On-LINE KONFORENCE: Labākais laiks mazuļa atradināšanai no krūts

On-LINE KONFORENCE: Labākais laiks mazuļa atradināšanai no krūts

05. Apr 2013, 10:25 mamma27 mamma27

Denīzei šobrīd ir 10 mēneši un divas nedēļas. Nemaz vairs nav aiz kalniem gadiņš. Tāpēc sāku domāt,kad tad vajadzētu beigt zīdīt.

Zinu ,ka nekā labāka nav par mammas pienu,tas ir ērti, lēti un vienkārši. Tomēr pienāk laiks,kad bērns paaugas un no pupošanās ir jāatsakās.

Ar Adrianu mana pieredze bija diezgan traka. Viņš intensīvi ēda līdz 1,5 gadam. Tad atsāku strādāt un pakāpeniski noņēmu rīta un pusdienas ēšanas. Palika tikai vakars un nakts. Pēc pāris mēnešiem jau mazais džeks lieliski iztika aŗi bez vakara ēšanas.Atstāju tikai ēšanu uz nakti. Bet tas ļoti ievilkās. Viņš bija ļoti liels pupa bērns. Knupi viņš neņēma,pudeles arī. Viss mierinājums bija caur mani. Pavisam mēs no krūts tikām vaļā tikai divas nedēļas pirms divu gadu jubilejas. Ilgi! Domāju,ka arī mana vaina tur bija,jo kā jau ar pirmo bērnu ,biju ļoti jūtīga. Šķita,ka vajag zīdīt ilgi, tā ir pareizi. Par katru mazo kreņķi ļāvu mierinājumu rast pie krūts.

Tagad ,kad aug Denīze ,redzu ,ka viņa ir pavisam citādāka. Viņai nevajag aizmigt pie krūts. Viņa paēd un viss. Krūti šad tad paspaida nomierinoties,bet zīst daudz lieki nezīž. Tad nu domāju,ka ar meitu noteikti vajadzētu atradināties no krūts daudz ātrāk.

Vēl viens iemesls ir tas,ka jau augusta beigās atgriezīšos darbā un tīri fiziski nevarēšu viņu zīdīt. Tad Denīzei būs 1,3 g.

Tāpēc šodien gribu ,lai jūs dalāties pieredzē kad jūs sākāt atradināt mazos no krūts?

Kā tas notika?

 Cik ilgs laiks bija nepieciešams ,lai pilnībā atteiktos no zīdīšanas?

Kā sapratāt,ka tieši šis ir tas vecums ,kad vajadzētu to darīt?

Ko ieteiktu man un citām mammām,lai šis atradināšās process būtu vieglāks?

 

 

 
 
mamma27 mamma27 05. Apr 2013, 13:46

Nu skaidrs ,ka līdz gadam tā kā vajadzētu barot!

mamma27 mamma27 05. Apr 2013, 11:57

es laikam nevarētu tā izturēt visu nakti. Lai ēd pagaidām nakti. Bet pa dienu gan vienu vismaz ēdienreizi vajadzētu noņemt.JO ēd jau labi visu ko citu.Tas pups tāda mīļuma lieta manuprāt ir un padzēriens. iespējams tāpēc arī man grūti viņu kādam citam atstāt. viņa kliedz,jo nav to mīļo labo pupu😃

mamma27 mamma27 05. Apr 2013, 11:47 Wuda

😀 Es jau gribēju rakstīt un atskaitīties😃 Nu mums iet visādi. Viņa ir pieradusi pie savas gultas,tik es šad tad noslinkoju un neielieku atpakaļ.
Naktī viņa man ēd divas reizes. Vēl ar vien. Pēc pulksteņa griešanas tas ir ap 1:00 un tad ap 5:00. Gulēt iet ap 22:00. Dažreiz nedaudz agrāk.
Naktī mums ir līdzīgi kā tev. Bet ir arī naktis kad ēd tā kārtīgi.
Pa dienu esmu slinkotāja ,jo šad tad izbraucu uz to ka ir pups un ar ēdienu diži neiespringstu. Vakarā gan no tēta šķīvja paēd pamatīgi un tad jau tik uz gulēšanu ir pupošanās.

mamma27 mamma27 05. Apr 2013, 09:03 iegrave

Pamatīga pieredze😀 Bet visi ap gadu beiguši tevi ēst!