Recepte tiek piedāvāta 6-gadīgam bērnam.
Pagatavoša aizņem ap 20 minūtēm.Papildus laiks zirņu mērcēšanai.
Sastāvdaļas:
sauja turku zirņi
1 bumbieris
1 tēj.k magones
ap 1/2 glāze pilngraudu auzu pārslas
1 tēj.k vaniļas cukurs
1 tē.j.k medus
Pagatavošana:
Turku zirņus iemērcam uz stundu.
Liekam katliņā,pielejam ūdeni tik,lai zirņi labi nosegti.Vāram uz mazas uguns zem vāka ap 10 minūtēm.
Pievienojam magones un nomizotu,sagrieztu bumbieri.
Vāram uz mazas uguns zem vāka vēl ap 7 minūtēm.
Pieberam pilngraudu auzu pārslas un tad pielejam ūdeni tik,lai pārslas labi nosegtas.
Vāram uz mazas uguns zem vāka vēl 3 minūtes.
Tad izslēdzam un 3 minūtes ļaujam uzbriest.
Iemaisam vaniļas cukuru un medu.
Pasniedzam.Vieglas garšas,ar sāta sajūtu.Interesantu garšas buķeti veido turku zirņi ar bumbieris un magones.
Auzu pārslas dēls ēd pa retam,jo tās ne īpaši garšo putrās-jāpierod.Tomēr nodegustējot teica,ka garšīgi,bet tagad negribas.Dēlam ir divi veidu "garšīgi".Pirmā versija,garšīgi un es ēdīšu,un otra versija,garšīgi,bet tagad negribas.Tas tulkojas tā,ka ēdams ir,bet tomēr ne priekšs manis.
Mani neizbrīna,ja kaut kas dēlam negaršo.Pirmkārt,es gatavoju daudz un neparastas lietas.Un otrkārt,bērni šajā vecumā mēdz būt izvēlīgi.
Es mēdzu gatavot katram savu ēdienu,ko nu kurais tanī brīdī sagrib,bet tomēr nekur nepaliek jaunu recepšu degustēšana.Vīrs un dēls jau ir pieraduši un arī ir iegaršojušās daudzas lietas,kas agrāk nešķita garšīgas.
KONKURSS: Meklējam janvāra bērnu recepšu blogeri!
Būttībā,jā,katram sava gaume.Bet tai pat laikā neko,kas garšotu slikti,es nepublicētu.Drīzāk ir tā,pie kā mēs esam pieraduši.Es agrāk nevarējuiedomāties,ka ēstu savienojumā šitādas dīvainas lietas,bet tagad garšo tik dīvaini salikumi,jo esmu pieradusi pie dažādības.
Tas ir lielsiki,ja bērniem garšo putras.
Tieši tā,eksperimentējot un degustējot var atklāt jaunas garšas buķetes.
Ja garšo auzu pārslas,tad šī putra garšos ar.Tā ir maigas garšas,ar patīkamu bumbiera saldumu,vieglumu.Turku zirņi man atgādina riekstus ar savu aromātu un garšu.