Prosas putra ar ķirbi,papriku un vēl šo to.

Prosas putra ar ķirbi,papriku un vēl šo to.

22. Jan 2014, 12:02 taschinka taschinka

Recepte tiek piedāvāta 6-gadīgam bērnam.

Pagatavošana prasa ap 25 minūtēm.

 

Sastāvdaļas:

1 sarkanā paprika

riekstu ķirbis kāda sauja sagriezts gabaliņos

2 ķiplokdaiviņas

baziliks

pipari

maza šķipsniņa sāls

ap 150ml piens

ap 4 ēd.k prosas pārslas

grauzdētas ķirbja sēklas

siers mocarella

tomāta šķēle

 

Pagatavošana:

Ķirbi sagriežam mazos gabaliņos.Papriku plānās strēmelēs.Ta kā ķirbis gatavojas ātrāk,tad tas var būt lielākos gabaliņos kā paprika.

20140122114504-53545.jpg

 

Katliņā liekam papriku,ķirbi un sasmalcinātu 1 ķiplokdaiviņu.Pielejam ūdeni tik,lai katliņa apakša nosegta,lai ir kur sautēties dārzeņiem.

Uzliekam vāku un sautējam uz mazas uguns ap 10-15 minūtēm.

20140122114617-87842.jpg

 

Pēc 10-15 minūtēm dārzeņi jau pašķīduši.

20140122114700-38522.jpg

 

Sablenderējam un iegūstam burvīgas krāsas biezeni.

20140122114725-14862.jpg

 

Piejam pienu,pievienojam garšvielas un liekam uz uguns,uzvāram.

20140122114747-88394.jpg

 

Iemaisam prosas pārslas.Vāram amisot 1 minūti.Tad uzliekam vāku un nogaidam vēl 2 minūtes.Iemaisam caur spiedi izspiestu otru ķiplokdaiviņu.

20140122114851-19917.jpg

 

Putru liekam šķīvī.

20140122114933-82268.jpg

 

Manuprāt,ļoti kārdinoša krāsa putrai.

20140122115002-32177.jpg

 

Pievienojam šķēli svaiga tomāta,mocarellas sieru un apkaisam ar ķirbja sēkliņām.

20140122115038-14912.jpg

 

Putra ir maigas,viegli saldas garšas,ko papildina ķiploka ņiprums.Tomāts un mocarella lieliski iederas šajā garšas buķetē.Sēkliņas ir lielisks papildinājums jebkuram ēdienam.

Es esmu,protams,sajūsmā par šādu putras versiju,jo esmu iemācījusies izjust garšas vēl pirms nogaršoju ēdienu.Izskats kārdinošs,aromāts pa visu māju-burvīgs un garšo lieliski.

Kārtējo reizi jāpiemin,ka mans dēls ir ļoti izvēlīgs.Grūti pierunājams nogaršot ko jaunu,neparastu,tomēr viņš zin,ka kaut nedaudz ,bet jānoprovē.Jo bieži gadās,ka nogaršo un saprot,tiešām garšīgi.

Pateicoties ķiplokiem dēls ēda šo putru,jo kombinācija lieliska.Papildporciju neprasīja,jo pie putrām,kas nav mannā,vēl mācās pierast.

Kā lai citādi pierod pie dažādības,ja ne eksperimentējot un degustējot.

20140122115844-27690.jpg

KONKURSS: Meklējam janvāra bērnu recepšu blogeri!

20140109094143-23284.jpg

 

 

taschinka taschinka 22. Jan 2014, 12:13

Jāpiemetina,ka ja šajā putrā ieliksim ābolu,bumbieri vai banānu,tad putra ir ēdama saldajā vesrijā,kur mocarella siers paliek,bet tomātu aizvietojam ar augļiem.Attiecīgi arī ar garšvielam tā pat.