Huggies Mīlestības valoda: Ar vārdiem tuvāk sirdij!

Huggies Mīlestības valoda: Ar vārdiem tuvāk sirdij!

14. Sep 2015, 12:08 Superpuiku Mamma Superpuiku Mamma

Laikam dēļ kartupeļu talkas laukos būšu nokavējusi pirmo kārtu. Bet nu gribās padalīties ar Mūsu Mīlestības valodu.

PASLAVĒ!

20150914112603-82558.jpg

Lai gan esam jau pieauguši, un nu arī jau vecāki, un sķiet, ka vajag paslavēt vien savu mazo puiku par kādu jaunu iemācītu lietu, kā rāpošana, staigāšana, prasme izdarīt kaut ko jaunu un īpašu, ar uzslavējošiem vārdiem - Malacis!; Tu gan esi gudrs puika!; Tu to vari, vēl drusku, druksu!; Aplaudējot, uz ko Gustavs izrāda patiku un arī pats sev aplaudē! 

Bet arī es gribu dzirdēt kādu uzslavu no sava vīra, par gardām vakariņam, par sakārtotu istabu, uzklātu gūltu, utt. Un zinu ka arī vīrs grib dzirdēt uzslavu par kādu labu darbu, ko izdarījis, piem.: nokrāsotām sienām, labi izšpaktelētām sienām, salabotām lietām, tāpat - gardi pagatavotu maltīti, un labiem sasniegumiem darbā. Vīru ļoti paslavēju par centību velosacensībās un citās aktivitātēs, kurās piedalās sava prieka un izaicinajuma vadīts!

20150914112843-64627.jpg

SEB MTB Sigulda

20150914112922-25186.jpg

50km pārgājiens gar jūru...ar dažādiem prāta un spēka uzdevumiem...nakts laikā!

Uzslavas paceļ mums noskaņojumu, pašvērtējumu, labsajūtu, ka Mēs tiekam novērtēti.

UZMUNDRINI!

Uzmundrinājums nepieciešams tad, kad garastāvoklis ir galīgi nevietā. Lai aizbaidītu negatīvās emocijas un diena izdotos skaista un prieciga. Mans vīrs ir reālists ar pesimista pieskaņu, un tad nu es ar savu MŪŽĪGO optimismu regulāri iedarbojos uz vīra noskaņojumu ar uzmundrinājumu, ka nekas nav tik slikti kā viņam vienmēr šķiet!!! 

20150914115241-67668.jpg

Šķiet drīz daudz uzmundrinājumu nāksies izteikt savam dēliņam, kurš sāks apgūt ar vien jaunas lietas, kuras ar pirmo reizi ne vienmēr izdodas, un tad nu galvenais teikums būs: Nekas, mēģināsim vēlreiz, ar nākošo reizi noteikti viss izdosies! Uzmindrināt nemaz nav tik grūti...galvenais, lai prāts ir brīvs no domām. Draugi teiktu, ka esmu enerģijas lādiņš, jo sevišķi vakaros, kad visi jau noguruši no garās darba dienas, es lēkāju un skraidu apkārt...arī dziedu, un tā lieku pasmaidīt visiem - uzmundrinot vakara noslēgumā!!!

SAKI LABUS VĀRDUS!

20150914114050-87908.jpg

LŪK TĀ IZSKATĀS LABĀKAIS TĒTIS PASAULĒ! Tu man esi mīļākais un foršākais VĪRS!

20150914114133-35478.jpg

PATI LABĀKĀ UN MĪĻĀKĀ MAMMA PASAULĒ. Saprotošākā un mīļošākā SIEVA.

Kurš gan negrib dzirdēt visskaistākos vārdus kādi eksistē uz šīs pasaules...domāju tādu cilvēku nav.

  • Es tevi tik ļoti mīlu;
  • Pats mīļākais dēliņš pasaulē;
  • Tu esi stiprākais un spēcīgākais vīrs;
  • Es nespēju iedomāties savu dzīvi bez tevis;
  • Tu man esi pati skaistākā un jautrākā sieviņa;
  • utt.

Tik viegli un skaisti vārdi...kurus mēs bieži baidāmies un aizmirstam, jo šķiet, tu taču tāpat zini, ka es tā domāju. Bet zināt ir viens, tik pat labi, varam arī padomāt, ka nezinam gan...tad nu zinam, cik tas ir svarīgi izteikt šos vārdus no sirds, un justies īpašam un mīletākajam priekš otra.

LŪGUMS PĒC PALĪDZĪBAS!

Šķiet, lūgt pēc palīdzības, nav no tiem vieglākajiem darbiem. Esmu viens not tiem cilvēkiem, kurš to īpaši nedara, jo šķiet visu varu arī pati saviem spēkiem. Taču, ja saprotu, ka viena galā netikšu - kā saka, "baigi uz mēles kritusi neesmu" un spēšu palūgt līdzcilvēkam palīdzību. Kā arī spēšu piedāvāt palīdzību citam, ja tas to lūgs, vai redzēšu, ka tā kādam vajadzīga. 

Un lai cik dīvaini tas nešķistu, grūtāk palīdzību lūgt tuvam cilvēkam, kā svešam. Nezinu, ar ko tas izskaidrojams, laikam ar to, ka atšķirās lūgums, tuvākam tas būs daudz lielāks un nopietnāks, kā svešam. Lai arī šķiet, ka tuvinieks neatteiks...tāpat baidies. 

MĪLESTĪBAS VALODA ir ģimenes saikne, kas visus satur kopā. Un lai šī saikne būtu stiprāka un drošāka, visiem ir jāspēj to sniegt, netikai saņemt, jo to ir vieglāk izdarīt. Tāpēc nebaidamies VĀRDU, teiksim tos 10x vairāk un skaļak, lai tas, kam tie veltīti tos dzird un atsaucas!!! :)

Jolanta =)