Recepte tiek gatavota 6-gadīgam bērnam,bet derēs arī daudz mazākiem bērniem.
Pagatavošana prasa ap 40 minūtēm,no kurām putra gatavojas minūtes laikā,bet pastēte ap 30 minūtēm.
Sastāvdaļas:
100g vistas fileja
1 lauru lapa
piparu graudiņi
2 ēd.k svaigais siers,es izmantoju ar tomātiem un papriku (Rasa)
1 ķiplokdaiviņa
1 ēd.k sasmalcinātas,apgrauzdētas mandeles
1 tēj.k citrona sula
1 glāze prosas pārslas
1 glāze piens vai ūdens,kā vēlamies.Es ņēmu ūdeni,jo pastētei būs klāt svaigais siers
zaļie zirnīši,svaigi vai saldēti
mandeļu skaidiņas
garšai var pievienot arī dilles,pētersīļus
Pagatavošana:
Vistas fileju vāram ūdenī kopā ar lauru lapu un pipariem.
Gatavu sablenderējam kopā ar svaigo sieru,citrona sulu,mandelēm un ķiploku.Te arī var pievienot dilles,petersīļus garšas dažādībai,lai nav vēlēšanās pēc sāls.
Šo vistas filejas pastēti gatavoju bieži,jo var gan smērēt uz maizītes,gan pievienot dažādiem ēdieniem.
Uzvārītā ūdenī vai pienā ieberam prosas pārslas.Izmaisam un uz mazas uguns zem vāka vāram 1 minūti.
Iemaisam vistas filejas pastēti.
Putra gatava.Tā ir maigas,krēmīgas konsistences.
Pasniedzam ar atsaldētiem zaļajiem zirnīšiemun mandeļu skaidiņām.Sāli šajā receptē mēs aizstājam ar dažādām piedevām,kā piemēram mandeles un ķiploki.
Pret šo putru dēlam nebija iebildumi,jo garšas ziņā nav uzbāzīga,nav piegaršas nekādas.Ir tikai maiga,patīkama garša,ko papildina ar savu svaigumu zirnīši.