Šodien ēdam putras- Starptautiskā putru diena! Kāda ir Tava iecienītākā?

Šodien ēdam putras- Starptautiskā putru diena! Kāda ir Tava iecienītākā?

10. Oct 2013, 11:17 Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv

Starptautiskajai putras dienai veltītajā nedēļā notiks virkne dažādu pasākumu, kuru mērķis ir radīt jaunas putras ēšanas tradīcijas un popularizēt putras kā mūsdienīgu ēdienu, tādā veidā mainot sabiedrības uzskatus par putru kā vienveidīgu un nepievilcīgu ēdienu, kas bieži vien ir šķērslis, kāpēc daļa ģimeņu tās reti izvēlas uzturā.

Bet tagad parunāsim, kāda putra ir jūsu ģimenē visiecienītākā?

Kādai putrai Tavā ģimenē dod priekšroku bērni?

Kā putras padari gardas un pievilcīgas arī bērniem?

annijalise annijalise 10. Oct 2013, 13:47 taurinmeitene

nu cik jau tā mannna neveslīga vnk, tie ir dikti attīrīti kviešu milti, nu tā kā baltmaize, un viss, es domāju ka reizi pa reizei jau tā vienalga ir japaed.

annijalise annijalise 10. Oct 2013, 11:39

mēs arī ģimenē ēdam dažādas putras- praktiski visu putraimu, tā kā tādas īsti iecienītakās it nemaz nav, tās ēdam ar dažādām ogām, un ievārījujmiem, kā arī ar sviestu.
šodien skolā ar skolniecēm vārījām putru, un 4.klase sodien rādīs priekšnesumus par putru, skaitīs tautasdziesmas par putru, tā ka skolā šī diena ir godam nosvinēta.

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 10. Oct 2013, 10:12

Prieks dzirdēt,ka arī jūs savas ģimenes iepazīstināt ar putrām, jo nereti pie pirmās neveiksmes māmiņas atmet ar roku un putras vairs nedod 😀

10. Oct 2013, 10:01

5 graudniece un 4 graudniece mūsmājās iet uz urrā. Teju katru rītu brokastā kūp silta bļodiņa ar vienu no šīm putrām.

gucci123 gucci123 10. Oct 2013, 10:01

Mūsu ģimenē putras ēd gandrīz katru dienu brokastīs. Putra, manuprāt, ir tik daudzveidīgs ēdiens un to var tik dadzveidīgi pasniegt, ka tā nekad nevar apnikt. Putras, kuras ēdam: auzas, mieži, griķi, rīsi, kvinoja, kuskus, kukurūza, prosa. Parasti putras ēdam, sajauktas ar svaigiem augļiem un/vai jogurtu, ja vien tā nav gatavota uz piena bāzes. Var sajaukt arī ar biezpienu un svaigiem dārzeņiem, piemēram, avokado.

taschinka taschinka 10. Oct 2013, 09:36

Putras man pašai garšojušas vienmēr un dažādas.Bet vīrs un dēls tik nesen sākuši novērtēt putras.Ja vīrs arī ēd visādas,tad dēla mīļākā ir mannā putra ar sāli un sviestu.