Kā tikāt galā ar paaugstinātu/ pazeminātu muskuļu tonusu bērniņam?

Kā tikāt galā ar paaugstinātu/ pazeminātu muskuļu tonusu bērniņam?

05. Feb 2016, 08:27 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pirmajos 3 dzīves mēnēšos bērnam fizioloģiski ir paaugstināts muskuļu tonuss, kas tiek uzskatīts par normu, jo viņš ilgu laiku ir dzīvojis māmiņas puncī ierobežotā telpā, taču pēc trīs mēnešu sasniegšanas, tonusam būtu lēnām jāsamazinās, taču ir bērniņi, kuriem paaugstināts muskuļu tonuss pats no sevis neizzūd.

Ja mazulim ir paaugstināts muskuļu tonus, tā mazināšanai ir svarīgi ievērot pareiza hendlinga principus – kā mazulīti celt un nest.

Kā bija Jums? Vai bija paaugstināts/ samazinās tonuss arī pēc 3 mēnešu vecuma?

Vai ārsts ieteica vingrošanu, baseinu vai citus paņēmienus? 

SKATIES SVĒTDIEN MĀMIŅU KLUBU TV3 PLKST.8:55,KUR KOPĀ AR SUPERBĒBĪTI DOSIMIES PIE MĀMIŅU KLUBA VECĀKU SKOLAS SPECIĀLISTES JANAS DAUDIŠAS!

piicka piicka 04. Feb 2016, 23:38

Manai meitiņai bija pazemināts muskuļu tonuss. Arī pēc 3 mēnešu vecuma. Neirologs nozīmēja vingrošanas pie fizioterapeites. Sākām pie viņas iet, kad mazulītei bija gandrīz 5 mēneši - neprata vēl velties. Burtiski 10 nodarbību laikā jeb trīs nedēļās iemācījās gan velties, gan rāpot un drīz pēc tam arī celties kājās. Nu meitiņai ir gandrīz 9 mēneši un viņa ir tik aktīva - rāpo skriešus, stāv kājās, kur vien var un staigā sāniski gar dīvāna malu, pieturoties ar vienu roku.

manderina manderina 04. Feb 2016, 21:11

Mums paaugstināts tonuss bija arī pēc 3 mēnešiem. Mums ieteica iet pie fizioterepeita uz vingrošanu. Uz to sākām iet tikai īsi pirms mazā 6mēn. Tagad vingrojam un piekopjam pareizu hendlingu. 😀 Un viss ir uzlabojies!