Tommee Tippee māneklīši: atsauksme

Tommee Tippee māneklīši: atsauksme

30. Oct 2015, 15:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Laikā, kad biju dzemdību iestādē ar pirmo meitiņu, saskāros ar problēmu - mazajai ļoti sāpēja vēderiņš, viņa raudāja cauru nakti, un nekādi viņu nevarēju nomierināt, uztraukumā neņēma arī krūti, negribēja gulēt un negribēja arī neraudāt. Skrēju pie medmāsas ar lūgumu pēc palīdzības, bet arī viņa nekādi palīdzēt nevarēja. Pēdējā iespēja - mēģināt mazajai iedot māneklīti, lai viņa ar zīšanu tomēr nomierinātos, bet māneklīša līdzi nebija, jo es biju pret māneklīšiem dažādu iemeslu dēļ, un naktī atrast māneklīti nekur slimnīcā nebija iespējas. Nācās dot mazajai zīst manu pirkstu, un tā viņa kaut cik nomierinājās. Māneklīti pēc tam iegādājāmies, bet mazā kategoriski atteicās to pieņemt, un es arī ļoti neuzstāju. Kopumā neslikti tikām galā bez māneklīša. Lai gan bija brīži, kad māneklītis mums ļoti palīdzētu, bet, ja nē, tad nē..

Ņemot vērā savu pieredzi, uz otrajām dzemdībām devos jau pilnībā sagatavojusies, paņēmu līdzi arī māneklīti!

Bet, kādu lai izvēlas? Vēl ne reizi nebiju saskārusies ar tādu īstu māneklīša izmantošanu! Dažādas formas, atšķirīgi materiāli, dažādi secinājumi, plusi un mīnusi..

Un te Māmiņu Klubs piedāvā testēt māneklīti - vai nav brīnums? Māmiņu Klubam es uzticos, tāpēc ar prieku ņēmu rūpīgi mums sagatavotos māneklīšus.

20151027113341-38468.jpg

Tā kā māneklīšu jautājumā esmu vērsta ticēt tam, ko redzu, tad uzraksti uz iepakojuma tomēr ieviesa cerību un pārliecību par kvalitāti.

20151027113424-76647.jpg

Un tiešām, manuprāt, tāda māneklīša forma ir optimālā mazajai mutītei!20151027113449-98860.jpg

Dzemdību soma sakārtota, tajā guļ skaistie un ērtie Tommee Tippee māneklīši, un sirdī ticēju, cerēju, ka viss būs lieliski.

20151027113514-91550.jpg

Es vēljoprojām neesmu ar visām četrām PAR māneklīšu lietošanu:

1. lai zīž labāk krūti

2. lieka lieta, no kuras vēlāk atradināt

3. ja jau pieradina, tad ne jau no dzimšanas, lai bērns nejauktu krūti ar māneklīti

4. nepatīk, kā izskatās bērni, kam puse sejas aizklāta ar māneklīti!

Bet kad bērniem ir vairāk par diviem gadiem, un viņi visur redzami tikai ar māneklīti, man tas liekas nepieļaujami! Lai gan es saprotu, ka viss ir individuāli, katram ir savs, un nenosodu mammas, kas izvēlas izlīdzēties ar māneklīšiem. Ar nosacījumu, ka mamma pati gatava tam visam. Galu galā, dzīvē atgadās dažādi neparedzēti gadījumi.

Bet.. Māneklītis dzemdību iestādē mums nebija tomēr vajadzīgs. Mazā gulēja, acis nemirkšķinot. Jā, tā gulēja, ka bija jāmodina, lai arī ko kāds teiktu vai neteiktu, lai mazliet vismaz pabarotu.

Mājās arī viss ir labi, un es redzu, ka pagaidām māneklītis nav vajadzīgs, un forsēt notikumus arī nav nepieciešamības.

Es nesaku galīgu NĒ - a ja nu vajag?

Tāpēc brīnišķīgie Tommee Tippee māneklīši gaidīs savu stundu!

20151027113615-39407.jpg

Bet to, ka esmu apturējusi savu izvēli tieši pie šiem māneklīšiem, tas gan!

Skaisti, ērti, ergonomiski, tiem ir dažādi veidi un dizaini - kas vēl vajadzīgs māmiņai un bērnam, kam vienkārši nepieciešams mierinājums?

 

zviridka maminklub.lv