Pienskābo baktēriju komplekss bērna veselībai

24. Nov 2015, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ir iestājies rudens -  pieaug saaukstēšanās, vīrusa un elpceļu saslimšanas. Arī mazajiem pacientiem bieži nākas lietot antibiotikas, kas, kā zināms, nomāc veselīgu zarnu mikrofloru. Dažādu pienskābo baktēriju kompleksu sastāvos atrodami visdažādākie  baktēriju nosaukumi, un tie visi tiek slavēti kā vislabākie un ieteicamākie. Pēc kā lai orientējas bērna vecāki, kā lai izvēlas sev nepieciešamo vai piemērotāko probiotiku? Par to visu mums vairāk pastāstīja VC4 ģimenes ārste – Inga Žīgure.

Pienskābo baktēriju  lietošana ir gandrīz modes lieta. Kas tās tādas ir? Kā lai zina, kad tās lietot patiešām ir nepieciešams?

Zināmā mērā tā ir modes lieta, bet patiesībā baktērijas dzīvo mūsu zarnu traktā, tās ietekmē gan vispārējo stāvokli, gan arī lokālo stāvokli. Nereti par tām atceramies tad, kad ir jau par vēlu un saslimšana ir klāt. Mazajiem pacientiem rudenī bieži nākas lietot antibiotikas, kas, kā zināms, nomāc veselīgu zarnu mikrofloru.

Pienskābās baktērijas ir antibiotiku bieds, un tās rada normālu vidi zarnu traktā, kur jādarbojas ir enzīmiem. Tās palīdz izvairīties no vēdera pūšanās, no aizcietējumiem un ne tikai.

Vai ar uzturu ir iespējams nodrošināt pilnvērtīgu zarnu mikrofloras darbību?

Ir vajadzīgs ļoti daudz baktēriju, vairāk kā miljards mazam bērnam, lai zarnu mikroflora būtu normāla, attiecīgi, ar pārtiku to nav iespējams izdarīt. Un vairākus iepakojumus ar kefīru un jogurtu pa dienu nav iespējams izlietot.

Dažādu pienskābo baktēriju kompleksu sastāvos atrodami visdažādākie  baktēriju nosaukumi, un tie visi tiek slavēti kā vislabākie un ieteicamākie

Kuņga sarnu traktā ir divu veidu pārstrādātās baktērijas - Lactobacilus un Bifido baktērijas. Baktērijām zarnu traktā būtu arī jāpaliek, bet ar caureju tās izvadās vairāk, un attiecīgi, šādos gadījumos nepieciešama īpaša pieeja. Cik ilgi probiotiķus jālieto, lai normalizētu kuņģa mikrofloru? Pirmkārt, labās baktērijas vajadzētu lietot preventīvi - tātad, jau pirms saslimšanas. Bet, ja ir saslimšana, būtu jālieto vismaz mēnesi, lai manītu kādu efektu. Paralēli antibiotikām jālieto, ievērojot režīmu - antibiotikas un tad ar 3 stundu starpību probiotiķi.

No kāda vecuma īsti drīkst un vai drīkst bērniņam piedāvāt jogurtus ar baktērijām? Un ko piedāvāt ka alternatīvu bērniņam ar piena produktu nepanesība? 

Jogurtus un piena produktus var sākt lietot bērna uzturā no 7-8 mēnešiem, bet, ja ir nepanesība, ka var lietot jogurtus, jo to sastāvā esošās baktērijas pat sašķeļ olbaltumvielas. Konsultēties ar ārstu noteikti vajag, lai saprastu, ko tieši drīkst.

Kas īsti ir probiotiķi un ko tie sniedz bērna attīstībā, veselībā? 

Zarnu traktā veidojas daudz vitamīnu, kā, piemēram, B vitamīni. Un, ja zarnu trakts nestrādā pareizi, vitamīni neuzsūcas, B grupas vitamīni ir akūti vajadzīgi nervu sistēmai, vēders pūšas, bērniņam ir grūti aktīvi lietoties. Bērna vēdera izeju arī probiotiķi, saprotams, atvieglo.

Esiet veseli!

Māmiņu Klubs

Jogurt Kid  košļājamās tabletes ar vīnogu garšu bērniem

 20151109140030-87649.jpg

Jogurt Kid ir uztura bagātinātājs bērniem, papildinājums ikdienas maltītei:

Jogurt Kid ir uztura bagātinātājs bērniem, papildinājums ikdienas maltītei. Jogurt Kid satur vismaz 1 miljardu dzīvotspējīgu pienskābo baktēriju Lactobacillus Rosell un Bifidobacterium Rosell. Pienskābās baktērijas ir aizsargātas ar patentētu mikrokapsulēšanas tehnoloģiju, kas uzlabo baktēriju kultūru stabilitāti un nokļūšanu zarnu traktā, aizsargājot tās  no kuņģa skābes.

Lietošana: Bērni, vecāki par 3 gadiem - 1 tablete dienā.

Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu!