Mūsmājas punču lietas

28. Oct 2013, 16:10 nosiguldas nosiguldas

Kad Katrīnes vēl nebija pat projektā, laiku pa laikam klausījos šausmu stāstus no kolēģiem par vēdera vīrusiem, labi, ka lielos tas neskārā, tapēc pēc Kates piedzimšanas nolēmu, tam visam gatavoties laicīgi.

Kad Kate varēja sākt ēst kartupeli, mums pediatre ieteica, mazajai, katrā ēdienreizē, kad tiek dots kartupelis tam pievienot ķiplociņu. Tā kā mūsu mājā, ja nav ķiploku un sīpolu, tad principā nav ko ēst, tas nebija grūti un neprasīja lielus ieguldījumus.

Lai nu kā pirmās punča nedienas mums sākaš 3. gados, mēnesi pēc došanās uz bērnudārzu. Vēdera vīruss, bērni no grupas viens pēc otra pazuda pusdienas laikā. Katei sākās viss ar vemšanu un tas arī bija viss, arī pēc tam pāris reizes, kad bija vēdera vīruss, mums tas ritēja salīdzinoši viegli, tikai ar vemšanu. Tad es pacietīgi ar pulksteni gaidu 15. minūtes un dodu pa tējkarotei ūdentiņu, ja vemšana atkārtojas, atkal gaidu 15.minūtes un nākošā karotīte.

Coca cola- vīramāte man bija gatava galvu noraut, jo mums tā pret vemšanu nav palīdzējusi. 

Lai pēc iespējas izvairītos no šīs nepatīkamās problēmas, dzelžaini pieturamies pie nosacījuma, atnāci mājās janomazgā rokas. Mājās vienmēr ir oglīte ( uz 10.kg svara lieto 1. tabletīti), sorbekss man uzticību neievieš. Smektu mājās turu, bet ja godīgi es viņu iedzert nevaru, toties vīrs var, tapēc katram tomēr savs.

Mēs nepotējāmies pret rota vīrusu, jo tajā laikā, tas bija ļoti dārgi, ja tagad varētu, par valsts līdzekļiem, padomātu, kaut, vēdera vīrusu izraisa ne tikai Rota vīruss.

Vēl kāda nianse, es negaidu, kad būs pavisam slikti, jo bieži nedaudz slikti ir jau kādu brīdi pirms vīrus pieņem  pagriezienus, tad izdzeram oglīti un dzeram piparmētru tēju.

Bet ja nu puncītis sāp bez redzama iemesla, tad te pietiek ar siltu dvielīti, vai vēdera masāžiņu. Mūsu mājā reizēm tā gadās, kad drusku pietrūkst mammas uzmanības, vai Gustiņš paņem vairāk atvēlētā laika. 

nosiguldas nosiguldas 28. Oct 2013, 16:29 Mazā Sirsniņa..

oglīti es protu dozēt, zinu cik nepieciešams, bet sorbex neesmu mēģinājusi.

28. Oct 2013, 16:23

sorbex ir tà pati "oglïte", tikai koncentrêtàka. Kaut kad ir sanàcis izmantot- man palīdzēja.