Pazīmes, ka Tava bērna auklīti labāk NOMAINĪT

Pazīmes, ka Tava bērna auklīti labāk NOMAINĪT

11. Feb 2015, 07:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tepat Māmiņu kluba portālā mums ir atvērta sadaļa,kas pieejama auklītēm un auklīšu meklētājiem. Esam saņēmuši ne vienu vien vēstuli ar jautājumiem ieteikt auklīti vai palīdzēt atrast auklējamo. Šajā reizē nebūs runa par labajiem piemēriem, bet par gadījumiem, kad labāk auklīti nomainīt. Jā, gadās arī tā.

Ieskaties pazīmēs, kas varētu liecināt, ka auklīti labāk nomainīt - bērna un Tavas drošības labad.

Ne vienmēr ir vienkārši zināt, ka auklīte tiešām savu darbu. Reizēm tiek izmantota noklausīšanās vai pat kamera, lai noskaidrotu, vai atvasei viss kārtībā. Protams, var jau mēģināt visu atrisināt ar izrunāšanos, bet reizēm noder arī vienkārša novērošana, lai saprastu,ka kaut kas nav kārtībā.

Pazīmes, ka auklīte būtu jānomaina:  

Šķiet, ka bērnam ir bail no auklītes un bērns kļuvis bailīgs un nervozs. Protams, katram vajadzīgs pielāgošanās periods, lai pierastu pie jauna aprūpētāja. Šajā laikā bērns var raudāt, var būt dusmu lēkmes. Tas ir pavisam normāli. Ja bērns šķiet nobijies un arī pēc ilgāka laika neatgūst dzīvesprieku, laiks pavērot situāciju tuvāk.

Auklīte nekad neaizstās mammu vai tēti, bet auklīte var kļūt par draudzeni laikā, kamēr mammas un tēta nav mājās, sniedzot sirds siltumu, kas bērnam vajadzīgs. Protams, neiztikt arī bez savstarpējās patikšanas, jo atcerēsimies, ka ne visi pieaugušie mums pašiem patīk.

Auklīte nelabprāt runā par dienā notikušo. Tam, kā bērns un auklīte dienā pavada laiku, nevajadzētu būt noslēpumam. Atgriežoties mājās, mamma un tētis noteikti būs ieinteresēti, kā pagāja bērna diena. Ja auklīte nelabprāt par to stāsta, ir divi varianti- viņa nelabprāt komunicē vispār vai arī ir kaut kas slēpjams.

Bērns nokļuvis vairāk kā vienā negadījumā, kuru viegli būtu bijis novērst. Auklīte ir tamdēļ, lai bērniņu pieskatītu un lai pasargātu no traumām. Turklāt auklītei nevajadzētu atstāt bērnu nepieskatītu rotaļu laikā.

Tu ievēro, ka auklīte neievēro Tavus ieteikumus. Gan mamma, gan tētis, gan auklīte ir kā komanda, kuras primārais uzdevums ir bērna aprūpe, tāpēc īpaši svarīgi būtu izrunāt bērna audzināšanas pamatprincipus, lai arī auklīte būtu lietas kursā un rīkotos saskaņā ar tiem.

Auklīte apšauba Tavas audzināšanas metodes. Jau iepriekš minējām, ka jums jābūt kā komandai. Mammai būtu jāuzklausa audzināšanas ieteikumi, ko iesaka auklīte, jo viņa ir tā, kas ikdienā ir kopā ar Tavu bērniņu, kurš nemitīgi mainās. Tomēr, ja jums nesaskan viedokļi galvenajos jautājumos, piemēram, ēdināšana, gulēšana, drošība, ilgtermiņā šīs attiecības var neizdoties un sadarbība var nebūt ilgstoša.

Auklīte bieži kavē. Auklīte visbiežāk ir nepieciešama laikā,kad māmiņa atgriežas darbā, tāpēc regulāra kavēšana no auklītes puses, kas savukārt ietekmē Tavu ierašanos darbā, var padarīt nervozu. Aizkavēšanās bez iemesla un bez paskaidrojumiem nozīmē, ka uz auklīti nevar paļauties.

Bērns bieži izskatās nevīžīgs un netīrs. Protams, bērni var nošmulēties gan rotaļu laukumā, gan ikdienā, bet ja bērns arī vakarā izskatās tā, it kā pusdienas būtu tikko ēdis, tā var būt problēma. Ja auklīte nespēj reaģēt uz bērna pamatvajadzībām, iespējami sarežģījumi arī tālāk.

Neuzticama persona. Nekad neuztici bērnu kādam, kurš zog, melo vai liek vilties citā veidā. Mammai un tētim ir jāuzticas auklītei.

Bērns nemitīgi ir izsalcis un noguris. Ja vakaros bērns ēd tā, it kā visu dienu būtu bijis badā vai arī ir tik pārguris, ka nevar noturēt acis atvērtas, tas ir sarkanais brīdinājuma karogs, ka auklīte neseko regulārām maltītēm un diendusai.

Tev ir vienkārši slikta priekšnojauta par auklīti. Kad ir šaubas, uzticies savām sajūtām. Intuīcija ir tā,kas pateiks priekšā, vai šī ir īstā auklīte!

Māmiņu Klubs

Kādas ir jūsu bērnu auklītes? Vai esi apmierināta?Varbūt ir bijis kāds gadījums, kurā saprati, ka sadarbība jāizbeidz?