Šūnas saskaitītas un sertifikāts uz rokas

Šūnas saskaitītas un sertifikāts uz rokas

03. Jul 2018, 19:47 Melānija Melānija

Laiks skrien vēja spārniem. Mazajam Kārlim jau pēc 15 dienām būs 3 mēneši. Kur paliek šīs nedēļas, mēneši un dienas? Vēl tikko viņš bija pavisam maziņš, bet nu jau brašs vīrs kas stingri tur galviņu, cenšas velties uz sāniem un kulaciņu zelē pēc pilnas programmas. Katru dienu mēs piedzīvojam ko jaunu viņa izdarībās. Tas ir skaisti un to novēlu piedzīvot ik vienam. Smaids ar kuru Kārlītis veras katru rītu pretī liek sirsniņai sažņaugties un no priekiem lēkāt. Mīlu katru rītu pamosties redzot savu mazo zēnu blakus staipoties un pļāpājot. Viņa valodiņa ir kaut kas īpašs, kuru aizvien vairāk gribas izprast. It īpaši, kad abi ar tēti pļāpā savā valodiņā kopā. Ar mani viņš tā nekad nerunā, bet tētim katru dienu izstāsta dienā piedzīvoto. Sūdzas, smejas un pat pačīkst. Tas ir tik interesanti un mīļi. Varu sēdēt, priecāties un pat pasmieties par saviem mīļajiem vīriešiem. 

Bet par to šoreiz nav šis stāts. Stāsts beidzot ir par to, ka uz rokas jau labu laiku atpakaļ esam saņēmuši no LYL biobankas  sertifikātu par saglabātajām cilmes šūnām. Mēs beidzot esam saņēmuši rezultātus kurā varam redzēt cik paraugā ir šūnu. Vai tas ir svarīgi, ka šīs šūnas tiek skaitītas? Varu viennozīmīgi teikt JĀ. 

Kāpēc ir būtiski to zināt? Tāpēc, ja gadījumā būs jāveic ārstēšana šis lielums ir noteicošais, lai izvērtētu un izplānotu gaidāmo terapiju. Un  tā ir arī milzīga garantija, ka paraugs tiešām nākotnē būs derīgs ārstēšanai.  LYL biobanka ir vienīgā banka, kas saskaita paraugā esošās cilmes šūnas, kā arī veic mammas asins analīzes, līdz ar to esam 100% droši ka šis paraugs ir derīgs un var tikt izmantots, ja ir tāda nepieciešamība. Esam pārliecināti, ka saņemsim atbalstu no visām pārstāvniecībām pasaulē un tās tik tiešām tiks iesaistītas.  Tā nav viena pārstāvniecība Latvijā, bet tās ir 60 un visā pasaulē. Ja būs šī nepieciešamība  tad tiks iesaistīta visa komanda un atrasta vēlamā ārstniecības iestāde. Un tā var atrasties jebkurā pasaules vietā. Jau tagad 16 darbības gados LYL biobankai ir starptaustiska pieredze veicot ārstēšanu, tātad tas nozīmē ka tā ir pasaules mēroga banka, kas uzglabā un izsniedz ārstēšanai visā pasaulē. 

20180703194008-33571.jpg
Un šī ir vienīgā banka kurai ir garantijas fonds 51 000 eiro vērtībā. Ja  būs nepieciešams, banka paraugu nogādās uz jebkuru mūsu izvēlētu ārstniecības iestādi. Šī tiešām ir ļoti laba lieta, jo mums nav jāuztraucas par parauga transplantāciju. 

Kā arī  labā lieta ir tā, ka paraugs tiek saglabāts vairākām lietošanas reizēm. Tas ir ļoti ērti un izdevīgi gan mums, gan mazulim. Nekad nevar zināt kas ar mazuli var notikt. Un ja ir iespēja, tad mēs šo iespēju izmantosim, kaut gan jācer, ka tas nebūs nepieciešams.

Mēs lepojamies ka ir izveidojusies lieliska sadarbība un draudzība ar LYL biobankas komandu.  Prieks, ka esam izvēlējušies šo banku un varam dalīties savā pieredzē arī ar jums. 

20180703193840-41002.jpg