Vannojoties izvēlies zemāku ūdens temperatūru!

Vannojoties izvēlies zemāku ūdens temperatūru!

20. Nov 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kas gan var būt relaksējošāks par siltu vannu! Dažkārt ir tik patīkami iegremdēties siltā, iespējams, pat karstā ūdenī un baudīt tā pieskārienu ādai, atslābināties. Tomēr pārlieku karsts ūdens ādai ir kaitīgs! 

Speciālisti uzskata, ka ne pieaugušajiem, ne bērniem nav ieteicams vannoties pārāk karstā ūdenī. Tavai ādai daudz nekaitīgāka būs tieši zemāka ūdens temperatūra!

Pārbaudot ūdens temperatūras piemērotību, jāņem vērā, lai tas nebūtu siltāks par tavu roku!

Maza bērniņa vannai ūdens temperatūru gan nepārbauda ar roku, bet tā vietā izmanto elkoni. Tas tādēļ, ka mūsu rokām ir citādāka termoregulācija un tā kā tās bieži vien ir aukstas, ūdens temperatūru šādi novērtēt ir grūti.  

Rokas ne vienmēr atspoguļo to, kāda temperatūra ir ķermenim, tāpēc visprecīzāk to iespējams noteikt tieši ar elkoni.

Cilvēka ķermeņa temperatūra ir ap 37 grādiem un tieši šī pati temperatūra ir ideāla arī ūdenim, kurā mazgājamies! Tas attiecas gan uz bērnu, gan pieaugušu cilvēku.

Pieaugušie šajā ziņā samērā bieži grēko, jo daudziem ūdens krāniem ir uzstādīts augstāks regulējošais skaitlis – 38 grādi. Protams, tas palielina komfortu un cilvēka ķermenis šādā temperatūrā jūtas patīkamāk, tomēr tas nav labvēlīgi ādai.

Uzturoties vannā ilgāku laiku, ūdens temperatūra gan pamazām samazinās jeb tas atdziest un tad vislabāk, ja ūdens siltums tiek atjaunots, pēc laika vannas saturu nedaudz papildinot ar silta ūdens šalti.

Tas ādai būs daudz saudzējošāk kā iešana karstā vannā, jo tas, ka ūdens kļūst vēsāks, tavai ādai nekaitēs, turpretī, karsts ūdens – gan.

Māmiņu Klubs

Kā tu izvēlies vannas ūdens temperatūru sev un savam bērniņam?