Ņemam bēbīti visur līdzi ERGOSOMĀ! Veselīga alternatīva ķengursomai: VIDEO

08. Nov 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ergosoma jeb slinga soma ir soma, kas paredzēta bērniņa pārnēsāšanai, un tai ir samērā daudz priekšrocību, kas ļauj mazuli pārnēsāt pareizā jeb fizioloģiskā stāvoklī, turklāt tas neierobežo arī ģimenes izbraucienus uz vietām, kur ar ratiem piekļūt un iekļūt nav iespējams. 

Lai gan ražotāji un arī pārdevēji ņēmuši vērā veselīgas attīstības speciālistu ieteikumus un arvien mazāk piedāvā ķengursomas, kuras būtu izmantojamas vienīgi leļļu, ne bērnu pārnēsāšanai. Ķengursomas, slingi un ergosomas- šādi ir pašreizējie pieejamie palīglīdzekļi bērnu pārnēsāšanai. 

Raidījumā noskaidrosim, kā izskatās ergosoma, kā tā var būt ikdienā noderīga brīžos, kad ratos mazulis atrodas nelabprāt vai gluži vienkārši tos nav iespējams pielietot.

Padomos, kā izvēlēties ergosomu, dalīsies Jevgēnija Bogdanova, ergosomas.lv konsultante. 

Ergosomā mēs mazuli varam nēsāt, ja viņš ir vismaz 7 kg smags un 62 cm garš, un tas savukārt nozīmē to, ka jāsagaida brīdis, kad mazajam būs vismaz 4 mēneši. Bet līdz tam mēs varam izmantot slingu, ja esam apguvušas pareizu tā lietošanas tehniku.

Ja pirmajā reizē var šķist, ka ergosomas uzlikšana ir diezgan sarežģīta, tad jāsaka, ka katrā nākamajā reizē uzlikt to kļūst arvien vienkāršāk.

Šādas ergosomas noteikti būs labs palīgs mammām, kuras vēlas apdarīt nelielus ikdienas darbiņus, jo būs brīvas rokas, tāpat ir iespēja mierīgi paēst vai izskriet ārā uz īsu brīdi, nestiepjot līdzi smagos ratus.

Māmiņu Klubs

Ar TV sižetā pieejamām ergosomām iepazīsties ŠEIT->>>