Menca apelsīnu mērcē ar banānu biezeni

Menca apelsīnu mērcē ar banānu biezeni

19. Feb 2014, 19:12 taschinka taschinka

 

Recepte tiek piedāvāta 6-gadīgam bērnam.

Pagatavošana prasa ap 25 minūtēm.

 

 

Sastāvdaļas biezenim:

2 zaļi banāni

1/2 greifrūta sula

paprikas pulveris, pieaugušajiem var  čilli piparus

 

Sastāvdaļas mērcei:

200ml apelsīnu sula,svaigi spiesta

10g miso -pasta

1 tēj.k brūnais cukurs

svaiga menca

nedaudz sāls,pipari

olīveļļa

 

Sākam ar apelsīnu mērci:


Izspiežam no apelsīniem sulu.Liekam katliņā kopā ar cukuru un miso-pastu.Vāram uz nelielas uguns ik pa laiciņam apmaisot līdz sabiezē.

20140219185159-54666.jpg

 

Sagriežam šķēlēs mencu.Noskalojam aukstā ūdenī,nosusinam.

Liekam uz pannas nelielā eļļas daudzumā,apberam ar sāli,paipariem.Cepam uz nelielas uguns no katras puses ap 2 minūtēm.

20140219185221-46154.jpg

 

Apsmērējam ar apelsīnu mērci,turpinam cept apgrozot līdz apelsīnu mērce uz pannas karamelizējās un kļūst tumšāka,staipīga kā īriss.

20140219185241-28767.jpg

 

Pārliekam zivi uz folija,kas apsmērēts areļļu vai uz cepamā papīra,tad eļļa nav nepieciešama.

Cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 7 minūtēm.Kopējais zivs gatavošanas laiks ir līdz 15 minūtēm.

20140219185256-25944.jpg

 

Beigās ķeramies pie banānu biezeņa:


Katliņā uzkarsējam eļļu,pievienojam gabaliņos sagrieztus banānus.Maisot cepam 2 minūtes.

20140219185308-47231.jpg

 

Pievienojam paprikas pulveri,pieaugušajiem čilli piparus.Pielejam greifrūta sulu.Sautējam maisot līdz banāns labi mīksts.

20140219185330-57883.jpg

 

Gatavu sablenderējam,pēc vajadzības pievienot varam vēl greifrūta sulu,skatoties cik biezu biezeni vēlamies.

20140219185348-94021.jpg

 

Sanāca maigas krāsas biezenis.Par garšu vēl klusēju......

20140219185400-85899.jpg

 

Šķīvī kārtojam biezeni,zivs gabaliņu un dekorējam ar apelsīna mērci un dillīti vai kādu citu zaļumiņu.

 20140219185411-11829.jpg

 

Katra sastāvdaļa burvīgi garšo atsevišķi,bet kopējā garšas gamma neaprakstāma,burvīga.Šķiet ideāla kombinācija.

20140219185425-73721.jpg

 

Banāns pēc dabas ir salds,tieši tādēļ ideāli iet klāt greifrūta sula,kas banāna saldumu slāpē un piedod burvīgu svaigumu.Rezultātā iegūstam biezeni,kas nav salds,bet gan piedeva pie sāļajiem ēdieniem.

20140219185702-77141.jpg

 

Šāda sastāvdaļu kompozīcija ir tiešām neikdienišķa,dīvaina,nesaprotama par garšu savienojumu.Tomēr,kad es pagatavoju un nogaršoju,sapratu,ka šo recepti noteikt gatavoju ne pēdējo reizi.Salīdzinoši ātri gatavojas,sastāvdaļas vienkāršas,bet garša pasakaina.

Pirmajā brīdī likās,ka šāds savienojums dēlam un vīram noteikt negaršos,ka pat nenogaršos.Tomēr viss bija citādi.

Abi nogaršoja un atzina,ka recepte ir laba.Ka tik dīvains savienojums ir ne vien ēdams,bet tiešām gards.

 

20140219190333-15360.jpg