Slingot vai iet ar ratiem? Mēs izvēlamies abus.

Slingot vai iet ar ratiem? Mēs izvēlamies abus.

03. Nov 2017, 00:33 lauruxs87 lauruxs87

Kad gaidīju dēlu man nebija īsti nojausmas kas tas slings tāds ir. Biju dzirdējusi par ķengursomu, bet ne par slingu. Kad biju uz dzemdību sagatavošanas jursiem tad noklausījos arī lekciju par pareizu bēnra nēsāšanu un tur uzzināju ka ķenfursomas nav tās veselīgākās un labākās bērna veselībai. Jau tad ieinteresējos par slingu , bet neporku un paliku pie ratiem. Taču man prātā ši doma palika. Kad pārvācāmies uz 4 stāvu , tad sapratu ka dēlu , ratus un produktus no veikala vienlaicīgi iznēsāt ir grūti. Un tad palīgā bāca ķengursoma. Jā , tā pati kas nav ieteicama, bērnam. Taču es to izmantoju vien lai uznestu bērnu uz/no 4 stāvu. Tālāk devāmies ar ratiem. Taču kad gaidīju meitu izlēmu ka vēlos slingu. Izlasīju visu informāciju kas pieejama un izvēlējos trikotāžas slingu kas paredzēts jaundzimušajiem. Protams neizpalika arī ratu iegāde. Izvēlējos sākotnēji ABC Pramary Lux, bet vēlāk sapratu ka tie man nav ērti un nomainīju uz Roan Marita.
Slingu izmantoju iesākumā pa mājām, jo tieši kad man vajadzēja gatavot vakriņas meitiņa bija nemierīga un nebija nomierināma citādi kā ielikta slingā. Turpat arī meitiņa gulēja kamēr es gatavoju vakariņas. Esmu slingu izmantojusi arī ejot pa veikalu, kad bracu ar ma;sinu , jo tad nav nepieciešams cilāt autosēdeklīti , vai ņemt ratus. Kad meitiņa sasniedza 4 mēnešu vecumu, slingu izmantoju retāk, pastaigās negājām, bet pa māju mēdzu staigāt kas meitiņai bija kreņkis. Taču pastaigās devāmies ar ratiem, jo bija ziema un nebiju gatava staigāt aukstā laikā.Tad nu visu ziemu meitiņa baruca ratos.

20171031204649-99852.jpg

Kad jau meitiņa pārsēdās uz sēžamdaļu, mani nepameta doma , ka gribas ērtāk un mobilāk pārvietoties. Tad tiku pie vieglākiem ratiem. Tā saucamajiem lietussarga tipa ratiem.

20171031205329-63408.jpg

Ši rati neaizņēma tik daudz vietas un bija ērti un ātri saliekami. Ikdienā pārvietojoties ar sabiedrisko transportu bija vieglāk. Taču kad man bija jāizvēlas izmantot vilcienu, sapratu ka atkal jāizvēlas slings. Šoreiz mana izvēle bija Mei tai slings. To var ātri uzsiet un bērnam tajā ir ērti. Iegādājos tādu un nu ikdienā kad izmantoju vilcienu izmantoju mei tai slingu. Meitiņa labprāt atrodas slingā un vēro apkārtni. Patīkami redzēt cilvēku smaifu kad redz ka bērnu nesu slingā. Ne rezi neesmu dzirdējusi ka smacēju bērnu, vai ko tamlīdzīgi.
Ja būtu drošāka,tad būtu vairāk staigājusi ar slingu pa āru. Bet tad nezinu cik tālu būtu varējusi aizstaigāt. Jo ar ratiem mierīgi nostaigāju 10 km, kamēr meitiņa gulēja. Tāpēc ja man būtu vēl trešais bērns, slingotu biežāk, bet ratus izmantotu. Jo rati arī ir noderīgi.

Kāda ir jūsu pieredze ar ratiem un slingu? Vai izmantojāt abus?  Kāpēc nesanāca slingot? Vai tieši otrādi kāpēc negribējāt izmantot ratus?
Kā jūsu mazuļiem patika rati vai slings?