Soli pa solim VIDEO: 3.sērija. Mazulis mācās piecelties kājās

05. Jun 2015, 11:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mūsu mauzlis jau stabili sēž un veikli pārvietojas rāpus, viņš vairs nav apturams, tas nozīmē, ka drīz vien bērniņš būs gatavs celties kājās. Bērnu attīstības speciālisti gan saka, ka pāragra mazuļa ceļšanās kājās nav vēlama, jo bērniņa muskulatūra vēl nav nostiprināta un bērns, kura ķermenis nav gatavs šim notikumam, piedzīvo lielu stresu, jo kājās mazulis ceļas, piepūlot rociņas, nepareizi liekot pēdiņas, tāpatmazulis vēl nav gatavs noturēt līdzsvaru, tāpēc visbiežāk klūp un krīt.

Taču kā īsti zināt, ka bērns ir gatavs celties kājās sev nekaitējot? Izrādās to pamanīt neesot grūti. Mēs savu bērnu arvien biežāk varam redzēt tā dēvētajā lāča pozā, kurā bērns trenē savas mazās kājiņas un pēdiņas.

Sākumā bērniņš stutējas kājās, atbalstoties pret kaut ko, patiesība, tas viņam ļoti patīk, jo viņš jūt, ka spēj paveikt jau daudz vairāk nekā pirms kāda laika, jo nu mazais spēj aizsniegties līdz tiem priekšmetiem, kuri tik ļoti viņu vilinājuši.

Kad bērns ir piecēlies kājās, viņš stāvēt var ļoti ilgu laika brīdi. Tas notiek nevis tāpēc, ka viņš ir sajūsmā par stāvēšanu un nevēlas apsēsties, tas ir tāpēc, ka bērns vēl neprot to paveikt.

Skaties video un uzzini, kā bēbīša attīstība notiek pirmā dzīves gada beigās!

20150604132022-22873.jpg


Jau pavisam drīz mūsu mazulis pratīs stāvēt bez pieturēšanās lepni izslējies istabas vidū, vēl pavisam nedaudz un viņš spers pirmos solīšus, taču pirms tas ir noticis, mums – vecākiem ir jāsper daži soļi tuvāk bērnam drošai videi, taču par to mūsu nākamajā stāstā.