Rīsu putriņa saldākam miedziņam.

Rīsu putriņa saldākam miedziņam.

01. Aug 2017, 11:07 muzikantu_mamma muzikantu_mamma

Dēliņam bija salds miedziņš - 8/9 stundas. Kad iznāca mūsu pirmie zobiņi, tad viss mainījās. Cēlās naktī trīs reizes un bez piena gulēt neaizgāja. Bet tas ir tikai saprotams, jo smaganiņas niez, ir diskomforts. Kad zobiņi pavisam bija iznākuši, tad nu mēģināju dēliņu naktī nomānīt ar ūdentiņu vai tējiņu, jo tomēr ēd piena maisījumu un nevar atļauties tik bieži naktī barot. Nav runa par to, ka es varētu neizgulēties, jo tas, ka tu kļūsti par mammu, nenozīmē, ka tagad izgulēsies cik ilgi un līdz cikiem gribēsi. 

Saņēmu ieteikumus no paziņas, ka ja bērniņš ir labi gulējis un tagad vairs neguļ, tātad viņam nepietiek ar pieniņu uz nakti. Vajag vai nu lielāku devu vai arī iedot putriņu uz nakti, lai ir lielāka sāta sajūta. Tad nu izdomāju pamēģināt uz nakti iedot rīsu putriņu. Nopirkām speciālo bio rīsu putriņu bez pievienota cukura un bez glutēna. Un vai kas mainījās? Jā! 21:00 paēdām putriņu un tad tik pamodās 4:00! Iedzērām pieniņu un vēl līdz 10:00 izgulējāmies. Izrādās, ka pie vainas nebija varbūt nākošie nākamie zobiņi, iepriekšējās dienas piedzīvojumi, ātra augšana, bet gan vienkārši tas, ka bērniņš nav pietiekami paēdis - nav sāta sajūta.

.20170801110712-24895.jpg

Paldies paziņai, jo mēs paši laikam nebūtu iedomājušies iedot putriņu uz nakti, lai gan bija galvā ienākusi doma "mazums bērniņam nav kārtīga sajūta", bet to kaut kā palaidām garām. Secinājums - vienmēr vajag paļauties uz savām sajūtām, nevis padomāt, ka nē, tas noteikti nav tas īstais iemesls. Kurš gan labāk sajutīs savu bērniņu, ja ne pati mamma?!