Tad un tagad tikai pārbaudītas vērtības

Tad un tagad tikai pārbaudītas vērtības

12. Apr 2013, 11:47 nosiguldas nosiguldas

Pirmos mazuļus sagaidīju tajos tālajos 1988 un 1992 gadā.

Vanniņā izmantojām zilos graudiņus, bet apmazgāju mazuļus ar kumelīšu tēju.

20130412113436-54450.jpg

 Actiņas un austiņas , sejiņu mazgājām ar siltu vārītu ūdentiņu, vai to pašu kumelīšu tēju.  Vasarā mazulim dupsīti liku gozēties saulītē, bez autiņiem. Nabiņu kopām ar briljantzaļo un izmantojām talku dupsītim.  Kad mazulīši paaugās izmantoju bērnu ziepītes. Abi mani lielie bērni ļoti ļoti mīlēja vannoties, tāpēc vasarā ūdens peldes bija gan  pusdienlaikā, gan vakarā pirms gulētiešanas. Matiņiem izmantoju ‘bērnu šampūniņus, ko kāds atveda no ārzemēm, vai uzdāvināja. Tajā laikā bija jauks šampūniņš, kas smaržoja pēc karamelēm „KRA-KRA”.

Pagāja daudz gadi un 2008. Piedzima mazā  Katrīne. Dažādu higiēnas līdzekļu bija vairāk kā saprašanas, bet pārbaudītas vērtības paliek pārbaudītas vērtības.

20130412113606-88168.jpg

Vanniņā izmantojām zilos graudiņus, bet apmazgāju Katrīni ar  kumelīšu tēju. Actiņas un austiņas , sejiņu mazgāju  tāpat kā agrāk ar siltu vārītu ūdentiņu, vai  kumelīšu tēju. Nabiņu kopām ar briljantzaļo, bet dupsim bija jau labākas lietas krēmiņš ar pantenolu.   Kad Katrīne paaugās sāku izmantot  gēlu/šampūnu bērniņiem, gan no AVON, gan  BUBCHEN. Ļoti patika Avon produkcija, te es atradu vēl ko vērtīgu. Manām meitenēm ir ļoti smalki matiņi, kas sasienās kopā un tāpēc, kad ķemmējām matiņus Kikai, asariņas bira tā, ka pašai raudāt gribējās, Katei atradām vienkārši ideālu līdzekli matu kopšanai Avon, kurš palīdz izķemmēt garus sapinkojušos matiņus bez sāpēm.

20130412113704-52574.jpg

Vēl ko no pieredzes varu teikt, matiņus viegli izskalot no šampūna, ja skalojamajam ūdenim pielej pāris pilītes etiķi. Matiņi ir mirdzoši un gurkst.

Vasaras pavadām svaigā gaisā, pusdienas laikā noskalojamies baseiniņā, bet vakarā plunčājamies uz verandas  mazākā baseiniņā. Bet tad iestājās laiks, kad Katrīne kategoriski atteicās mazgāties vannā, par baseinu nerunājot. Te nu ar visādām viltībām cenšamies tikt galā, rezultātā, vasarā varam mazgāties baseiniņā, kas ir nedaudz lielāks par Katrīni, bet ziemā sēžam bērnu vannā.

20130412113810-16962.jpg

Kad nu ķeramies pie matu mazgāšanas, tad mūsu priekšā parādās dramatiskā aktrise, ja vēl būs skatītāji, kā omīte, tad te bez nervu zālēm neiztikt. Kad nu briesmu procedūra beigusies, tad ilgi spoguļojamies pie spoguļa, jo mati ir gari un mēs līdzināmies princesei Salātlapiņai.

20130412114209-44668.jpg

Gan Katrīnei gan Kristiānai izmantoju bērnu eļļiņu, es gan ar to nekad neaizraujos, rokas samitrinu ūdenī tad sajaucu ar eļļiņu un  mīļi ieglāstu to visā ķermenītī  pēc vannas. Katrīnes laikā jau bija pieejamas mitrās salvetes, bet arī tās izmantoju tikai brīžos, kad izbraucām no mājām uz ilgāku laiku, vai savu roku slaucīšanai. Ziepes izmantojām arī salīdzinoši reti, man patika VELEDA bērnu ziepes, tās iet ilgi un ir bērniņam ļoti draudzīgas, ir dārgas, bet mums ar vienu gabaliņu pietika ļoti ilgam laikam.

20130412114403-87791.jpg

Tagad mūsu mājā ir ienācis vēl kāds jauks mīļš cilvēciņš un mēs abas ar nu jau māmiņu Kristiānu esam vienis prātis, ka vanniņā izmantojami  zilie  graudiņi, bet apmazgājoties mazulim vislabāk būs kumelīšu tēja . Actiņas un austiņas , sejiņu mazgājām ar siltu vārītu ūdentiņu, vai to pašu kumelīšu tēju.   Kas notiks vasarā, to vēl laiks rādīs. 

Nav divu vienādu bērniņu, tāpēc katra māmiņa pati labāk redz, kas visvairāk nepieciešams viņa mazulim. Ir tikai daži priekšnosacījumi, kas jāievēro, rūpīgi jāvēro mazulis un viņa reakcija uz vienu vai otru līdzekli. Tējas ko izmantojam ķermeņa kopšanā ir jāgatavo katru dienu jaunas un tās nedrīkst būt par stipru. Kumelītes  pati neaudzinu, bet iegādājoties nekad to nepērku paciņā, kurā nav redzams, kas tur ir iekšā, tējai jābūt ar veseliem ziediņiem, kas nav mainījuši krāsu un nav nobirušas lapiņas.  Pēc iespējas mazāk ir jāizmanto dažādi papildus līdzekļi mazuļa ādas kopšanā, jo viņš tikai guļ gultiņā un nav nepieciešams pārspīlēt ar vannas putām, gēliem un citiem līdzekļiem. .