Neliels ieskats ātri vārāmo biezputru klāstā

Neliels ieskats ātri vārāmo biezputru klāstā

27. Jan 2014, 10:46 nosiguldas nosiguldas

Mūs ģimenē biezputras pārtikā lieto vairāk mazie un kopš pēdējās grūtniecības arī es pati. Esmu diezgan konservatīva šajā jautājumā un noteikti zinu, ka biezputrai pievienotus brokoļus es neēstu un tapēc nepiedāvātu arī savam mazulim, iespējams tas ir garšīgi, bet ja nē, tad mest ārā, to es neatbalstu.

Ir pārbaudītas lietas, ko labprāt lieto mūsu ģimene un ar šīm receptēm es Jūs šonedēļ iepazīstināšu. 

Sākšu ar pašu vienkāršāko. Mana diena sākas 5.30 un es noteikti noliekšu galvu to mammu priekšā, kas šajā laikā vēl paspēj pagatavot gardu putru, manā gadījumā es saplānoju katru minūti, jo 7.00 mēs startējam no mājas, tas ir Katrīnei jābūt pilnā kaujas gatavībā ar frizūru un paēdušai. Tapēc šiem rītiem es esmu atradusi labu alternatīvu. Ātri vārāmās auzu pārslu biezputras. 

Ātri vārāmā auzu pārslu biezputra Gold Corn

Pie šīs izvēles nonācu pēc ilgiem meklējumiem, jo grūtniecības laikā tā bija viena no iespējām kā uzsākt rītu. Izmēģināju gan mūsu ražojumus, gan ārzemju un nonācu pie šīs putras, kas līdz šim arī ir pastāvīga vērtība mūsu mājā. 

Izvēlos nelielu bļodiņu, kurā līdz pusei ieberu pārslas.

20140127103519-14786.jpg

Ieberu šķipsniņu sāls un ēdamkaroti medus. Uzleju verdošu ūdeni par 1/3 vairāk nekā pārslas un uzlieku šķīvīti, lai pārslas uzbrieztu.

20140127103544-31965.jpg

Pēc trim minūtēm putrai pievienoju nedaudz pienu, atkarīgs, cik biezu putru vēlos.

20140127103640-31810.jpg

Ātri un man pašai ļoti garšo, Katrīnei patīk, ja putrai ir smarža un to nodrošina pavisam neliels daudzums vanilija cukura.

AXA ātri vārāmās biezputras

Par šo atklājumu man jāpasakās Dūlai Kristīnei no māmiņu kluba, jo kādu laiku atpakaļ pagaršojot šo biezputru tā nebija baudāma, bet no tā laika viss ir gājis uz priekšu un nu Katrīnes rīta rituāls ir noteikti atkarīgs no šo biezputru izvēles.

Piena putra, Putra ar meža ogām, bērnu putra ar šokolādi.

Tas ir gardums, kas neprasa īpašu rotājumu, jo patīkams ir pats process. Vispirms izvēlēties īsto rīta garšu, tad iebērt paciņu bļodiņa un labi pabrokastot. Jāsaka, ka arī es labprāt nobaudu putru ar meža ogām, bet tikai tad, ja nebūs manas iecienītās. 

KONKURSS: Meklējam janvāra bērnu recepšu blogeri!

20140124134730-35758.jpg