Recepte tiek piedāvāta 6-gadīgam bērnam.
Pagatavošana prasa ap 25 minūtēm.
Sastāvdaļas:
1 sarkanā paprika
riekstu ķirbis kāda sauja sagriezts gabaliņos
2 ķiplokdaiviņas
baziliks
pipari
maza šķipsniņa sāls
ap 150ml piens
ap 4 ēd.k prosas pārslas
grauzdētas ķirbja sēklas
siers mocarella
tomāta šķēle
Pagatavošana:
Ķirbi sagriežam mazos gabaliņos.Papriku plānās strēmelēs.Ta kā ķirbis gatavojas ātrāk,tad tas var būt lielākos gabaliņos kā paprika.
Katliņā liekam papriku,ķirbi un sasmalcinātu 1 ķiplokdaiviņu.Pielejam ūdeni tik,lai katliņa apakša nosegta,lai ir kur sautēties dārzeņiem.
Uzliekam vāku un sautējam uz mazas uguns ap 10-15 minūtēm.
Pēc 10-15 minūtēm dārzeņi jau pašķīduši.
Sablenderējam un iegūstam burvīgas krāsas biezeni.
Piejam pienu,pievienojam garšvielas un liekam uz uguns,uzvāram.
Iemaisam prosas pārslas.Vāram amisot 1 minūti.Tad uzliekam vāku un nogaidam vēl 2 minūtes.Iemaisam caur spiedi izspiestu otru ķiplokdaiviņu.
Putru liekam šķīvī.
Manuprāt,ļoti kārdinoša krāsa putrai.
Pievienojam šķēli svaiga tomāta,mocarellas sieru un apkaisam ar ķirbja sēkliņām.
Putra ir maigas,viegli saldas garšas,ko papildina ķiploka ņiprums.Tomāts un mocarella lieliski iederas šajā garšas buķetē.Sēkliņas ir lielisks papildinājums jebkuram ēdienam.
Es esmu,protams,sajūsmā par šādu putras versiju,jo esmu iemācījusies izjust garšas vēl pirms nogaršoju ēdienu.Izskats kārdinošs,aromāts pa visu māju-burvīgs un garšo lieliski.
Kārtējo reizi jāpiemin,ka mans dēls ir ļoti izvēlīgs.Grūti pierunājams nogaršot ko jaunu,neparastu,tomēr viņš zin,ka kaut nedaudz ,bet jānoprovē.Jo bieži gadās,ka nogaršo un saprot,tiešām garšīgi.
Pateicoties ķiplokiem dēls ēda šo putru,jo kombinācija lieliska.Papildporciju neprasīja,jo pie putrām,kas nav mannā,vēl mācās pierast.
Kā lai citādi pierod pie dažādības,ja ne eksperimentējot un degustējot.
KONKURSS: Meklējam janvāra bērnu recepšu blogeri!
Jāpiemetina,ka ja šajā putrā ieliksim ābolu,bumbieri vai banānu,tad putra ir ēdama saldajā vesrijā,kur mocarella siers paliek,bet tomātu aizvietojam ar augļiem.Attiecīgi arī ar garšvielam tā pat.