Mūsu lielākie ikdienas palīgi.

Mūsu lielākie ikdienas palīgi.

31. Oct 2017, 11:50 muzikantu_mamma muzikantu_mamma

Katrai mammai ir savi lielākie ikdienas palīgi. Bieži tie ir tādi paši kā citiem, bet bieži tie mēdz arī atšķirties, tādēļ mēs padalīsimies ar saviem.

Lodger bunker - mūsu ļoti labs draugs. Gabriels piedzima ziemā, tādēļ šis bija vislabākais mūsu pirkums. Pašā sākumā bija ļoti daudz jautājumu - kā ģērbt, cik daudz, vai nebūs par aukstu vai nebūs par karstu? Bet ar šo bija pavisam vienkārši. Nevajag bērnu ģērbt daudz kārtās. Mums pietika ar flīša kostīmiņu un lodgerī iekšā. Bērns silts no matu galiņiem līdz pirkstgaliem.

ABC Design šūpulītis - tas bija liels palīgs, lai mamma varētu pagatavot ēst, iztīrīt māju vai iedzertu siltu kafiju. Tam ir vibrācija un melodija. Vibrāciju praktiski neizmantojām, bet melodijas dēliņam gan patika un piekarinātās mantiņas izraisīja lielu interesi. Citreiz tas bija arī labs palīgs, lai dēliņš saldi iemigtu. Zinu, ka labāks palīgs ir babybjorn krēsliņš, bet tajā brīdī nebija tik daudz naudas, lai tādu iegādātos. 

Ergosoma - mums šī soma ļoti noderēja vasarā. Mēs esam ļoti aktīvi vecāki, tādēļ pārgājieni mums nav sveša lieta. Zinam, ka ne visur ir ērti izbraukt ar ratiem un vispār ar tiem piekļūt, tādēļ šis mums ļoti patika. Iegādājāmies to diezgan vēlu, tādēļ daudz neizmantojām, bet reizēs, kad somu paņēmām līdzi, tā bija ļoticlabs palīgs. Un arī dēliņam ļoti patika tajā sēdēt un pētīt pasauli.

Grūtnieču pakaviņš - labs palīgs krūtsbarošanai. Vienmēr bija ērti. Un arī palīdz mazajam bērniņam tik vaļā no sapringuma pleciņos.

Ceļojuma gultiņa - lielisks palīgs aktīvajiem vecākiem vai arī, ja ir kāda lauku māja, kur aizbraukt no cilvēkiem un atpūsties visai ģimenei kopā. Viegli salokāma. Tajā var gan gulēt, gan spēlēties. Un tā nemaz neaizņem tik daudz vietas mašīnā. Tā kā mums ļoti patīk daudz kur doties, un lai nebūtu jāuztraucās kā bērniņš gulēs un kur gulēs, tad šis ir labākais palīgs.

Sebamed losjons - pateicoties MāmiņuKlubs produktu testiem, ieguvām lielisku palīgu ikdienai. Mums sarkanam dupsim un padusītēm nepalīdzēja nekas - ne izslavētais likipodijs, ne sudokrēms, ne arī senā tautas metode novārīta eļļiņa. Tiešām nekas. Bet ko līdz uzsmērēju šo losjonu uz Gabriela sarkanajām padusītēm (kas patiesi mani ļoti uztrauca, jo tās bija ļooti sarkanas), jau nākamajā dienā izskatījās, ka sarkanas padusītes mums nekad nebūtu bijušas. Nepārspīlēju. Noteikti iesaku tām mammām, kuru bērniņiem arī nepalīdz jau tautā zināmākie līdzekļi. Pa retam vēl mums pavisam nedaudz sarkans dupsis ir, bet kā pamanu, tā uzreiz šis losjons tiek uzsmērēts un nākamajā dienā dupsis smuks.

Nuk nagu šķērītes - ļoti labs palīgs, lai nogrieztu bērnam nadziņus, kuri attaug ļoti ātri. Bet, kad bērns jau ir ļoti aktīvs palicis, šīs šķērītis mums vairs īsti nederēja, jo praktiski neiespējami bija nogriezt nadziņus. Bērniņa aktīvajā vecumā izmantojām nagu knaiblītes.

Nuk punķu atsūcējs - mēs visi zinam, ka katram bērniņam pienāks tā diena, kad iesniņas būs klāt. Diemžēl, lai cik censtos nosargāt, tās iesniņas atnāk. Šis bija ļoti liels palīgs, kad arī mums pienāca iesnu laiks. Jūras ūdentiņš un punķu atsūcējs. Citai mammai varbūt šis veids liekas cinisks, bet nē, mums tiešām gāja labi un pēc neilga laika arī iesniņas bija prom. Sākumā, protams, bērniņam nepatika, bet pēc tam jau pierada un pat gaidīja, kad nu sūknēsim punķīšus ārā.

Par mantām - neesam neko īpaši daudz pirkuši, jo vislielāko interesi mans bērniņš rāda par kartona kastēm, plastmasas pudelēm, plastmasas traukiem, avīzēm un tādām sadzīves lietām. Uzskatu, ka arī uz mantu pirkšanu nevajag iespringt, jo vislabākās mantas ir tādas, kuras jau ir mājās atrodamas. 

Šī ir daļa no mūsu vislielākajiem ikdienas palīgiem. Būšu priecīga, ja kāda mamma padalīsies ar saviem palīgiem, kas zin, varbūt mums vai kādai citai noderēs.