Šīs nedēļas tēma man ir īpaši tuva,jo augļi un ogas ir viens no manas ģimenes mīļākajiem produktiem,jo ir taču vasara.Ogas un augļus vasarā ēdam daudz jo tie mums aug tepat mājas dārzā,tie ļoti labi iet pie sirds ēdot taisnā ceļā no krūma,jo kas gan var būt labāks,kā svaigas ogas svaigā veidā un pie tam svaigā gaisā.Bet tā kā visi zinām,ka no tīrām ogām vien nēpārtiksim,tad piedāvāšu jums dažādas augļu un ogu receptītes.
Lūk šeit būs pirmā receptīte,kur galveno lomu spēlēs ābols.
Šī porcija paredzēta 1 personai un ieteicams piedāvāt no 7 mēnešu vecuma.
Lai pagatavotu mums būs nepieciešams:
*1 salds ābols
*3 sausie cepumi-man bija smilšu,var arī sagrauzdēt baltmaizi un izmantot to,cepumu vietā.
*1 tējkarote sviesta
Sakarsētā cepeškrāsnī līdz 200 grādiem liekam cepties ābolu līdz tas ir mīksts un viegli atdalas no serdītes.
Tikmēr saberžam cepumus,es to darīju ar stampiņu.
Kad ābols ir izcepies,tad mīkstumu atdalam no serdes un pievienojam saberztajiem sepumiem un sviesta pikucītim,
Tad to visu samaisam viendabīgā masā.
ābolu biezenīti liekam bļodiņā,
rotājam biezenīti ar ābolu šķēlītēm un odziņām veidojot klauniņa seju.
Lūk šis ir smaidīgais klauniņš,kurš patiks ikvienam bērniņam,jebkurā vecumā.
Lai labi garšo,
Baiba.