Vai autiņbiksīšu nomaiņa ir sievietes pienākums?

Vai autiņbiksīšu nomaiņa ir sievietes pienākums?

04. Oct 2017, 15:51 UlrikaP UlrikaP

Pirmajam bērnam vīrs pāris reizes autiņbiksītes laikam nomainīja, bet tagad jaunākajam to ir izdarījis precīzi vienu reizi.

Kad vīram vaicāju, kāpēc viņš tik izvairīgs ir uz pamperu nomaiņu, saņemu klusu atbildi, ka kā tad nu viņš to darīs, izdarīs kaut ko nepareizi utt. Smieklīgi jau. Vakaros, kad bērni tiek vannoti, parasti man tiek uzsaukts – atnāc nomazgā dibenu! Tas nozīmē, ka mūsu bēbim ir pilnas bikses un pirms likšanas vannā dupsis ir jāapmazgā. Bet vīriešu cilvēks taču ar savām zelta rokām tādu darbu nevar veikt. Sasmērēs vēl.

Vienu reizi gan. Nu, to vienīgo, kad viņam nācās apmainīt bērnam bikses, par to viņš man atgādina regulāri. Biju atļāvusies aiziet pie friziera un, iedomājaties tikai, pa to laiku bērns bija izdomājis pietaisīt bikses. Apzinoties, ka vismaz stundu vai pat vēl ilgāk nebūšu mājās, vīrs tomēr bija riskējis un mainījis bērnam biksītes.

Kad es pārnācu mājās no friziera, man jau pie mājas durvīm tika paziņots – viņš pakakāja, es nomainīju pamperu. Nu, malacītis, ka nomainīji, malacītis! Ko citu lai saka. Bet laikam nesagaidījis vajadzīgās uzslavas, tas tika atkārtots vēlreiz un skaļāk. Ar domu, ka ja nu es par šo varoņdarbu neesmu dzirdējusi. Nezinu, iespējams, vīrs gaidīja, ka es viņam pasniegšu par šo varoņdarbu medaļu vai arī kā īpaši cildināšu. Taču man tā (tāpat kā jums, mammas) tā ir tik ierasta ikdiena, ka biksīšu nomaiņa nešķiet vairs nekas īpašs.

Aleluja, mazulīt, ka Tev vismaz mamma nebaidās sasmērēt rokas. Savādāk, nāktos staigāt netīrās biksēs.

Vai arī jums ir līdzīgi, un vīrs cenšas izvairīties no bērna autiņbikšu nomaiņas?

cecii cecii 05. Oct 2017, 15:24

Ja es būtu tētis/ vīrietis, es arī izvairītos to piekakāto pamperu aizikt. Mamma paliek mamma, tai nav variantu.😀

Ievas_mamma Ievas_mamma 04. Oct 2017, 22:06

No sākuma mainīja biežāk par mani. 😃 Tagad palīdz "iekratīt" pants pamperī, dupsi mazgā reti, jo nemākot pareizi turēt. Bet nav tā, ka galīgi "nē". 😀

Brīve Brīve 04. Oct 2017, 21:19

Manējais maina, viņam tas nav nekas īpašs. Esam diskutējuši par šo, nu vai nav pretīgi kā filmās rāda, viņš saka, ka mana bērna sū... nav sū... . Atvainojos par necenzētu citēšanu. Kā arī viņš pat labāk prot nomainīt vietās, kur nav kur uzlikt jeb nav virsma. Viņam ir platas,lielas rokas un viņš to var izdarit uz rokām,apbrīnoju, es tā nemāku.

muzikantu_mamma muzikantu_mamma 04. Oct 2017, 19:28

Mans vīrs bez problēm nomaina autiņbiksītes dēlam, pat neprasot. Visbiežāk to sara vakaros pirms guletiešanas un no paša rīta, kad atļauj man pusstundiņu pagulēt, jo bērns ir piecēlies kopā ar tēta modinātāju.

04. Oct 2017, 17:43

Man ir tieši tāpat kā tev! Pirmajam bērnam kopā nomainīja laikam 4x...un tieši tāpat kā tev, to tā uzsvēra, ka likās ka medaļa jāpasniedz. 😃 Otrajam šobrīd 2 mēnešī, bet lai pats pieteiktos mainīt - nekad! 😃 Un vēl nav nomainījis nevienu! Bet nu attiecīgi, kad esmu aizņemta ar mazo, viss kas attiecas uz lielāko bērnu - dibena mazgāšana, ja bijusi smērīga kaka, zobu mazgāšana, vannošana, dara nelūdzoties!!! 😉

mamma88 mamma88 04. Oct 2017, 16:41

Sakuma ari gribeja izvairities, bet pielauzu. Tagad maina ar prieku😀

lauvinja lauvinja 04. Oct 2017, 16:31

Manējais mainīja, kad bija nepieciešamība.