SKAT, KĀ ES AUGU: Stāsts par to, kā Junas un Dmitrija vecāki bērniem vārdiņus izvēlējās

SKAT, KĀ ES AUGU: Stāsts par to, kā Junas un Dmitrija vecāki bērniem vārdiņus izvēlējās

21. Feb 2017, 12:14 Māmiņu klubs Māmiņu klubs
Māmiņu Klubs priecājas turpināt stāstus par jaunā projekta "Skat, kā es augu!" dalībniekiem! Galvenajās lomās - Dmitrijs un Juna! Mums palaimējies atrast mazuļus, kas pasaulē nākuši ar VIENAS DIENAS starpību! Laipni lūdzam projektā, sekojiet tam šeit>>

Dmitrijs, 6 mēneši:

Dmitrijam nāk ārā 3.zobiņš. Nemierīgs naktīs, zobiņš nāk grūtāk, nekā pirmie 2 zobiņi. Bet, paldies Dievam, bez temperatūras. Jau sēž pārliecinātāk, stabilāk, taisni tur muguriņu.

20170220153453-74058.jpg

Šodien pastāstīšu, kā izvēlējāmies Dmitrijam vārdiņu. Vārdu izvēlējāmies ilgi, man gribējās krievu vārdiņu, kaut ko no baznīcas, lasījām arī vārda nozīmi.

Dmitrijs - labsirdīgs, aktīvs, dzīvotgriba. Par aktivitāti - tā ir taisnība. Gribējās vēl vārdu Ļevs, skaisti skan kopā ar tēva vārdu, un arī nozīme ir laba. Bet latviešu valodā neskan pārāk labi.

Tāpēc padomājām, lai bērniem tomēr sākas vārdi ar vienu burtu - "D", un mus ar vīru arī tomēr sākas vārdi ar vienu burtu "E".

Vecāko nosaucām par Danielu, gaidījām it kā puisīti, ko gribējām saukt šādā vārdā, un piedzima meitiņa - Daniela, nevis Daniels.

20170220153522-97719.jpg

Kā Juna kļuva par Junu

Ņemot vērā, ka vīru sauc Ingemārs Berlandovičs, bet vīratēvs Berlands Zigfridovičs, tad puika būtu ticis pie kaut kā tāda. Tāpēc, ka būtu jābūt kam atbilstošam.

Martimjans, Illarions un Sallivans manā gadījumā, būtu reāli pretendenti. Tāpēc, kad kļuva zināms, ka būs meitiņa, es uzelpoju. Ar meitenēm viss ir vienkārši: Marija, Tatjan, Natālija - vienkārši un ar gaumi.

Jaunā Bērna vārda izvēle pilnībā krita uz Polinu - lielo vecāko māsu. Es izskatīju variantus - īsi un skaisti, saskanīgi ar uzvārdu, meita pārdomāja, viss tomēr atkarīgs no skanējuma.

Juna iepatikās visiem un uzreiz, ar vienas rokas mājienu.

Vectētiņš, protams, pusgadu sauca viņu par Ionu, jo pusei pazīstamo lokā vārds Una, bet nepazīstamiem - Jūlija..

Bet mēs domājām, ka jo vienkāršāks vārdiņš, jo mazāk pārprasīs, kā bērnu sauc. Bet kaut kā nesanāca tā.  :)

PROJEKTU ATBALSTA

20170214002031-79633.jpg

20170106084256-11986.jpg