Mūsu pirmā piebarošana.

Mūsu pirmā piebarošana.

11. Jul 2017, 09:36 muzikantu_mamma muzikantu_mamma

Kad mums pienāca 4mēnešu jubileja, tad daktere deva zaļo gaismu piebarošanai. Bet ne jau tas bija galvenais iemesls, kādēļ mēs sākām. Galvenokārt, jau tādēļ, jo mans dēliņš izrādīja interesi par pieaugušo ēdienu - skatījās mutē un dikti gribēja satvert mammas brokastu maizītes.

Tad nu pastāstīšu ko mēs garšojām, kas mums patika/nepatika un kas mums palīdzēja.

▪️Burkāns/kartupelis - lai gan biju lasījusi, ka nevajag uzsākt uzreiz ar diviem dārzeņiem, es tomēr uzticējos savai mammai, vecmammai, kuras arī sāka tieši ar šādu biezenīti. Manuprāt, šis vislabāk garšoja Gabrielam.

▪️Puķkāposts, Brokolis, Ķirbis - pamēģināju arī dārzenīšus pa vienam. Puķkāposts pie sirds vispār negāja (spļaudījāmies uz nebēdu). Toties brokolis pati ļoti garšoja, šķita, ka vajag nevis pāris karotītes, bet gan visu burciņu. Ķirbis arī mums gāja pie sirds. Kad bija pagaršots, tad liku klāt citiem dārzeņiem. Starpcitu, puķkāpostu mēs ēdam ļoti labi ar kartupelīti vai kādu citu dārzeni. Bet tā jau ir, ka reti kurš dārzenis garšo viens pats.

▪️Jēra gaļa ar burkāniem un kartupeļiem - Kad jau bija pagaršoti dārzeņi, pielikām klāt arī gaļu. Pēc šāda biezenīša mēs bijām pat ļoti paēduši, jo tieši ar šo, mēs mūsu trīs stundu intervālu starp ēdienreizēm palielinājām uz četrām un piecām stundām.

▪️Miega tēja - kad izlasu šādu nosaukumu, tad nav tā, ka vilina iegādāties, bet, kad izlasu anotāciju, tad saprotu - šis ir priekš mums. Šī tēja ir laba tiem bērniņiem, kuri naktī mēdz celties, lai padzertos. Pirms vakara miedziņa iedevu nedaudz Gabrielam padzerties šo tējiņu un naktī pat nepiecēlās, lai padzertos. Bet - noteikti mammai jātur ir pudelīte un jādod padzerties ar pauzītēm, jo šāda tipa tējiņas var bojāt zobus, un to mēs taču negribam, vai ne?20170711092226-58159.jpg

▪️Mums ļoti labs palīgs ir Tommee Tippee karstuma uztverošās karotītes, ar kuru palīdzību tu zināsi vai ēdiens mazulim nav par karstu. Ja karotīte krāsu nemaina, tad zini, ir labs, bet ja karotīte maina krāsu uz dzeltenu, tad ēdiens ir par karstu un vajadzētu vēl atdzesēt pirms dot mazulim

.20170711092539-28926.jpg

Lai gan esmu no tām mammām, kura teica, ka burciņu biezenīšus nedos, tomēr no paša sākuma, kad devām tik pāris karotes pagaršot, pirku biezenīšus. Bet tagad mums patstāvīgi dienā ir viena ēdienreize ar dārzenīšiem un tagad gan es gatavoju pati, jo teikšu atklāti, mājās gatavoti biezenīši ir daudz reiz gardāki, nekā veikalā nopērkamie. Nemāku spriest par putrām un augļu biezenīšiem, jo tos mēs uzturā vēl nelietojam, tad jautājums - kad bērnam sākt dot arī putras un augļu biezenīšus?


Mums pašreiz ir divas iecienītas dārzeņu biezenīšu receptes:

▪️Gaļa, burkāns, kartupelis, puķkāposts

▪️Gaļa, kartupelis, cukīnī, zirnīši, brokolis

Šie dārzeņi var arī variēt citādāk, taču šie mums ļoti garšo, tādēļ mammas - varbūt vēlaties padalīties ar savām gardajām dārzeņu biezenīšu receptēm?

 

muzikantu_mamma muzikantu_mamma 11. Jul 2017, 20:06 Ievas_mamma

Ātri sākām ēst gaļu, jo vispār jau vajadzēja dot dārzeņus no 3 mēnešu vecuma, jo esam diezgan lieli un ar piena maisījumi vien nepietika - tas tikai uzbaroja ļoti, jo bija daudz ēdienreizes dienā.
Jā, mums puncis labi strādā un puika dikti laimīgs.

Ievas_mamma Ievas_mamma 11. Jul 2017, 19:50

Cik ātri sākāt ēst gaļu! Bet forši, ka mazajam garšo! Ja vēl puncis panes, vispār ok. 👍

mincenee mincenee 11. Jul 2017, 11:34

Saite uz Putriņgrāmatu ir pieejama google, kad ieraksta meklētājā nosaukumu https://failiem.lv/g/jtzkwxf.

Būtu ļoti jauki! 😀
zane.muzikante@gmail.com

11. Jul 2017, 11:12

ja vēlaties varu nosūtīt jums noskenētu putriņgrāmatu caur epastu,tur ir daudz receptes un info pat piebarošanu