Mūsu mājas rotaļlietu stāsts

Mūsu mājas rotaļlietu stāsts

18. Oct 2013, 13:00 nosiguldas nosiguldas

Kad auga mani vecākie bērni attīstošo rotaļlietu bija ļoti maz, jebkurā gadījumā to nevar salīdzināt ar tagadējām iespējām. 

Saviem lielajiem es krāju gumijas mantiņu kolekciju, kur dzīvnieciņus centos atrast tādus kā tie ir dzīvē, vai ļoti līdzīgus. Velkošās un stumjamās rotaļlietiņas arī bija pieejamas un tad parādījās pirmās grāmatiņas mazuļiem.

Katrīnes laikā protams izvēle bija daudz lielāka. Man ļoti patīk šīs grāmatiņas, jo bērniņš nevar viņu saplēst, tur ir vienkārši priekšmeti, kas ir labs palīgs valodas attīstībai.

Labs atradums bija Katrīnei dāvināta grāmata. Pasaule ap mums. Viņa labprāt mācījās skaņas un rādīja dzīvnieciņus un citas lietas, kas izdod skaņas.

ļoti mīļa rotaļlieta mūsu mājā bija runājošais sunītis. Kas tieši tāpat palīdz bērniņam saprast vārdiņu nozīmi. Mūsu iemīļotais vārdiņš bija deguns, tapēc tas visātrāk saplīsa.

Protams katrā mājā un arī mūsējā bija vairāki runājoši telefoni. Par šo rotaļlietu man ir dalītas jūtas. skaņas un gaismiņas parasti nav tādas, kas mazulim noder attīstot runu, ja nu vienīgi pirkstiņus, spiežot podziņas. 

Ļoti bieži šīm rotaļlietām ir ļoti skaļa un spalga skaņa, tapēc bērni no tām var sabīties. Arī ar Katrīni bija tāpat. Viņai uzdāvināja sunīti, kas dejo un dzied, kā mēs to ieslēdzām viņa sāka raudāt. 

Mana pašas mīļākā rotaļlieta ir piramīda, jo tā attīsta bērnu vispusīgi. Šāda rotaļlieta bija visiem maniem bērniem.

Uz šo brīdi rotaļlietu klāsts ir tik liels, ka reizēm grūti izvēlēties to, kas būtu bērnam vislabākais, bet noteikti es uzskatu, ka tādai rotaļlietai nav nekādas vērtības, ja ar to spēlējas tikai mazulis. Tās ir rotaļlietas vecākiem un bērniem, jo tikai kopā rotaļājoties, tā pilda savas funkcijas. Tas ir labs palīgs mācot mazuli runāt, dziedāt, attīstot pirkstiņus.  Tagad, kad ir paaudzies mazais Gustavs ir lietas, ko es noteikti zinu, ko gribu viņam dāvināt un ir lietas, kurām es neredzu pielietojumu. 

Es domāju, ka daudzas mammas piekritīs, ka nonākot bērnu veikalā, mammai pašai visu gribās nopirk, tā man bija ar Katrīni, tagad meklējot mantiņas Gustavam, es šo problēmu risinu daudz racionālāk. Vispirms uzdodu sev jautājumu, ko viņa sniegs mazulim un tikai tad pieņemu lēmumu to nopirk.

Blogu konkurss: Kādas, TAVUPRĀT, ir attīstošo rotaļlietu priekšrocības?

20131004121348-13099.jpg