Pirmo reizi restorānā

Pirmo reizi restorānā

29. May 2017, 22:33 Mamm.mamm Mamm.mamm

Vasara par sevi liek manīt nu jau dažas nedēļas. Brīvdienās gribās izbraukt ārpus mājas un izbaudīt jauko laiku. Varbūt kādam mūsu pieredze noder! ;)

Vēlos pastāstīt par mūsu pirmo restorāna apmekējumu trijatā. Izvēlējāmies atpūsties Ungurmuižā. Ar muižu esam pazīstami jau kādu laiku. Zinājām, ka varēsim lieliski pavadīt laiku, nesteidzoties un mierīgi izbaudīt brīvdienu. Iepriekš rezervēju galdiņu (ko es ieteiktu darīt). Jau tad vienojos, ka ratiņus varēsim novietot blakus galdam. Nezinu, kāda ir prakse citur, bet mums tas bija ļoti svarīgi. Lai nav bērns visu laiku pa rokām vien'. Lai varam arī atpūsties. :)

Restorānā apkalpošana lieliska. Es nedrīkstu lietot piena produktus. Viesmīlim lūdzu pastāstīt, kuros ēdienos nav piena produktu. Uzreiz "atkrita" saldie ēdieni. Žēl, bet pārējos ar nelielām atkāpēm varēju izvēlēties. Kamēr es un vīrs baudām maltīti, arī bērns izrāda vēlmi ēst. Arī mazuli pabaroju (ar krūti). Bērns paēdis, bet... līdzi paņemtās mantiņas uzmanību vairs nepiesaista. Bērns ļoti, ļoti, ļoti vēlās darīt to, ko darām mēs. Ikdienā ēdam pie virtuves letes. Arī kopīgās maltītes bērnam droši vien nešķiet tik interesantas. Bet šeit, restorānā, tā ēšana ir citādāka - mēs ēdienu ilgi baudām, sarunājamies. Nu skaidrs, bērns arī grib. Ar piebarojumu nesteidzamies un, lai arī drīz būs jau 7 mēneši, neko neesam devuši. Esam vienojušies, ka bērnam vismaz ir patstāvīgi un taisni jāsēž, lai varētu ēst. (Tie, kas tam nepiekrīt, lai paši pamēģina ēst biezenīšus pusguļus stāvoklī. Zīšana ir kas pilnīgi cits kā ēšana.) Nolēmām, ka bērns jau tāpat vēl neko neapēdīs - pamēģināsim. Tā kā paši ēdām bērnam pilnīgi nepiemērotus ēdienus (tādus, kurus pirmajā reizē nebūtu jāēd), pasūtījām īpši mazulim vārītu burkānu.

Pirms burkāna došanas bērnu apsēdinājām taisni (sev klēpī). Un, labi vien, ka tā. Ar vienu no gabaliņiem laikam aizrijās, bet veikmīgi un ļoti ātri bērns pats tika galā. Protams, tā vairāk bija rotaļa, nekā ēšana. Gandrīz viss burkāns tika izmētāts. Nākamajā dienā gan autiņbiksītē varēja redzēt burkāna gabaliņus. :) Tātad, kaut ko arī apēda. :)

Ungurmuižā restorāns nav vienīgais, kur bērni laipni gaidīti. Dienu turpinājām turpat Ungurmuižas parkā. Vecākiem bērniņiem tur ir iespēja spēlēties bērnu rotaļu mājā, apskatīt trusīšus, pašūpoties. Mazākiem - pagulēt. :) Tad nu pēc nelielas paspēlēšanās zālītē uz līdzpaņemtās sedziņas bērns gulēja pusdienslaiku. 

Superīga diena. Mierīgi, nesteidzīgi. 

Vai vari ieteikt arī Tu kādu lielisku vietu, kur pavadīt visu dienu kopā ar mazu bērniņu?

Titulattēls: entergauja.com

piicka piicka 31. May 2017, 05:41

Mana meita sēdēt iemācījās 11 mēnešu vecumā, lai gan staigāt - jau no 7 mēnešu vecuma. Un ļoti daudzi bērni tik vēlu iemācās sēdēt, iespējams, arī Tavs bērns - tāpat. Tiešām tik ilgi noturēsi bez piebarojuma? 😀
Nebūt nedomāju, ka dari nepareizi vai slikti, tikai pasmaidu par to apņemšanos nedot piebarojumu līdz brīdim, kamēr mazulis patstāvīgi un stabili nesēž 😀