Rūpēs par mazuļa drošību

Rūpēs par mazuļa drošību

05. Sep 2017, 11:36 Mar&Co Mar&Co

Gluži kā dziesmiņā: "Klip! Klap! Sprādzējies!" mēs ar mazuli uzsākam ikvienu braucienu automašīnā.
Jau no mazotnes bērnam gribam iemācīt, cik svarīgi ir sprādzēties, un ka tas jādara pirms katra brauciena. Mēs, mamma un tētis, rādām priekšzīmi un piesprādzējamies arī sēžot aizmugurējā sēdeklī. Diemžēl, skatoties uz bēdīgo ceļu satiksmes negadījumu statistiku, kad bojā gājuši bērni, un arī ikdienā, kad vecāki nelieto autokrēsliņu, vai mazam bērnam ļauj sēdēt automašīnas priekšējā sēdeklī, mēs pievienojamies Bērnu higiēnas preču zīmola Bella Baby Happy iniciatīvu projektam par drošu bērnu pārvadāšanu automašīnās. Pačukstēšu, ka no šodienas vari piedalīties kampaņā un "sakrāt" arī jūsu mazuļa autokrēsliņam.

http://www.mrspaularoze.com/rupes-par-mazulu-drosibu-autokreslinu-nozime-ikdiena/ )

https://www.facebook.com/BellaBabyHappyLV/?fref=ts#
Autokrēsliņš bija viena no pirmajām lietām, ko sagādājām mūsu dēliņam, jo pirmais brauciens bija tūliņ pēc dzimšanas no Rīgas Dzemdību nama uz mājām. Lai gan pirmo krēsliņu mēs pārmantojām no brālēna, ātri vien sapratām, ka tas nav ērts ne mazulim, ne mums. Tā teikt, novecojis modelis. Mazulis izskatījās iespiests, pašiem smagi un grūti pārnēsāt, kaut gan pārsvarā autokrēsliņu izmantojām tikai pārbraucienos. Esam no tiem vecākiem, kas neatbalsta autokrēsliņa izmantošanu uz ratu rāmja vai iepirkuma ratiņos, īpaši pirmajos dzīves mēnešos. Tas rada nevajadzīgu slodzi mazuļa mugurai, turklāt novietošana uz iepirkuma ratiņiem šķiet pārāk nedroša metode.
Nu jau mazais ir izaudzis līdz otrajam autobeņķītim (9-18kg). To iegādājāmies jaunu, jo būs nepieciešams ilgam laikam. Kā izvēlēties īsto? Noteicām sev piemērotu cenu kategoriju un tai atbilstoši piemeklējām sev zināma un uzticama zīmola krēsliņu. Šīs firmas krēsliņu jau bijām lietojuši, tāpēc bijām pārliecināti par kvalitāti. Lai gan pēc drošības testu rezultātiem nav pašā augšgalā, atzinām tieši šo par labu un ērtu esam. Lai gan nereti vecāki atrunājas par bērnu sprādzēšanu un autokrēsliņu izmantošanu, esmu atradusi risinājumu pat situācijās, kad jābrauc ar svešu auto- jau vairākkārt esam izmantojuši takša pakalpojumus. Jā! Ir pieejami takši ar visu svara kategoriju autokrēsliņiem. Noteikti iesaku Baltic Taxi šādiem gadījumiem, jo bērnu drošība ir pirmajā vietā.
Mēs esam atbildīgi par mūsu bērniem, un nekad nevaram paredzēt, vai negadījums nenotiks turpat mājas pagalmā. Tāpēc piesprādzējiet mazuli pirms uzsākat braukt, piesprādzējieties paši! Lai vairāk patīkamu un drošu braucienu!
Dziesmiņu par sprādzēšanos meklē te: https://www.youtube.com/watch?v=f4OR9fYjEAU

mincenee mincenee 05. Sep 2017, 14:09 Anette_G

Paldies! 😀

05. Sep 2017, 13:27 mincenee

Ja kooperējas pasūtījumam ar citām mammām, tad ir izdevīgi, turklāt tur ir superlabas cenas arī biezenišiem utt.( piegādes maksa 18€) ieejiet un apskatieties, cenas mainās, uzrodas kādas akcijas utt

mincenee mincenee 05. Sep 2017, 13:16 Anette_G

Es ar reiz aizdomājod par to, ka varbūt jāpasūta no ārzemēm. Jūs sūtījāt paši vai caur koppasūtījumu? Ja nav noslēpums, cik izmaksāja no ārzemēm? Cik nācies lasīt, tad Maxi Cosi firmas krēsliņus daudzi atzīst par labiem.

05. Sep 2017, 12:58 mincenee

Maxi Cosi Rubi XP, bet sūtījām no windeln.de Ja grib jaunu krēsliņu, tad Latvijā ir krietni augstākas cenas

mincenee mincenee 05. Sep 2017, 12:53

Kāds jums ir autokrēsliņš? 😀 mums ar jāgādā lielais, bet nezinam no kura gala lai sāk.