SKAT, KĀ ES AUGU: Junas un Dmitrija mammas stāsta, kā ģērbj mazuļus, un cik bieži dodas pastaigās

SKAT, KĀ ES AUGU: Junas un Dmitrija mammas stāsta, kā ģērbj mazuļus, un cik bieži dodas pastaigās

09. Jan 2017, 08:24 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņu Klubs priecājas turpināt stāstus par jaunā projekta "Skat, kā es augu!" dalībniekiem! Galvenajās lomās - Dmitrijs un Juna! Mums palaimējies atrast mazuļus, kas pasaulē nākuši ar VIENAS DIENAS starpību! Laipni lūdzam projektā, sekojiet tam šeit>>

DMITRIJS (5 mēneši)

Nu arī visi aizskrējuši, kas uz darbu, kas uz skolu, un esmu palikusi viena, lai karotu ar mazo Dmitriju. Un viņš jau pieradis pie uzmanības no māsas puses. Tāds kaprīzais.

Sals ārā ir vienkārši sprakšķošs.. Gadās, ka velku jau aizmigušam kombinezonu aitas vilnas maisā. To vecmāmiņa uzdāvināja. 

20170106175722-57849.jpg

Pastaigājamies parasti 2 stundas (no 12tiem līdz 14tiem) un tad ir pats ilgākais miegs.

Pēc tam ap 16tiem ir vēl viena diendusa uz stundu.

Šodien mēs nedevāmies pastaigā, jo bija sals -18 grādus liels.

Dienas laikā Dmitrijs guļ 4 reizes. Ratos un mašīnā ātri iemieg.

Un ar pirmo bērnu es mocījos ļoti, jo meitiņa ratos negulēja.

JUNA (5 mēneši)

Jaunākā - tā jums nav vecākā meita. Polina, lūk, visu darīja pēc režīma. Elpojām, gāzes laidām, ēdām un pat šķaudījām pēc noteikta grafila. Patīk vai nepatīk, kā saka, tvaicētus brokoļus negaidīs.

20170106160446-85574.jpg

Junai šajā ziņā ir paveicies. Viņa aug kā pagadās - mašīnā, starp skolu, sportu un vecākās māsas banketiem. Tāpēc pastaigās dodamies reti. Tieši pastaigu ziņā: apzināti, ilgi, līdz salam uz retajām skropstām un caurvējam galvā.

Visbiežāk, es viņu ietinu dubultā segā, lieku ratos vai gultiņā un ar plašu rokas vēzienu atveru logu. Guļ ilgi, kvalitatīvi un pamatoti. Viens tikai mīnuss - ir auksti.

Bet man uz Jauno gadu uzdāvināja UGG zābakus, droši varu slāt pa dzīvokļa perimetru.

Dažreiz man ieslēdzas pareizās mammas instinkts un tad es izlienu arī ārā. Tādos mīnusos velku jaunajam bērnam termoveļu, vieglu kombinezonu un pakoju viņu aitas vilnas ratu maisā.

Kad bija nelieli mīnusi - velku to pašu, tikai bez termoveļas.

Es principā bērnus ģērbt neprotu: tad par daudz un viņi jūlija karstumā tvaicējas mētelī. Tad atkal lieku jaku žēl. Tad viņi trīc un lūdz ātrāk gaisa peldes beigt. Iespējams, ar trešo pratīšu atrast zelta vidusceļu.

 PROJEKTU ATBALSTA

20170106084256-11986.jpg