Vējbakas un potes

Vējbakas un potes

28. Nov 2012, 14:38 lauvinja lauvinja

Šoreiz nemēģināšu nevienu pārliecināt nedz par to, ka vajag izslimot, nedz to, ka vajag potēt pret vējbakām. Par to var daudz diskutēt un šķēpus lauzt, tomēr, es esmu pārliecināta, kanevar būt situācija, kad bērnu vecāki uzticas sistēmai, bet nesaņem pilnīgu informāciju par sekām vienā vai otrā gadījumā.

Tāpēc, gribu paziņkāroties un apjautāties:

1) Vai esat mazos potējušas pret vējbakām?

2) Vai pote ir pasargājusi no saslimšanas (mazākā bērnu dārza grupā slimoja praktiski visi - gan potētie, gan nepotētie)?

3) Vai pirms potes doks jums izstāstīja, ka būs/ir nepieciešama revakcinācija par savu naudu (jo pagadām revakcinācija NAV iekļauta valsts apmaksājamo pošu sarakstā)? Par komplikācijām, kuras rodas slimojot ar vējbakām pieaugušā vecumā vai saslimstot grūtniecības laikā?

Lūdzu, atbildes rakstiet komentāros.

lauvinja lauvinja 28. Nov 2012, 19:48 iegrave

Pēc slimošanas tiek iegūta imunitāte dabiskā ceļā.

lauvinja lauvinja 28. Nov 2012, 18:00

Paldies par atbildēm.

Nez kam ir izdevīgi neizglītoti pacienti, kuri neapzinās sekas?

princesemince princesemince 28. Nov 2012, 15:10

1. Jā, bērna ārsts ieteica vakcinēt pret vējbakām, lai gan sākotnēji svārstījos, bet arguments no ārsta puses bija komplikācijas. Līdz ar to vakcīna ir saņemta 15 mēnešu vecumā.
2.Līdz 44 mēnešu vecumam bērns nav saslimis ar vējbakām, lai gan draudzenes puika slimoja (vakcinēts), bet manējais bija kontaktā (tad vēl neviens nezināja, ka otrs bērns ir slims tieši ar vējbakām).
3.Nē, daktere neizstāstīja, ka nepieciešama revakcinācija, arī to nē, ka, ja to veic, tad tikai par savu naudu. Taču, kā jau minēju pirmajā atbildē, tika minētas iespējamās komplikācijas (tai skaitā pieaugušā vecumā). Tajā laikā sapratu, ka ir tikai viena vakcinācijas reize un ar to pietiek imunitātei uz mūžu.