Cik daudz šķidruma uzņemt krūts ēdināšanas laikā?

Cik daudz šķidruma uzņemt krūts ēdināšanas laikā?

31. Jul 2017, 00:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Krūts ēdināšanas laikā nereti māmiņas izjūt slāpes. Vai krūts ēdināšanas laikā vajadzīgs papildus uzņemt šķidrumu? Konsultē uztura speciāliste Lizete Māldere.

Vajadzētu vadīties pēc tā, ka dienā jāizdzer 2-3 litri ūdens, savukārt slāpes norāda, ka organismā trūkst ūdens. "Slāpes ir viena no pirmajām pazīmēm, kas liecina par organisma atūdeņošanos," papildina uztura speciāliste. "Ja negaršo pliks ūdens, tā garšu var bagātināt ar augļu vai dārzeņu piedevām."

Jāņem vērā:

  • Nevajadzētu gaidīt slāpju sajūtu, bet gan slāpes veldzēt visu laiku visas dienas garumā.
  • Ar lielu augu kompleksu, tējām arī nevajadzētu aizrauties, tāpat arī ar limonādēm, gāzētajiem dzērieniem. Vislabākais tomēr ir ūdens.
  • Kofeīns dienas laikā, ja tas ir par daudz, rada nemierīgu arī mazuli. Vislabāk kafiju dzert tikai 1 reizi dienā, ņemot vērā, ka mērenība ir ļoti svarīga, īpaši pievēršot uzmanību tam, ka pietiek tātad ar šo 1 reizi kafijas, nevis vēlāk vēl arī kakao tasīti, šokolādīti..

Nereti māmiņas uztraucas par to,cik ilgā laikā krūts pienā nonāk izdzertais vai apēstais produkts. Kā stāsta Lizete Māldere, pieniņā apēstās vielas nonāk 30-90 minūšu laikā pēc mūsu ēdienreizes. Nemierīgu mazuli var darīt ne tikai apēstais, bet arī mammas emocionālais stāvoklis.

Tagad tuvojas pavasaris un bērzu un kļavu sulu laiks. Arī jaunās māmiņas droši var našķēties ar šiem dzērieniem! Bērzu sulas, kļavu sulas ir lielisks veids kā pavasarī papildināt organismu ar šķidrumu un pie viena arī to attīrīt.

Māmiņu Klubs