu kāds vismaz 1.5 metru dziļš, apsildāms baseins, arī ziemā! Un tad gan - katru rītu un vakaru noteikti dotos pretī baudas mirklim, ko sniedz ūdens! 

Tagad atliek to visu meklēt! Jo, ja es pagaidīšu vasaru un siltu jūru, tad mazo iemācīt un saradināt ar ūdeni jāsāk jau tagad, lai vasarā viņa nevis bēgtu, bet ar prieku mestos sļakstīties un baudīt ūdens priekus. Jā - man tas ir ļoti svarīgi, lai meitiņa pieņem ūdeni kā draugu, kā atpūtas un relaksācijas veidu un kā lielu, lielu palīgu viņas attīstībā! 

Jau tad, kad vēl biju stāvoklī, zināju un biju diezgan stingri nolēmusi, ka ar mazo vēl zīdaiņa vecumā dosimies uz baseinu peldēt. Tāds bija mans plāns. Nu redz - laiks visu salika pa savam un pirmā iepazīšanās  ar lielākām ūdenstilpnēm nekā vanna, mums atnāca vien mirkli pēc 6 mēnešu jubilejas! Lai nu kā - atkal viena īpaša pirmā reize! 

Šobrīd gan ne es, bet gan tētis uzņemās vadošo lomu un bija tas, kurš ņem uz saviem pleciem braucienu uz baseinu! Jau kādu laiku domājām, ka jāievieš kāda īpašā tēta un meitas tradīcija, jo tēta un meitas vannas sniegtie sajūsmas saucieni un prieka mirkļi ir mazliet noplakuši un ir jādodas plašākos laukos prieku un labsajūtu meklēt! Patiesībā līdz lēmumam uz kurieni doties, noācām viegli. es jautāju Māmiņu kluba meitenēm par pieredzi, ieteikumiem un absolūti paļāvos uz to.. Man galīgi nav pieredzes par to, kur ar mazuli var doties plunčāties un kā tas notiek. Tā kā - ne tikai mazajai, bet arī mums, vecākiem - kaut kas jauns zināšanu krājumā! Nepagāja ilgs laiks un mums ir sarunāta pirmā nodarbība Mārupē - Tēriņu ielā 47, tagad šī adrese ir saglabāta arī manā atmiņā - jo šis stāsts, par prieku man un manai meitai ir ar laimīgām beigām! :) 

Par Guntas Melderes baseinu biju lasījusi jau grūtniecības laikā, kad ļoti gribēju doties uz grūtnieču ūdensaerobiku, bet tā arī līdz galam nesaņēmos. Kas to lai zina, kāpēc! 

Mājās tāds neliels satraukums, tiek krāmētas somas - nu gluži kā dodoties ceļojumā - pārspīlēju, protams! Viena soma vīram, jo es tikai tādā pavadoņa statusā pie pirmās reizes un, protams, mazajai - ar visu, kas nepieciešams gan ūdenspriekiem, gan neplānotām situācijām. Tātad, vismaz vēl viens papildus apģērbu komplekts - bet nu tādu ņemu vienmēr un visur, ja jādodas kaut kur ārpus mājas, izņemot pastaigas :) 

Nav ilgi jābrauc un esam galā - ak, kāds prieks un laime - nekavējam un ierodamies tieši laikā! Liela privātmāja, ar kompaktu pagalmu, kurā veikli tiek ''noparkotas'' peldētgribētāju automašīnas! Un te nu jāuzteic serviss! Es jau neko, vīrs noparkojās, viss kārtībā, bet lai nekavētu laiku un ļautu doties ar mazo iekšā gatavoties peldei, Guntas lielais dēls ar smaidu sejā un arkārtīgi lielu rupību, piedāvā un viņam to arī ļauj, viena mammīte pēc otras, novieto automašīnas pagalmā tā, lai pietiek vietas visiem un vēl, lai pēcāk arī vieglāk ārā tikt! 

Dodamies iekšā - un sejā iesitas tik patīkams un silts gaiss! Varētu padomāt, ka esam izkāpuši no lidmašīnas, kura savā ceļā pārlidojusi vairākām laika joslām un nu esam kut kur stipri tuvāk ekvatoram. Jo ir silti. Daudz siltāk kā mājas! +29 rāda termometrs! Vieta ir īstā, par to liecina vēl pulks ar mazākiem un lielākiem bērneļiem, kas gatavojas savai ierastajai peldei! Jā, devāmies uz grupu nodarbību 6-12 mēnešus veciem mazuļiem ar mammām un tētiem! Jā, šoreiz sanāca tā, ka mans vīrs bija gandrīz vienīgais vīrietis starp dāmām, jo mirkli pirms nodarbības sākuma atnāca vēl viens tētis Jo it kā jau viņš neko neteica un neizrādīja, man jau likās, ka viņš justos tā dīvaini, ja būtu vienīgais! :) ģērbjamies un paralēli tam tiekam iepazīstināti ar noteikumiem un ieteikumiem kā labāk un ko darīt! priecājamies arī par krāsainajām zivtiņām akvārijā, kas sagaida ikvienu iekšānācēju! Arī mūsu mazajai tās ļoti patika! Mūs sagaidīja pati Gunta un visu izrādīja un pastāstīja. Mums visiem, nu labi, mums mammām ir skaidri zināms tas, cik ļoti svarīgi bērniem ir rituāli, cik ļoti tie atvieglo un palīdz! Arī pie Guntas ir sava lietu kārtība un rituāli kā lietas notiek! Mazais stāsts, tur novelciet tās drēbes, tur uzvelciet tās, tur vēl vecajās autiņbiksēs, tad pēc tam tur lejā jaunajās, tad uzvilksiet, jaunās, tad noskalosieties dušā, nē tad uzvilksiet jaunās autiņbiksītes un tad satīsieties dvielītī un tad groziņā.. un tad... KO TAD? redzēju sava vīra sejā lielu uzrakstu! Kas te notiek??? neko nesaprotu! Kapēc tur, jau tagad jaiet kāpeēc plikam, varu kreklā?? :) smaidīju un ļāvu viņam darboties! Stāvēju malā un neiejaucos! Jo šī būs tēva un meitas tradīcija - es tikai šoreiz līdz, lai būtu neredzamās rokas, ja nu gadījumā, kaut kas iziet no sliedēm! Tāds mirklis nepienāca.. Varēju arī palikt mājās! un ja godīgi, tad līdz šim man likās, ka tā mīlēt bērnus var tikai vecāki! Kā mīlēt? - tā kā to dara Gunta! Es biju šokā. Viņa paspēja apčubināt visus! Bez izņēmuma. Es gan precīzi neizskaitīju cik todien bija peldētāju, bet viņa ar visiem parunājās, ar katru mammu, palīdzēja pieturēt bebīšus, kamēr tika uzvilktas bikšeles, palīdzēja iekāpt baseina, palīdzēja nolikt mantas, palīdzēja... nepagurusi.. jo pirms mirkļa viņai beija beigusies aerobika topošajām mammītēm, kuras arī viņa noteikti apčubināja katru! Es tiešām biju šokā! Pozitīvā, saprotams! Nu jā - bet to jau var redzēt, ka ar lielu mīlestību un rupību audzināts viņas lielais dēls,  ar ko mamma noteikti ļoti lepojas, bija visur klāt, palīdzēja gan mammai, gan viesiem, arī tāds pats smaidīgs un visu varošs! 

Nu jau lieki teikt, ka visi kārtīgi nomazgājušies, pareizās autiņbikses kājās, peldbikses pa virsu un aiziet - baseinā iekšā!! Es sēdēju un skatījos. Neiejaucos! Ak, cik mirkļiem tas bija grūti. Likās, ka jāglābj mazā, ka jāglābj vīrs, bet sēdi mierā, mammīt - viss kārtībā! Notiekti priecājos, ka pirmā saskarsme ar ūdeni mazajai pozitīva - neatskanēja kliedzins un pretošanās! Uzelpoju. Lai gan - ko tur kreņķēties, vannā viņai ļoti patīk! un tētis tur pat blakus, gan jau spēs nomierināt, ja sakreņķēsies! ērti iekārtojos, lai visu labi redzētu, bet lai neredzētu mani, vēroju notiekošo.. un apmēram tikai pēc pusstundas pamanīju, ka visu šo laiku esmu sēdējusi un smaidījusi, jo sāka sāpēt vaigi :) smaidīju par to, ka mazajai patīk, par vīru, kurš visu cenšas izdarīt pēc labākās sirdsapziņas un par to fenomenāli pozitīvo atmosfēru, kas valdīja telpā. Man kaut kur izskrēja cauri domas par padomju laika paskata baseinu ar lielām tumšām flīzēm, pēc hlora smaržojuša ūdens un halātā sēdošas, kuplas miesas būves baseina administratores, kurai noteikti vienā no kabatām sauja ar saulespuķu sēkliņām. Viena mirklī biju iedomājusies, ka mūs sagaidīs kas tāds! Jo ko līdzīgu piedzīvoju pati, pēdējo reizi esot publiskā baseinā. kā gan man nebija kauna ko tādu vispār domāt! :) Kaut kāds ārprāts! 

Nodarbība ilga stundu un tikai uz pašām nodarbības beigām manīju, ka mazā jau gandrīz ir izsmēlusi savas pirmās baseina apmeklējuma reizes rezerves. Tomēr, tā nodarbība bija tik aizraujoša arī skatoties, ka nebrīnos, ka viņa tik brīvi noturējas un izbaudīja visu, kas piedāvāts! Gunta novadīja lielisku nodarbību, ikviena mammīte un tētis, sekojot viņas norādēm, peldināja un nodarbināja savu mazo, gan turot savās rokās, gan izmantojot tam paredzētos peldēšanas riņkus, kas paredzēti tādiem maziem draiskuļiem, kas paši, nu vēl nekādi nespēj sevi noturēt uz ūdens! nodarbības laikā mazie attīstīja ne tikai savas fizsiakās prasmes, bet mācījas socializēties, jo ūdenī, kamēr vecāki stāvēja vienā aplī, mazie pa apli tika peldināti pie katra no vecākiem, tā teikt uz mirkli iepazīties un aprunāties! Viens noteikti ir būt tur iekšā, bet no malas bija tik interesanti vērot kā mainās gan lieli, gan mazi satiekot kādu jaunu savā priekšā! un tas tikai tāds kriksīts no visa, ko redzēju un ko mani mīļie piedzīvoja! Man visu laiku gribējās viņiem pievienoties, bet tad es sev visu laiku atgādināju, ka manis tur patiesībā nemaz nav un ļāvu vīram tikt ar visu galā un galvenokārt izbaudīt notiekošo neiejaucoties ar savām piezīmēm :) 

20140209230123-97267.jpg

Es varētu aprakstīt visu, kas tur notika, bet tad man nāktos pie datora pavadīt visu nakti un Jums lasīt ak, cik jauki, un tas bija tik labi, āa - viņi vēl darīja to un to..

Tā bija ļoti piesātināta stunda! Un meitas saldais miegs pēc nodarbības bija vislabākais pierādījums tam, ka viss bija un ir kārtībā! 

Es varu teikt tikai un vienīgi lielu PALDIES Māmiņu klubam par ieteikumu un pārējām meitenēm un puišiem par kompāniju un Guntai ar viņas lielo dēlu par atmosfēru un tik ļoti  māmiņam, tētiem un viņu mazuļiem vajadzīgo drošības sajūtu! 

20140209230748-52819.jpg

Mēs žāvējam dvieļus un pošamies nākamajam braucienam uz peldi! Nu labi -es palikšu mājās! Bet tētis ar meitu gan, dosies uz īpašo tētīšu dienu! Tur ir arī tāda, reizi nedēļā,  ja nu negribas būt vienīgajam starp dāmāmm vai gluži pretēji, gribas uzdāvināt sievai kādu stundiņu atpūtas ceturtdienas vakarā! 

Es tikai zinu to, ka arī pati kādu reizi, labprāt, aizstāšu vīru peldēšanās dienā, jo man jau šķiet, ka nevietā būtu stāstīt par to, cik ļoti pozitīvi darbošanās ūdenī ietekmē mazuļu attīstību! Un ne tikai :) 

Ja nu Jums ar sagribās paplunčāties -  www.udensaerobika.lv

Kādas ir Jūsu attiecības ar ūdeni? Dodaties ar mazo uz baseinu? Ja ne, tad kādas ārpus mājas nodarbības apmeklējiet? Varbūt idejas noder mammas un meitas dienām?? :)

Jau iepriekš - Paldies! 

 

 

Uz tikšanos! 

11. Feb 2014, 16:48 Absolutely_brilliant

Nodarbību ir daudz un dažādos laikos. Ir speciāli viena nodarbība kur tikai tēti ar bēbīšiem! Ceturtdienu vakaros 7os, ja nemaldos 😀

10. Feb 2014, 10:26 zanekarklina

Jā.. nu temperatūras atšķirība ir vienīgais, kas var patraucēt. Bet nu tādēļ dikti jāskatās līdz, lai nesasvīst iekšā un nesapūš ārā! Nekas, ka neesat bijuši tagad, es jau domāju, ka nekad nav par vēlu 😀

10. Feb 2014, 10:23 selvija

Sveicināta 😉 ja ppr braucienu uz siltākām zemēm, tad diemžēl Decembrī mums tā arī nesanāca aizbraukt☹ Bet brauksim tagad Martā! Biļetes jau kabatā un ar nepacietību gaidu! Tad jau pēc tam arī padalīšos ar piedzīvoto 😀