Puķkāpostu biezenis ar baltās zivs kroketēm.

Puķkāpostu biezenis ar baltās zivs kroketēm.

08. Feb 2014, 11:31 taschinka taschinka

Recepte tiek piedāvāta 6-gadīgam bērnam.

Pagatavošana prasa ap 30 minūtēm.

 

Sastāvdaļas kroketēm:

500g sadēta baltās zivs fileja,kā rezultātā atsaldējot iegūstam ap 300g zivs fileju

2 ēd.k auzu pārslas

1  ēd.k skābais krējums

svaigas dilles

1 ola

garšvielas zivs ēdieniem

milti,rīvmaize, panēšanai


Sastāvdaļas biezenim:

1 neliels puķkāposts

sāls,pipari pavisam nedaudz,lai
nesabojā dabīgo garšu

1 ēd.k Rasa krēmsiers ar jogurtu


Pasniegšanai:

riekstu ķirbis sagriezts kubinos kārtīga sauja

1 tēj.k eļļa

1 tēj.k brūnais cukurs

pipari


Sākam gatavot kroketes:


Zivs fileju atsaldējam,nospiežam lieko ūdeni,samaļam gaļas mašīnā vai sablenderējam.Pievienojam garšvielas,sasmalcinātas dilles.Atsevišķi samaisam auzu pārslas ar jogurta krēmsieru un olas dzeltenumu,tad iemaisam zivs massā.Visu kārtīgi izmaisam.

20140208111617-17935.jpg



Veidojam nelielas bumbiņas.


Apviļājam miltos.

20140208111657-99490.jpg


 

Pēc tam sakuļam atlikušo olas baltumu ar šķipsniņu sāli.

Katru zivs bumbiņu iemērcam olā un tad skaisti apviļājam rīvmaizē.
20140208111724-62040.jpg
 
 
Ķeramies pie puķkāposta.
Sadalam to pa ziediniem,liekam katliņā,pielejam pavisam nedaudz ūdeni.Uzliekam vāku un vāram uz mazas uguns līdz puķkāposti mīksti.
 
20140208111832-26074.jpg
 
 
Kamēr vārās puķkaposti atgriežamies pie kroketēm.
 
Vāram sakarsetā eļļā kādas 3 minūtes,es vadījos pēc izskata.

Par eļļu nav jāsatraucas,ja cep pareizā tempertūrā,tad kroketes nemaz neuzsūc eļļu.

Ārējā garoziņa apcepas un neielaiž eļļu iekšpusē.

20140208112039-29576.jpg


 
Sablenderējam,pieliekam sāli,piparus,krēmsieru un izmaisam.Lai iegūtu viendabīgaku konsistenci,izlaidu caur sietiņu.

20140208111933-83768.jpg


Gatavojam ķirbi.

Uz pannas sakarsētā eļļā apcepam ķirbja gabaliņus kadas 2 minūtes.Pieberam piparus un cukuru maisot cepam līdz ķirbis kļūst mīksts un karamelziējās.

20140208112305-41827.jpg


20140208112324-72620.jpg


Šķīvī kārtojam puķkāpostu biezeni,zivs kroketes un cepti ķirbi.Dekorējam ar sasmalcinātām dillēm un sarīvētu svaigu ķirbi.

20140208112406-57592.jpg


Puķkāpostu biezenis ir ļoti maigs,tieši tādas pašas arī ir kroketes.Kraukšķīgā garoziņā slepjās zivs maigums ar vieglu garšu.Ķirbis ir kā akcents gan izskatam,gar garšas dažādībai.

Ne reizi vien esmu minējusi,ka mans dēls nav vārītu,ceptu vai sautētu dārzeņu cienītājs.Jā,svaigus  dārzeņus griež iekšā ar gardu muti,bet kaut kā pagatavotus ar gariem zobiem.

No šī šķīvja viņš neēda vien ķirbi,bet kroketes un biezeni nogaršoja.Ar biezeņiem ir tā,ka dažas karotītes noēdīs,bet noteikt ne pilnu porciju.Biezeņos ir svarīgi,lai to konsistence būtu viendabīga.Lai ēdot netrāpas kāds gabaliņš,kas var sabojāt veēlmi turpināt ēst,jo kas zin kas tai mutē trapījās ēdot maigu biezeni.


20140208112443-32525.jpg