Mazulītim izveidojušās ūdeņainas pumpas. Kā rīkoties?

Mazulītim izveidojušās ūdeņainas pumpas. Kā rīkoties?

31. Jul 2015, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

„Ko darīt, ja sešu mēnešus vecam bērnam izveidojušās ūdeņainas pumpas? Tās sāka parādīties uz galviņas, bet tagad jau pa visu ķermeni! Sākumā domāju, ka tā ir alerģija, bet šī jau ir otrā reize, kad viņai uzrodas šīs pumpas. Jautāju ģimenes ārstam, bet neko man neieteica! Ko darīt? Ar ko šīs pumpas smērēt,” vaicā kāda no māmiņām.

Konsultē sertificēts ārsts-dermatologs Džuljeta Ulmane.  

„Dažkārt arī bērniem mēdz būt tādas Bulozās dermatozes. Tā kā tā nav viegli ārstējama problēma, kuru būtu iespējams novērst mājas apstākļos, noteikti iesaku doties pie tuvākā bērnu dermatologa.

Mazulītim ir jāveic dažādas analīzes, gan uz celiakiju, gan citām autoimūnām slimībām, jo ūdeņainas pumpas nav laba pazīme,” skaidro dermatoloģe.

Situācijās, kad bērnam ir alerģija, ūdeņainas pumpas parasti neveidojas. Šajā gadījumā visbiežāk mēdz parādīties apsārtumi un ādas sausumi, un izsitumi, kas nav ūdeņaini.

Speciāliste atklāj, ka ūdeņainas pumpas varētu veidoties, piemēram, nātrenes gadījumā, bet tik mazam bērniņam tā nav iespējama.

„Tā kā ūdeņainas pumpas varētu liecināt arī par kādām nopietnākām kaitēm, šiem vecākiem nav ieteicams nodarboties ar pašārstēšanu, bet tomēr vērsties pie dermatologa Bērnu slimnīcā, kas vairāk specializējas tieši šādos jautājumos,” iesaka Džuljeta Ulmane.

 Māmiņu Klubs