Pārgalvīgie pieskatītāji

Pārgalvīgie pieskatītāji

14. Mar 2017, 14:32 Elionore Elionore

Šodien, pastaigājoties ar ratiem pa ielu Rīgas centrā, acīs iekrita situācija, kad auklīte (vecmāmiņa vai kāda cita pieskatītāja, nezinu) gāja ar mazu meiteni pāri ielai, sarkanajai gaismai degot luksaforā. Uz brīdi, līdz "zaļajam" iestrēga ielas vidū, starp mašīnām, uz tramvaja sliedēm. 

Un šī nebūt nav vienīgā tāda situācija, ko esmu pieredzējusi. Pati atceros, kad mani pavisam maziņu vecmamma vilka pāri dzelzceļa sliedēm, kad pie apvāršņa redzams vilciens un teica, lai mammai nesaku. Atceros arī reizes, kad pati esmu skrējusi pāri ielai tam neparedzētā vietā, sak', mašīnas tak nebrauc. Tomēr nekad nevar zināt.

Ko es ar to gribēju teikt. Bērnu no viedokļu dažādības un bīstamām situācijām nepasargāsi visu dzīvi, tomēr, gribēju pievērst uzmanību - mīļie vecāki, māciet saviem bērniem ceļu satiksmes noteikumus (un citus noteikumus), pievērsiet tiem uzmanību uz ielas dažādās situācijās. Reiz, gaidot zaļo gaismu pie pārejas, pieredzēju, cik atraktīvi tētis "testēja" savu puiku, kad tad ielu drīkst šķērsot. Ja bērni būs zinoši, iespējams, tieši viņi būs tie, kas piebremzēs savu pieskatītāju nesties pāri ielai brīdī, kas nebūs piemērots. 

Pilnīgi iespējams, ka kādu dienu arī es būšu steidzīga, nogurusi un izklaidīga, iešu ar bērnu pāri pie sarkanā... Tomēr ceru, ka meita mani apturēs. 

[Foto no https://www.riga.lv/lv/news/septini-iemesli-kapec-jaatjauno-k-barona-iela?8762]

Elionore Elionore 15. Mar 2017, 18:13 mamma88

Mjā, tas par briežiem ir atsevišķs stāsts... Es arī īsti neizprotu tos cilvēkus, kas uz ielas pilnīgi ignorē jebkādu sistēmu, kas radīta tikai tāpēc, lai saudzētu nervus un dzīvības. ...

mamma88 mamma88 14. Mar 2017, 23:51 lauvinja

Super. Lasu un smaidu. Forsa jums meita.

mamma88 mamma88 14. Mar 2017, 23:50

Par tiem pieskatitajiem vispar gribas sakert galvu sausmas. Pedeja laika lasu,ka aukle piedzerusies,tad bernu spidzinaja utt. Veciem cilvekiem vispar ar to orientesanos telpa ir baigas problemas. Cik reizes nav redzets,ka stav veikala pie ieejas cilveks un brinas uz kuru pusi iet vai kad braucu ar masinu ir nacies redzet,ka iet pa cela vidu.

Elionore Elionore 14. Mar 2017, 20:16 mamma27

Nu, redz, bērna viedoklis nostrādāja! 😀

Elionore Elionore 14. Mar 2017, 20:16 lauvinja

Ha- ha. Sirsnīgi pasmaidīju par šo 😀

mamma27 mamma27 14. Mar 2017, 15:19

Bērni labi zina noteikumus.bet ja pieaugušais velk,tur nu viņiem tādiem maziņiem grūti ko iebilst. Man ir bijusi situācija,kad tiešām nav nevienas mašīnas jau labu laiku ,un esmu gribējusi iet pāri ,Adrians ir teicis- Nedrīkst,jāgaida zaļais cilvēciņš-un es protams gaidīju,jo citādi viss mācītais kaķim zem astes 😃

lauvinja lauvinja 14. Mar 2017, 15:17

Atceros gadījumu - meitai kādi 4-5 gadiņi un skaļa balss, stāvam pie luksafora, kurā deg sarkanais, ielai pāri dodas jauns vīrietis. Meita skaļā balsī - Mammu, vai tas vīrietis neredz, ka sarkanais deg? Turpat blakus veca tantiņa arī čāpo pāri. Meita - vai omītei neviens nav iemācījis savā mūžā, ka pie sarkanās gaismas nedrīkst iet pāri, var sabraukt auto?

Citi ļaudis knapi valdīja sajūsmu.