Svētku brīvdienās Bērnu slimnīcā  pēc palīdzības vērsušies 682 bērni

Svētku brīvdienās Bērnu slimnīcā pēc palīdzības vērsušies 682 bērni

19. Nov 2014, 12:42 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Aizvadītajās brīvdienās, laika periodā no 15.novembra līdz 18.novembrim, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļās (NMPN) gan novietnē Torņakalnā, gan novietnē Gaiļezerā pēc palīdzības vērsušies 682 bērni, no kuriem, izvērtējot veselības stāvokli, slimnīcā tika stacionēti 83 bērni. Pacientu plūsma bijusi vienmērīga un garas rindas NMPN nav veidojušās.

Svētku brīvdienās 152 bērni guvuši dažāda rakstura traumas. Lielākoties bērni guvuši ikdienišķas traumas- sportojot, braucot ar riteni, pakrītot uz ielas, kā arī lēkājot, pakrītot mājās un gūstot nelielus apdegumus. Nopietnākas traumas- guvis kāds mazulis, kurš izkritis no mammai no rokām, vairāki mazi bērni aizrijušies ar svešķermeņiem.

Pediatriem un ķirurgiem darba nav trūcis- svētku brīvdienās konsultējuši 530 bērnus. Vairumā gadījumu pie mediķiem vērsās bērni ar paaugstinātu temperatūru, sausu klepu, kakla vai auss sāpēm, vēdergraizēm, kas biežāk saistītas ar pārēšanos, kā arī dažādām vīrusa saslimšanām un ieilgušām veselības problēmām.