Recepte tiek piedāvāta 6-gadīgam bērnam.
Pagatavošana prasa ap 30 minūtēm.
Sastāvdaļas kroketēm:
500g sadēta baltās zivs fileja,kā rezultātā atsaldējot iegūstam ap 300g zivs fileju
2 ēd.k auzu pārslas
1 ēd.k skābais krējums
svaigas dilles
1 ola
garšvielas zivs ēdieniem
milti,rīvmaize, panēšanai
Sastāvdaļas biezenim:
1 neliels puķkāposts
sāls,pipari pavisam nedaudz,lai
nesabojā dabīgo garšu
1 ēd.k Rasa krēmsiers ar jogurtu
Pasniegšanai:
riekstu ķirbis sagriezts kubinos kārtīga sauja
1 tēj.k eļļa
1 tēj.k brūnais cukurs
pipari
Sākam gatavot kroketes:
Zivs fileju atsaldējam,nospiežam lieko ūdeni,samaļam gaļas mašīnā vai sablenderējam.Pievienojam garšvielas,sasmalcinātas dilles.Atsevišķi samaisam auzu pārslas ar jogurta krēmsieru un olas dzeltenumu,tad iemaisam zivs massā.Visu kārtīgi izmaisam.
Veidojam nelielas bumbiņas.
Apviļājam miltos.
Katru zivs bumbiņu iemērcam olā un tad skaisti apviļājam rīvmaizē.
Gatavojam ķirbi.
Uz pannas sakarsētā eļļā apcepam ķirbja gabaliņus kadas 2 minūtes.Pieberam piparus un cukuru maisot cepam līdz ķirbis kļūst mīksts un karamelziējās.
Šķīvī kārtojam puķkāpostu biezeni,zivs kroketes un cepti ķirbi.Dekorējam ar sasmalcinātām dillēm un sarīvētu svaigu ķirbi.
Puķkāpostu biezenis ir ļoti maigs,tieši tādas pašas arī ir kroketes.Kraukšķīgā garoziņā slepjās zivs maigums ar vieglu garšu.Ķirbis ir kā akcents gan izskatam,gar garšas dažādībai.
Ne reizi vien esmu minējusi,ka mans dēls nav vārītu,ceptu vai sautētu dārzeņu cienītājs.Jā,svaigus dārzeņus griež iekšā ar gardu muti,bet kaut kā pagatavotus ar gariem zobiem.
No šī šķīvja viņš neēda vien ķirbi,bet kroketes un biezeni nogaršoja.Ar biezeņiem ir tā,ka dažas karotītes noēdīs,bet noteikt ne pilnu porciju.Biezeņos ir svarīgi,lai to konsistence būtu viendabīga.Lai ēdot netrāpas kāds gabaliņš,kas var sabojāt veēlmi turpināt ēst,jo kas zin kas tai mutē trapījās ēdot maigu biezeni.