Uzkodas mazulim

Uzkodas mazulim

10. Aug 2016, 17:12 laurlapa laurlapa

Kaut kur dodoties, piemēram, pastaigā vai uz jūru ar savu nu jau 8 mēn.veco dēliņu noteikti līdzi ņemu uzkodas. 

Esmu no tām māmiņām, kas kaut kur dodoties priekš bērniņa līdzi paņem ļoti daudz lietu, dažreiz pat sanāk par daudz. Bet, ja nu noder?! Ja nu, vajadzēs, bet nebūs?! Katrā ziņā man ir viena liela soma speciāli bērna lietām, tur ievietoju apģērbu, higēnas lietas, piena maisījumu, termosu ar karsto ūdeni, pudelīti ar auksto ūdeni, pudelīti ar suliņu vai tējiņu, uzkodas (cepumiņus, kādu jogurtiņu) līdzņemšanai.

No 6 mēn.vecuma savam bērniņam dodu cepumiņus Bebi. Dažreiz bērniņš ir raudulīgs, nemierīgs un tieši cepumiņš viņu spēj visvairāk iepriecināt, nomierināt. Bebi cepumiņi ir speciāli izstrādāti maziem bērniņiem, ir ērti, maziņi, ir viegli paņemt mazajā rociņā un ātri kūst mutītē. Līdz ar to šos cepumiņus es noteikti ņemu līdzi kaut kur dodoties ar bērniņu.

20160810170021-28713.jpg

Tāpat līdzi ņemu Selgas maizcepumus, kurus esmu atklājusi pavisam nesen. Tie arī bērniņam ļoti garšo, ir viegli rokā satverami, bet ir daudz cietāki par Bebi cepumiņiem, bet arī viegli kūst mutē, un labi noder pirmo zobiņu izmēģināšanai. Tikai noteikti cepumus mazulim jādod vecāku uzraudzībā, lai mazinātu aizrīšanās risku.

20160810170120-58410.jpg

Kaut kur dodoties ar bērniņu līdzi ņemu arī bērnu jogurtiņu Humana, protams, neaizmirstot līdzi paņemt arī karotīti. Tas ir kā sava veida desertiņš bērniņam.

20160810170551-59150.jpg

Par dzērieniem, kurus līdzi ņemu kaut kur dodoties - tā noteikti ir suliņa, vārīts ūdentiņš vai Humana tējiņa. Humana tējiņa ir speciāli izstrādāta maziem bērniņiem, ir garšīga, viegli pagatavojama (šķīstoša tāpēc ātri šķīst ūdenī) un laba mazuļa vēderiņam.

20160810170626-25572.jpg

laurlapa laurlapa 13. Aug 2016, 14:57 piicka

Paldies par komentāru! Būs arī manam mazulim jānogaršo sausbaranciņas, vēl neesam mēģinājuši!
Katru dienu Bebi cepumu bērniņam nedodu, priekšroku viņš labāk dod Selgas maizcepumiem, ar tiem labāk arī zobiņus iemēģināt.

piicka piicka 12. Aug 2016, 21:47 laurlapa

Izklausījās gan, ka Tu runā par IKDIENAS uzkodām, tātad dod šos cepumiņus mazulim katru dienu. Un tas jau nav tas pats, kas dzimšanas dienas kūka. 😀
Cukurs nav tikai kaitīgs, taču pārspīlēti daudz cukura cepumos gan ir dīvaini. Jebkuri citi cepumi ir mazāk saldi kā šie izslavētie bērnu cepumi. Essavējai cepumu vietā dodu Latvijas Maiznieka sausbaranciņas - ir gan saldumiņš (nepārspīlēts), gan zobiņu trenēšana, gan prieciņš par šo kārumu.

laurlapa laurlapa 12. Aug 2016, 15:07

Mīļās, jaukās māmiņas! Vai tad dzimšanas dienas kūku arī savam bērnam dodat katru dienu? Nē, taču. Tad nevajag pārspīlēt par cepumiem. Tie jau arī bērniņam nav jādod katru dienu. Cukurs ir slikts, es tam piekrītu. Tas var izraisīt aptaukošanos, diabētu un sirdsslimības, bet... nevajag pārspīlēt un domāt tikai negatīvi. Mēs taču esam mātes un mazam bērnam varam kontrolēt ko dot, ko ne. Arī bērns var neēst, ja negaršo. Pat gastroenterologs A.Danilāns ir teicis, ka jāēd tas, ko organisms prasa. Bērnam tas cepums ir vairāk rotaļāšanās, nogaršošana. Neliegsim, taču nenogaršot neko saldu, jo jāiepazīst visas garšas. Vai zinat tikai negatīvo cukura pusi? Vai zināt, ka cukuram patiesībā ir nozīmīga loma cilvēka organismā, bez tā neiztikt? Ja, zināt, tad kāpēc jāliedz. Un ticat vai ne, zinātnieki bērnu pārtiku speciāli izstrādā - viņi neriskētu ne ar vienu bērniņu. Un bērnu pārtika ir bagātināta ar viņa attīstībai nepieciešamiem vitamīniem. Ne velti, to lieto bērni visā pasaulē - ne tikai mans bērns. Nesaprotu šo diskusiju, vai tad paši ļoti veselīgi un pareizi dzīvojat?! Protams, mēs savam bērnam gribam dot tikai to labāko un to arī darīsim, atbilstoši saviem ieskatiem. Un, kas tad sastāvā tik traks uz tās pakas bija rakstīts? Palasiet, zinātnisko literatūru - ne visi E ir slikti un kaitīgi, un mūsdienās bez daudzām sastāvdaļām ēdienu pagatavošanā un uzglabāšanā neiztikt. Un cepumus tāpat nedosim visu mūžu.

piicka piicka 11. Aug 2016, 20:32 Minimami

Nu tad ieteiktu pagaršot pašai arī. Un nedot vairs mazulim.

piicka piicka 10. Aug 2016, 20:27

Bebe cepumi jau kā reiz ir vislabākie mazulim. Esat pašas pagaršojušas, cik viņi saldi? Un tādus dot mazulim??

laurlapa laurlapa 10. Aug 2016, 20:07 Minimami

Jā, devu jau no 6 mēn, jo dēliņam tad bija jau divi zobiņi. Noteikti vari jau sākt dod šos cepumiņus arī savam mazulim, bet NOTEIKTI uzraudzībā. Tikai vajag noņemt nolūzušās cepuma lielās kripatas ēšanas procesā, jo vēl nespēs noteikti tās norīt, pēc ēšanas visu salasīt. Devu rociņā, lai pats skatās, liek mutē, nogaršo. Lai veicas!