Semper putras - lielisks uzturvielu, vitamīnu un minerālvielu avots mazuļiem un ne tikai

Semper putras - lielisks uzturvielu, vitamīnu un minerālvielu avots mazuļiem un ne tikai

06. Mar 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Cilvēks jau savos pirmajos dzīves gados uzturā lieto graudaugus. Neapšaubāmi, ka tos ļoti plaši pielieto arī bērnu pārtikā, jo graudaugiem piemīt augsta uzturvērtība, un tie ir praktiski visu vajadzīgo vielu – olbaltumvielu, taukvielu, ogļhidrātu, daudzo vitamīnu un minerālu avots.  

Kāpēc jālieto putras? No kāda vecuma letot? Un ar ko tieši atšķirās Semper putras. Lasiet informatīvā rakstā, jo Semper rūpējās par bērna attīstību un kvalitatīvu pilnvertīgu maltīti.

Semper putras

  • Nesatur kristālisko cukuru un sāli.
  • Bagātinātas ar dzelzi, vitamīniem un mikroelementiem.
  • Nav nepieciešamas vārīt, vienkārši atšķaida ar ūdeni.
  • Nesatur ģenētiski modificētas sastāvdaļas.
  • Nesatur mākslīgos konservantus, krāsvielas un aromatizētājus.
  • Stimulējoši iedarbojas uz bērna organismu.

No 4 – 5 mēnešu vecumam mazulis iepazīst putras, kuras aizvieto otro pamatēdienu viņa ēdienkartē. Tiesa, gadījumos, kad bērns nepietiekoši labi pieņemas svarā, vai arī viņam ir nosliece uz caureju, ārsts var ieteikt sākt papildēdināšanu tieši ar putru. Pirms rīta barošanas (nav svarīgi – ar mātes pienu vai ar piena maisījumu) iedodiet mazulim 30-50 ml putras un tad dienas gaitā novērojiet bērna reakciju. Ja viss ir kārtībā, nākamajā dienā palieliniet porciju un pakāpeniski, līdz ceturtajai - piektajai dienai devai būtu jāsasniedz pilnu normu (150 – 200 ml).

20170223144016-39912.jpg

Vispirms piedāvājiet bērniņam putru no graudaugiem, kas nesatur glutēnu – rīsu vai kukurūzas. Visas pārējās putras būtu vēlams dot bērnam sākot no 6 mēnešu vecuma. Izvēloties mazulim putru, pievērsiet uzmanību graudaugu saturā esošajam augu šķiedru daudzumam. Ja bērnam ir raksturīgi aizcietējumi, viņam ir nepieciešams pastiprināti lietot barības šķiedras. Bet ja mazulim ir nosliece uz caureju, ieteicamākais būtu biežāk dot rīsu putru. Tas tādēļ, ka rīsi, kuru sastāvā ir zems šķiedrvielu daudzums.

20170223144134-70286.jpg

Augsti attīstīta tehnoloģiskā graudu apstrāde ļauj saglabāt vairumu vērtīgo barības īpašību, kuras ir nepieciešamas mazuļa augšanai un attīstībai. Nevienai putrai, kas gatavota mājas apstākļos, nepiemīt tādas īpašības. Vārīšanas laikā sašķeļas vitamīni un daļa mikroelementu, tāpēc bērns vairs nesaņem pilnā apjomā svarīgās barības vielas.

20170223144507-54829.jpg

Turpretim Semper putras tiek gatavotas no ekoloģiski tīriem graudiem un ir papildus bagātinātas ar vitamīniem un minerālvielām, piemēram, ar dzelzi. Tāpat putras satur augstvērtīgu tauku komponentu. Palmu, rapšu un saulespuķu eļļu apvienojums rada veselīgu taukskābju klātbūtni – linolskābi un linolēnskābi, kuras piedalās jaunu šūnu veidošanā organismā. Tas patiesībā ir ļoti nozīmīgi, jo bērns taču aug tik strauji!

20170223144907-58123.jpg

Lai paaugstinātu putru bioloģisko vērtību, tām ir pievienoti augļi. Tieši augļi piešķir putrām dabisku saldu garšu, jo Semper savos produktos nelieto cukuru. Bez tam, Semper putras ir ļoti ērti lietot: nav nepieciešams tās vārīt, tikai atšķaidīt ar ūdeni.

20170223144610-65848.jpg

Semper ar prieku pacienās savus pircējus Latvijā ar piecām putrām un trim Tumes veidiem. Visizvēlīgākais bērniņš varēs izvēlēties sev barojošo ēdienu pēc paša gaumes. Atcerieties, ka visas putras un Tumes no Semper ir paredzētas arī lielākiem bērniem. Semper putras, bagātinātas ar dzelzi, vitamīniem un minerālvielām, būs lieliskas un pilnvērtīgas brokastis visai ģimenei.

Māmiņu Klubs

20160727142042-98782.jpg

www.semper.lv

Facebook: @semperLV