Putru piedāvāju 6-gadīgam bērnam.
Pagatavošana aizņem ap 30 minūtēm.
Sastāvdaļas uz aci,jo nav nepieciešamas stingras proporcijas.
Sastāvdaļas:
miežu putraimi
riekstu ķirbis
piens
siers,rīvēts
lazdu rieksti un ķirši pasniegšanai
Pagatavošana:
Katliņā liekam ķirbi,pielejam nedaudz ūdeni,tā lai ir kur sautēties.Uz mazas uguns zem vāka sautējam līdz ķirbis kļūst mīksts,tas aizņem ap 7 minūtēm ne ilgāk.
Putraimus izmērcēju stundu un tad noskaloju aukstā,tekošā ūdenī.
Putraimus liekam klāt ķirbim,pielejam ūdeni tik,lai viss andrīz nosegts..Sautējam zem vāka uz mazas uguns ap 10 minūtēm līdz putraimi mīksti.
Ja vēlamies,pirms putraimu pievienošanas var ķirbi sablederēt.
Putraimi uzbrieduši un jau mīksti.
Piejam pienu nedaudz un vāram līdz ķirbis sāk šķīst,vēl ap 5 minūtēm.Visa vārīšanas periodā putru maisam,lai ķirbim vieglāk saplūst ar putraimiem.
Gatavā putrā iemaisam rīvētu sieru kādas 2 ēdamkarotes.
Pasniedzam ar ko vēlamies,jo putras garša ir neitrāla der kā ar saldam tā ar sāļām piedevām,bet pašai putrai es neliku ne sāli,ne cukuru.
Lūk,ar lazdu riekstiem.
Ar ķiršiem,arī garso lieliski.
Maiga putra ar lielisku garšu ko var papildināt pēc katra gaumes.
KONKURSS: Meklējam janvāra bērnu recepšu blogeri!
Izlaidu,pasteidzos ievietojot.Dēlam putra garšoja,jo par ķirbja klātbūtni nezināja,tā kā tas bija izšķīdis putrā.
Un kur info no testētāja? 😀