Vai sliktu atsauksmju dēļ mainīt speciālistu?

Vai sliktu atsauksmju dēļ mainīt speciālistu?

14. Mar 2017, 14:36 FejuFeja FejuFeja

Šodien ar meitiņu devāmies uz vizīti pie ķirurga, lai atrādītu, kā mazulīte uzveikusi nabas trūci. Jāteic, ka divu mēnešu laikā ar šo bēdu meitiņa veiksmīgi tikusi galā, jo līmējām uz nabas plāksteri, lai gan, kā norādīja ārste, mūsdienās to uzskata par vecmodīgu un nesaudzīgu metodi, kuru vairs nerekomendē, taču rezultātu sasniedzām dažu nedēļu laikā. Un nebija ādas iekaisuma, kas bieži vien esot sabiedrotais nabas līmēšanai. Tomēr tagad kārta nākamajai vainai. Ķirurģe konstatēja, ka mazā princesīte ir asimetriska. Tas nozīmē, ka gluži kā mazs mēnestiņš saliecies uz vienu pusi, savukārt viena gūža – stīva, tāpēc prasās pēc masāžas un vingrošanas. Iedeva mums nosūtījumu pie rehabilitologa. Tiktāl viss kārtībā...

Pat esmu jau sazvanījusi poliklīniku un meitiņu pieteikusi pie speciālista pēc divām nedēļām, bet tad nez kāpēc iedomājos ierakstīt ārstes vārdu Google meklētājā. Laikam nevajadzēja. Jo pirmais rezultāts, kas parādās – negatīvas atsauksmes, kur viena māmiņa pēc otras izsaka savus sašutumus par ārstes neiejūtību, nekompetenci utt. Jau pamanījos mazliet sašust un apsvērt domu par cita speciālista meklēšanu, kad pieslēdzās tomēr mans veselais saprāts, kurš atgādināja, ka:

  • Sliktās atsauksmes vienmēr nonāk publiski, bet labos vārdus reti kāds uzraksta;
  • Bieži vien māmiņas, būdamas īpaši jutīgas būtnes, cer sagaidīt, ka ārsts ar viņām ucināsies un lies ausīs medu, par katru striktāku vārdu vai ieteikumu saceļot uz muguras spalvas un secinot, ka ārsts ir slikts, jo neuķina un neauklējas;
  • Arī ārstam var gadīties melnās dienas, kad nav noskaņojuma. Iespējams, negatīvo atsauksmju autores patrāpījās tieši šajā sliktajā dienā.

Tieši šo iemeslu dēļ neko nemainīsim un gaidīsim pierakstu pie speciālistes, pie kuras jau esmu meitiņu pierakstījusi.

Kā ir ar Tevi? Vai Tu, pirms ved bērnu pie ārsta, meklē par speciālistu atsauksmes interneta meklētājā?

mamma88 mamma88 15. Mar 2017, 07:53

Par savu gimenes arsti gan ieprieksejo,gan tagad esoso biju intereses pec ieguglejusi. Par vienu taisniba bija,par otru tikai aptuveni. Ta ka nezinu cik loti var palauties uz siem komentariem,jo cilveki ir loti dazadi ar savam prasibam. Noteikti ejiet un ja nu kad,tad pie cita ar var aiziet.

Co_ora Co_ora 14. Mar 2017, 20:30

Neesmu nekad skatījusies netā, mēģinu valdīt pirkstus un negooglet forumos 😀
Es ietu pati un skatītos kas lācītim vēderā, jo tomēr vizīte ir atkarīga ne tikai no dakteres, bet arī no mammas, ja mamma nāk kabinetā dusmīga, tad cik ļoti pozitīvam ārstam jābūt, lai smaidītu pretī! Pie tam rehabilitologs nosūtīs tālāk uz vingrošanu pie fizioterapeita un pie masiera - par šiem gan ieteiktu painteresēties kurš tāds foršāks, jo bērnam jārod labs kontakts, lai gribētu vingrot! Manam puikam TĀ patika, ka viņš ir iemācījies koķetēt un lielīties 😀

kerstyna kerstyna 14. Mar 2017, 19:21

Internetā nemeklēju, uzjautāju kolēgām. Mediķu pasaule ir diezgan šaura , tomēr.
Un arī pati gana daudzus zinu, nav Gugļai klačas jāprasa 😃

mamma27 mamma27 14. Mar 2017, 15:15

Ir bijis ,kad mekējam atsauksmes.Bet nu parassti dodamies un skatamies uz vietas.Ja redzu ,ka nav īsti kārtībā,tad meklēju vēl kādu dr.ppie kā aizvest atrādāit.

lauvinja lauvinja 14. Mar 2017, 15:14

Es gan parasti ievācu informāciju pie kura ārsta labāk vest savu paziņu vidū, kuru vidū ir arī praktizējoši mediķi.

Ar atsauksmēm netā esmu uzmanīga, jo parasti jau skaļi izpaužas tie, kuriem nav paveicies, vai kuri jūtas nesaprasti. Pa vidu protams ir pa reālam iebildumam.

Kā ar jebkuru cilvēku/speciālistu vienam saskanēs, citam gribēsies vairāk/mazāk uķi puķi un ja netrāpīsies atbilstošs būs neapmierināts.

Par vecu metožu izmantošanu - man šķiet, ka ne vienmēr tas ir slikti, reizēm efekts labāks, un pati ārstēšana lētāka.