Tevi moka klepus? Lūk, daži ieteikumi kā no tā atbrīvoties…

29. Dec 2018, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tā kā laika apstākļi ir mānīgi saaukstēties var diezgan ātri. Ko darīt ja esi saķērusi klepu? Lūk daži ieteikumi…

Kurkuma – tai ir ārstnieciska ietekme uz klepu, īpaši sausu klepu.

Sajauciet ēdamkaroti medus ar vienu tējkaroti kurkuma, pievienojiet melnos piparus un atšķaidiet to visu ar pus tasi ūdens. Garšai var pievienot arī kanēļa standziņu. Šo visu vāra 2-3 minūtes. Jādzer katru dienu, pa vairākām reizēm kamēr klepus izzūd.

Ingvers – šis ir viens no populārākajiem līdzekļiem ko izmanto klepus ārstēšanai visā pasaulē.

Sagriežat ingveru mazos gabaliņos, saspiežat tos un aplejat ar karstu ūdeni. Šo šķidrumu jādzer kamēr vēl karsts. Efektīvākam rezultātam un labākai garšai var pievienot arī citronu un medu.

Var arī košļāt pašu ingvera sakni, ja spēcīgā garša jums netraucē, tad šī metode noteikti būs efektīvāka.

Citrons – tas palīdz ārstēt iekaisumu un dod organismam slimības laikā tik nepieciešamo C vitamīnu.

Pagatavo klepus sīrupu pati. Nepieciešamas divas ēdamkarotes citrona sula un viena ēdamkarote medus, to visu nedaudz uzkarsē un lieto, kā klepus sīrupu vairākas reizes dienā (3-5)

Ķiploki – tajos ir antibakteriālas sastāvdaļas, kuras ārstē.

Ņemiet vienu tasi ūdens, iemetiet tajā 2-3 daiviņas ķiploku un pieberiet nedaudz oregano, un to visu uzvāriet, tad atstāj atdzist līdz istabas temperatūrai, pievieno medu un izdzer.

Karsts piens ar medu – Pirms gulētiešanas dzeriet karstu pienu ar medu, tas palīdzēs mazināt kairinājuma sajūtu un sāpes krūtīs, kuras rodas no biežās klepošanas. Pēc dzēriena izdzeršanas apēdiet karoti medus, tas palīdzēs attīrīt gļotādas.

Kaijēnas pipari – šie pipari samazina sāpes krūtīs, kā arī sasilda un veicina atklepošanu.

Izveido klepus sīrupu, sajauc ceturtdaļu tējkaroti kaijēnas piparus ar ingveru un vienu ēdamkaroti medus, tam visam vēl pievieno divas ēdamkarotes ābolu etiķi un divas ēdamkarotes ūdeni. Dzer šo sīrupu divas līdz 3 reizes dienā.

Burkānu sula – Burkāni satur daudz barības vielas, kuras var palīdzēt pret klepu. Izspied sulu, nedaudz pašķaidi to ar ūdeni, pievieno nedaudz medus un zāles gatavas. Šo dzērienu jādzer vismaz 4 reizes dienā.

Un kādas ir tavas slepenās klepus ārstēšanas receptes?